Uddevalla Gustafsberg Exklusivt

Villa Lindesnäs!

Visning

Kontakta mäklaren för visningstid.

Ekonomi

Pris/Bud: 12 500 000 kr.

Driftkostnad: Driftskostnaden är ca 70 000 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 35 000 kr, försäkring 10 000 kr, vatten/avlopp 10 000 kr, renhållning 5 000 kr och hushållsel 10 000 kr.
Riktvärde. Arrendekostnad mark tillkommer 30 000kr/år. Gustavsbergsstiftelsen.

Information

Fastighetsbeteckning: Byggnad å Gustavsberg 1:19.

Typ: Friliggande villa. 2 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1916.

Senaste renovering/ombyggnad: Huset är nyligen helt renoverat. Dessutom har tillbyggnad av entréplan och nybyggnad av vindslägenhet skett i samband med renoveringen. Arbetena är utförda av byggnadsfirmorna Peab och Lindwalls Bygg.

Storlek: Boarea 500 m², biarea 100 m². 10 rum.

Byggnadssätt: Grund: Huggen sten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Takpannor. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump samt elradiatorer.

TV- och internetanslutning: TV: TV-antenn.
Internet: ADSL.

Tomt: Tomtarea 2 325 m² tomt med arrende.

Bostäderna

Uddevalla Gustafsberg Exklusivt

Villa Lindesnäs!

Välkomna till denna unika villa med ett av Bohusläns vackraste lägen!

Villan har under senaste året renoverats och byggts till. Entréplan med stora sociala utrymmen, enastående utsikt över Byfjorden och Uddevallabron från alla rum. Utgång till stora altaner som sträcker sig runt huset. Övre plan med stort allrum och ytterligare rum. Utgång till den makalösa takterrassen ovanpå tillbyggnadsdelen. Vindsplan med en nybyggd påkostad lägenhet. Separat entré, fantastisk utsikt och alla bekvämligheter.

Huset är byggt 1916 och användes från början som privat sommarbostad. Idag bedrivs restaurangverksamhet i byggnaden. Villan går att nyttja till verksamhet eller privatboende för den som vill. Villan arrenderar tomten av Gustavsbergsstiftelsen.

Gustafsbergsstiftelsen

Anders Knape Hansson var den förste förvaltande direktören i Gustafsbergsstiftelsen och även i nutid leds verksamheten av en direktör som tillsammans med en styrelse - direktion - består av sammanlagt tio ledamöter. Sju av ledamöterna i styrelsen väljs, precis som direktören, av Uddevalla kommunfullmäktige och två av dem utses av länsstyrelsen.

Enligt paret Knapes donation till Gustafsbergstiftelsen är dess ändamål att: "Främja fostran, utbildning och vård av barn och ungdomar från landskapet Bohuslän." Och det är fortfarande stiftelsens viktigaste uppgift. Numera sker detta genom att stipendier delas ut varje år i form av ekonomiskt bidrag till tjejer och killar, som studerar på högskolor och universitet i Sverige eller utomlands.

Hela Gustafsberg utsågs till naturvårdsområde 1980 och alla husen byggnadsminnesförklarades 1986. Året efter, 1987, förklarades både byggnader och mark som riksintresse. Det ska förhindra exploatering och rivning av husen. Området ska bevaras som det en gång var och enligt Knapes tydliga donationsbrev. Dock inte genom att låta allt stå stilla, utan området och byggnaderna ska användas och komma till nytta.

Gustafsbergsstiftelsen bedriver hotell - och vandrarhemsverksamhet under juni, juli och augusti varje sommar.

Counter