Såld

Toppmodern tvåa med fint utsiktsläge, balkong och garageplats

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Kevin Arnagård
assisterande mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Seglaregatan 10

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 645 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
1974
Adress:
Seglaregatan 10,
414 57 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till mysiga Seglaregatan 10 i Majorna. Här bor ni lugnt och bekvämt men med närhet till stadens puls. Via hiss tar ni er upp och välkomnas in i bostaden. Här erbjuds ni öppen planlösning mellan kök och vardagsrum tillsammans med utgången till bostadens härliga balkong i väst med fri vy. Ett sovrum med plats för en dubbelsäng samt ett stilrent helkaklat badrum utrustad med bland annat dusch och tvättmaskin. Sobra ytskikt är genomgående så som ekparkett och vita väggar vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Se hit! Garageplats ingår dessutom i avgiften, har du inte bil själv, hyr ut platsen till en granne!

Majorna är en lugn och trevlig stadsdel med närhet till stadskärnan. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer, träningsanläggningar med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippans kulturreservat med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer och bussar som avgår i närheten. Efter en cykeltur eller några hållplatser med spårvagnen finner ni saltstänkta bad och båtar ut till skärgården. Åker ni åt andra hållet kommer ni snabbt in till centrum.

Varmt välkommen på visning, vänligen boka tid!

Rumsbeskrivning: Bostadens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Väggarna är målade i vitt och på golvet har ni ekparkett.

Ta er vidare till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som blir en plats för umgänge i goda sällskaps lag. Ekparketten löper tröskellöst vidare hit tillsammans med vitmålade väggar. Stort fönsterparti bidrar med ett härligt ljusflöde i rummet tillsammans med utgången till bostadens balkong i väst.

Köket går i vitt med speglar och fint vitrininslag. Här har ni gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta på bänkskivan i trä. Ovanför sitter vitt kakel som går bra ihop med resterande väggar. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl/frys. Plats för ett matbord med fyra till sex stolar.

Vardagsrumsdelen har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvaras på bästa sätt i två väl tilltagna garderober. De ljusa ytskikten återfinns här.

Stilrent badrum med snygg marmorklinker som bryts av med hexagonmönster i duschhörnan. Vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp med förvaring, handdukstork, dusch med väggar i klarglas samt tvättmaskin. Spotlights i taket.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 645 kr/mån. Andel i föreningen är 0,23063%. Andel av årsavgift är 0,23063%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 146:31.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 180/1405.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8, hiss finns.

Byggår: 1974.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telia via fiber som i dagsläget håller på att installeras. Detta kommer troligen vara klart till hösten 2018.
Internet: Bredband via Comhem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telia via fiber som i dagsläget håller på att installeras. Detta kommer troligen vara klart till hösten 2018.

Uteplats: Balkong i väst.

Bilplats: Garageplats ingår i månadsavgiften. I garaget finns även en station biltvätt.

Energideklaration: Energiprestanda 150 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd beläget på bottenplan. I föreningen finns gemensam bastu, cykelförråd, mopedrum, festlokal, samlingslokal, snickarbod, tvättplats för bil i garaget, motionsrum/gym, övernattningsrum och tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Seglaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 415 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Stabil och välskött förening med god ekonomi som förvaltas av HSB. Föreningen består av tre höghus (nr 4, 10 och 35) och två låghus (nr 17-23 och 16-28) med sammanlagt 415 stycken lägenheter samt 4 stycken lokaler som alla är uthyrda. I föreningen finns gemensamma utrymmen som barnvagnsrum, cykelrum, motionsrum/gym, bastu, samlingslokal och övernattningsrum.

Föreningens ekonomi: Stabil HSB- förening med god ekonomi och låg belåning. I seglaren löper räkenskapsåret från 1 juli - 30 juni. Föreningen kommer höja avgiften med 170 kr under senare delen av året då installation av fiber och kollektivt bredband och TV ansluts. Avigterna kommer höjas med ytterligare 6% från juli 2018. Ytterligare en höjning planeras under 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en mycket väl utarbetad underhållsplan som sträcker sig fram till 2044.

Pågående renoveringar:
2015 - Dåliga fönster och balkongdörrar byts kontinuerligt
2015 - Betongskador repareras kontinuerligt
2018 - Renovering av loftgångarna har precis påbörjats på en fastighet. Detta kommer göras etappvis på övriga fastigheter med loftgångar.
2018 - Utebelysningen byts kontinuerligt mot nya led armarturer
2018 - OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll)
Stambyte ligger inom en tioårsperiod i nuvarande underhållsplan, nur och hur detta kommer genomföras är ej bestämt.

Gjorda renoveringar:
2007 - 2008 Soprum har ersatts med sopstationer för nr 16 och 28
2007 - 2008 Byte av takpapp på nr 17 och 2
2008 - 2009 Byte av takpapp på nr 10 och 16 och 28
2009 - 2010 Taggsystem infört för gemensamma ytterdörrar på nr 4, 10 och 35
2010 - 2011 Renovering av garage vid nr 17
2010 - 2011 Taggsystem utökat till samtliga gemensamma ytterdörrar
2011 - 2012 Seglaresalen totalrenoverad med bl a nya ljudabsorbenter och golv
2011 - 2012 Rörelsestyrd lågenergibelysning installerad i gemensamma utrymmen
2011 - 2012 Renovering av garage mellan nr 4 och 10
2011 - 2013 Byte av termostater på samtliga radiatorer
2011 - 2012 Byte av takpapp på nr 4 och 35
2012 - 2013 Färdigställande och uppstart av förskolan
2012 - 2014 Renovering/ombyggnad as samtliga hissar
2013 - 2014 Anläggning av gårdar på parkeringsdäcken
2013 - 2014 Åtgärd av fuktskada i grund mellan nr 19 och 21
2014 - 2015 Färdigställt lekplats vid nr 16
2014 - 2015 Renoverat gavelfasad mot söder nr 10 (hydrofobering och byte av frostskadat tegel)
2014 - 2015 Byte av balkongdörrar nr 17 och 19
2014 - 2015 Tidigare styrelselokalen på nr 16 har renoverats inför uthyrning.
2015 - 2017 Lås och porttelefoner. Översyn av nyckelbaserat system till branddörrar och allmänna utrymmen.

Övrigt: Öppetider reception: Föreningsexpeditionen håller öppet måndagar mellan 18:00-18:30 och finns på Seglaregatan 16.
Fastighetsexpeditionen finns vid Seglaregatan 23.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/seglaren.

Västra Centrum

Storstadsliv, Slottsskogspromenader och en blå horisontVälkommen till de västra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de charmiga stadsdelarna Masthugget, Majorna, Kungsladugård, Klippan och Sandarna, alla med närhet till både storstadslivet och havet. Kvarteren har ett stort utbud av mysiga caféer, restauranger, bagerier, närbutiker och träningsställen, som skapar en känsla av att bo i en egen liten stad i staden. Här sjuder det av aktivitet för alla åldrar, vilket bidrar till populariteten för såväl barnfamiljer som äldre och yngre generationer. Alla stadsdelar har promenad- eller cykelavstånd till bland annat Botaniska Trädgården, Änggårdsbergen, Slottsskogen samt Södra Älvstranden med Röda Sten och Nya Varvet.

Masthugget

Masthugget karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier. Bebyggelsen är varierad, där den gamla delen karaktäriseras av landshövdingehus och den nyare delen består av 70-tals bebyggelse. Här bor man i direkt närhet till Göteborgs gröna oas Slottsskogen, där man både kan motionera och njuta av lummig växtlighet, öppna gräsytor, caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar med sitt säregna uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär. Här finns bland annat Musikens Hus, Sjöfartsmuseet, klassiker som caféerna Zenit och Biscotti samt Triumfglass. Även Bengans, Sveriges största skivaffär, ligger här.

Kungsladugård

Kungsladugård är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan men även fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Vid Mariaplan finns trevliga butiker, caféer och restauranger. Här ligger även plaskdammen ”Plaskis” som är ett välbesökt vattenhål för barnfamiljer om somrarna.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till storstadslivet, gör området till en härlig plats att bo på. Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Kulturhuset Röda Sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger, caféer och promenadstråk. Väl värt ett besök är konsthallen vid Röda Sten samt klassiska Sjömagasinet.

Sandarna

Sandarna är en högt belägen stadsdel, som vid slutet av 1930-talet byggdes som en förlängning av Kungsladugård. Bebyggelsen präglas av funktionalismens idéer med huslängor på fyra och fem våningar som har ljusa putsfasader och är byggda med mycket grönska och luft emellan sig där dagsljuset utnyttjas till fullo. I Sandarna ligger Sannabacken, ett härligt grönområde för stora som små med fantastisk utsikt över staden. Här är naturen närvarande, trots närheten till Göteborgs innerstad.

I Västra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter