Sekelskifteshus med parkträdgård och pool

Madelene Lööw
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sundholmen Ekebacken

Horred Sundholmen

Kortfakta

Pris/Bud:
3 500 000 kr
Rum:
8 rum
Boarea:
314 kvm
Biarea:
70 kvm
Byggår:
1909
Tomt:
14 101 kvm
Adress:
Sundholmen Ekebacken,
519 90 Horred
Madelene Lööw
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Välkomna till denna drömvilla från början av 1900-talet med uppvuxen parkträdgård och pool. Huset är kontinuerligt underhållet. Stora sällskapsytor, uteplatser, veranda, vinkällare och låga driftskostnader tack vare jordvärme. Entréplan bjuder på generös hall och arbetsrum. Tilltaget vardagsrum med öppen spis och utgång till verandan där stolar och bord ryms. Från vardasgsrummet nås ytterligare ett rum som med fördel kan användas som TV-rum eller bibliotek med utblick mot trädgården och poolen. Matsalen är majestätisk med gott om utrymme för stora sällskap. Här har det hållits middagar för femtio personer. Tidsenligt renoverat kök med komplett maskinpark och charmig vedspis. Utgång till altanen på baksidan finns här via farstun.

Övre plan med rejäla sovrum som kan delas av för fler. Stort badrum med bra förvaring och klädkammare. Trädgården bjuder vidare på en fantastisk ekbacke med mur och grönska. En oas med pool, trädäck och flertalet uteplatser. Uppställningsplats för bilar vid huset och möjlighet att bygga garage eller carport.

I Horred finns det ni behöver med skolor, butiker, läkare, bank och naturliv. Mellan 40-50 minuter till Landvetter, Göteborg och Varberg.

Välkomna att boka tid för visning!

Entréplan med huvudingång från gaveln och farstun med köksingång. Stora hallen har ljusa ytskikt och plats för möblemang och avhängning. Klinkersdel på golv och ingång till första rummet till höger. Salongen rakt framöver.
Arbetsrum/gästrum med plats för säng och förvaring. Ljusa ytskikt, markiser för fönster och parkettgolv i ek.

Det stora vardagsrummet har parkett och öppen spis, fina ytskikt och hel fönstervägg ut mot verandan. Plats för soffgrupper och sällskap. Ingång till tredje rummet från salongen som lämpligen nyttjas som TV-rum, bibliotek eller arbetsrum. Utblick mot trädgården och poolen.

Matsalen som ligger parallellt med vardagsrummet är rejält tilltaget med plats för stora bjudningar. Tre fönsterpartier för bra ljusinsläpp och parkett och ljusa ytskikt.

Mellan matsal och kök ligger badrum med wc, handfat och förvaring.
Köket är tidsenligt renoverat med lantkänsla, vita luckor och skåp, bänkskiva i trä och kakel ovan arbetsytorna. Spis, ugn, vedspis, kyl/frys och diskmaskin. Utgång till baksidan och altandäck med uteplatser.

En trappa upp finner vi möblerbar hall och fyra sovrum. Det första i anknytning till hallen, de andra med ingång från korridoren som leder fram till badrummet. Rejäla sovrum varav det ena går att dela av till två rum. Tvättstuga och stort badrum med badkar, kaklade väggar, wc, handfat och utblick mot trädgården. Stor klädkammare/walk-in-closet i anslutning till detta.

Nere i källaren är det förvaring, snickarboa och vinkällare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 500 000 kr.

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 1 348 000 kr varav byggnadsvärde 1 088 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 28 862 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 19 957 kr, försäkring 5 935 kr, renhållning 2 150 kr och sotning 820 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Ledningsrätt Starkström.

Gemensamhetsanläggning: Mark Hinnared GA:2.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Sundholmen 1:14.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1909.

Senaste renovering/ombyggnad: Tak 80-talet
Kök 2007
Golvvärme kök och kontor 2007
Nya golv i kök, matsal och gäst-wc 2007
Delvis fönster 2009
Ny infiltrationsbädd 2014
Vindskivor 2015.

Storlek: Boarea 314 m², biarea 70 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Ventilation: Självdrag.

Enskilt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Jordvärme, vattenburet system.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 68 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Egen parabol. Alt Boxer mfl.
Internet: Bredband. Tele2.
Fiberförening finns startad och fastigheten är medlem med kommande fiberanslutning.

Uteplats: Flertalet uteplatser.

Bilplats: P-plats vid huset för flertalet bilar.

Tomt: Tomtarea 14 101 m² (friköpt). Tomten: hörntomt, naturtomt med häckar och mur.

Planritning

Counter