Såld

Underbart radhus i attraktiva hjärtat av Örgryte

Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stora Gårda 45

Örgryte / Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
117 kvm
Biarea:
48 kvm
Byggår:
1974
Tomt:
123 kvm
Adress:
Stora Gårda 45,
412 70 Göteborg
Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Nu erbjuds ett fantastisk trevligt boende i attraktiva Stora Gårda i Örgryte!
Bo på ett av de absolut bästa lägena i Örgryte i en bekväm, unik och charmig engelskinspirerad miljö. Närhet till både stadens puls och naturen i Delsjön. Mycket fint radhus som omsorgsfullt renoverats med en härlig känsla! Här erbjuds fyra till fem härliga ljusa sovrum, ett smakfullt kök från Lidhult, vardagsrum med utgång till den fantastiska altanen där man kan njuta av solen till sen eftermiddag samt ett källarplan som erbjuder ett allrum, badrum och tvättstuga.
Tillhörande parkeringsplats i garaget utanför entrén i källarplanet.

Välkommen till Stora Gårda 45!

Här disponerar du följande:

Entréplan:
Entré med klinkergolv och golvvärme. Platsbygg del för av hängning av ytterkläder.
Härligt vardagsrum med två helglasade utgångar mot den fina och väl tilltagna altanen. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matbord.
Ett vackert kvalitetskök från Lidhult med öppen planlösning mot vardagsrummet. Mycket smakfullt och fint inramat med bänkskiva i klassisk kalksten. Vitvaror som gasspis från Ilve, diskmaskin samt kyl & frys från Miele. Snyggt brädgolv i klassisk ek ramar in hela våningsplanet.
Till vänster om entrén finner du en gästtoalett.

Övervåning:
Vi tar trappan upp en våning och möts av ett allrum med plats för ett skrivbord eller annan möblering. På detta plan disponerar du också tre sovrum samt ett mycket smakfullt inrett badrum med både dusch och badkar. Kalkstensgolv från Fired Earth. Ljusinsläpp från de karaktäristiska ovala fönstren.

Vind:
Underbart master bedroom eller allrum med härligt ljusinsläpp från takfönster.

Källarvåning:
Här erbjuds ett mysigt allrum alternativt ett gästrum med platsbyggd garderobsvägg, en tvättstuga samt ett väl tilltaget badrum. Det finns även platsbyggd praktisk förvaring under trappan samt direktutgång till garaget från källarplan.


Välkommen till Stora Gårda 45!

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 966 000 kr varav byggnadsvärde 1 251 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 20 500 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 15 000 kr, renhållning 1 500 kr och hushållsel 4 000 kr.
Samfälldighetsavgiften ligger på 6585kr år kvartal och tillkommer. Den inkluderar skötsel av hela området, garaget, en parkeringsplats, samt VA kostnad. Driftskostnaderna varierar beroende på antal i hushållet och förbrukning och kostnaden varierar därmed också. Se energideklaration för KWH förbrukning.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Tillträde. Rättigheter-last: Avtalsservitut Tillträde.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Tillträde.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:20.

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-12-01).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 82:16.

Typ: Radhus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1974.

Storlek: Boarea 117 m², biarea 48 m². Boa enl uppgifter från säljaren. 5 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong/Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Koppar. Hängrännor: Koppar. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt luftvärmepump.

Uteplats: Väl tilltagen altan om ca 35kvm med god plats för utemöbler. Här kan man njuta av solen fram till 17-18 tiden på eftermiddagen! Det finns även en markis och behaglig infravärme för grillkvällarna ut mot hösten.

Tomt: Tomtarea 123 m² (friköpt).

Örgryte

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.
Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.
Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.
Välkommen!


Counter