Fantastiskt läge uppe på berget med vidsträckt utsikt över skärgården

Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Torslanda

Med Lundin Torslanda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Södra Fyrljusvägen 16D

Hällsvik

Kortfakta

Pris/Bud:
10 250 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
219 kvm
Biarea:
10 kvm
Byggår:
1991
Tomt:
767 kvm
Adress:
Södra Fyrljusvägen 16D,
423 39 Torslanda
Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Torslanda

Med Lundin Torslanda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Med fantastiskt läge uppe på berget med vidsträckt utsikt över Hälleviken och den övriga skärgården ligger denna fina vita trävilla i två plan. Villan har en unik arkitektonisk utformning med upp till hela 6 meters takhöjd och fantastiska fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Huset erbjuder generösa sociala ytor, fyra sovrum, två helkaklade badrum, tvättstuga samt goda förvaringsmöjligheter. Sällskapsytorna på entréplan utgörs av vardagsrum och kök i öppen planlösning och förutom den fantastiska takhöjden och utsikten präglas rummet av en pyramidformad designkamin på en upphöjd bas där elden syns genom fyra sidoglas. Generös altan och balkong med förstklassigt läge där man kan sitta och njuta av solens strålar samtidigt som man har utsikt över den fantastiska skärgården. Lugnt beläget i lummig miljö. Garage i huset och elvärme i marken på garageuppfarten vilket är smidigt under årets kallare dagar då den hålls snö och frostfri. För den med båt finns det möjlighet till att förvärva båtplats nr 58 i Hjuviks Marina. Huset är besiktigat!

Välkomna till kustnära Hällsvik i Torslanda! Torslanda ligger på sydvästra Hisingen och är ett område med närhet till både stad och natur. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut. Närmsta centrum är Amhult som erbjuder kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med ca 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell. Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser samt fina badplatser. Med kollektivtrafik eller bil tar man sig enkelt in till stan och övriga Hisingen.

Huset disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man pampig entré med pelare och leds därefter vidare in till en möblerbar hall med stengolv i svart granit och fantastisk takhöjd.

Ett trappsteg ner från hallen når man generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Otrolig rymd med upp till hela 6 meters takhöjd upp i nock och fantastiska fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Utgång till en generös altan med förstklassigt läge där man kan sitta och njuta av solens strålar samtidigt som man har utsikt över den fantastiska skärgården. Förutom den underbara takhöjden och utsikten präglas rummet av en pyramidformad designkamin på en upphöjd bas på golvet där elden syns genom fyra sidoglas. Vacker fiskbensparkett med kompassros och ljusa tapeter.

Kök från franska Mobalpa med köksinredning i rustik ek samt ljust kakel som såväl stänkskydd och arbetsyta. Välplanerad utformning med generösa arbetsytor och gott om förvaring. Utrustningen utgörs av hällspis, gasspis, stor fläkt, delvis integrerad diskmaskin (2018) samt integrerad kyl och frys (2017).

Husets största sovrum ligger avskilt och har lyxen med ingång till ett badrum precis intill. Sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang och förvaringsmöjlighet i inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt dubbeldörrar it till altanen. Parkettgolv och ljusa tapetserade väggar.

De två mindre sovrummen kan inredas med säng och arbetshörna samt har förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober vardera.

Huset har två badrum som båda är belägna på entréplan. Det största badrummet, som nås från både hallen och det största sovrummet, är helkaklat i grönmelerat och ljusgrått. Generöst utformat och inrett med wc, kommod med dubbla handfat och tillhörande sidoskåp, platsbyggd jacuzzi samt duschhörna. Härifrån finns även en balkongdörr ut till altanen.

Det mindre badrummet är helkaklat i grått och vitt. Inredningen består av vägghängd wc, handfat samt duschhörna. Ett litet fönster bidrar med dagsljus.

På entréplan finns även en klädkammare samt en tvättstuga. Tvättstugan har praktiskt klinkergolv, generösa arbetsytor, tvättställ, bra förvaring samt tvättmaskin (Siemens, 2017). Ett fönster bidrar med dagsljus. Härifrån finns en utgång till garaget.

ÖVRE PLAN

En massiv trätrappa leder upp till övre plan som utgörs av en härlig sällskapsyta, ett sovrum/arbetsrum samt förvaringsutrymme i sidovindar. Sällskapsytan kan inredas med soffgrupp och även här finns en öppen spis som höjer mysfaktorn. Stora fönsterpartier från golv till tak ger ett fantastiskt ljusinsläpp och dubbeldörrar leder ut till en balkong med vidsträckt utsikt över skärgården. Massivt trägolv i amerikansk körsbär och tapetserade väggar i varma toner. Delvis öppet ner till entréplan så man får ta del av känslan av rymd även här.

Sovrummet/arbetsrummet på övre plan präglas av ett fint triangelformat fönster och snedtak med takfönster.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 10 250 000 kr.

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 211 000 kr varav byggnadsvärde 2 475 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 39 050 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 16 700 kr, försäkring 6 700 kr, vatten/avlopp 3 800 kr, renhållning 1 400 kr, sotning 150 kr, hushållsel 6 000 kr, samfällighet 1 000 kr och övrigt 3 300 kr.
Posten övrigt avser larm.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Torslanda GA:26, Göteborg Torslanda GA:43.

Planbestämmelser: Avstyckningsplan (1945-10-19).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torslanda 9:394.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1991.

Senaste renovering/ombyggnad: 1997.

Storlek: Boarea 219 m², biarea 10 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Undergrund: Berg. Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor och plåttak. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3- och 4-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Värmepump-frånluft (el).

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 75 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-12-18
Utförd av Johan Lundborg Projektledning. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber är inkopplat.

Uteplats: Generös altan samt balkong med förstklassigt läge där man kan sitta och njuta av solens strålar samtidigt som man har utsikt över den fantastiska skärgården.

Bilplats: Garage i huset och plats för bilar på uppfarten. Elvärme i marken på garageuppfarten vilket är smidigt under årets kallare dagar då den hålls snö och frostfri.

Tomt: Tomt med äganderätt om ca 767 m².

Torslanda Hällsvik


I Torslanda kombineras det behagliga livet vid havet med ett modernt och aktivt storstadsliv.

Torslanda är ett populärt område som expanderat starkt de senaste decennierna. Torslanda består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan.

Torslanda har en gammal historia. Torslanda kyrka har anor från 1100-talet och ligger fortfarande "mitt i byn". Torslanda flygplats var Göteborgs flygplats 1923-1977. Idag står det fina kontrolltornet som ett minnesmärke från den tiden.

Torslanda erbjuder god service för de boende. Vid Torslanda centrum, Torslanda torg och Amhults torg finns apotek, vårdmottagningar och ett stort utbud av affärer och restauranger. Torslanda har två bibliotek och i kulturhuset Vingen finns bl.a. bio, teater och kultur- och musikskola.

Torslanda är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Utbudet av förskolor och grundskolor är mycket gott. Torslanda har också ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. fotboll, handboll och segling. Torslandavallen är en gedigen motionscentral med både idrottsplats, bollplaner, tennishall och ishall.

Havet finns nära till hands var du än bor. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. Fina badvikar hittar man i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

Torslanda inbjuder till ett trivsamt boende nära havet och storstaden.

Välkommen!

Planritning

Counter