Såld

Varsamt renoverad skånelänga

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hannas 242

Österlen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
118,8 kvm
Biarea:
19.3 kvm
Byggår:
1909
Tomt:
3 735 kvm
Adress:
Hannas 242,
276 55 Hammenhög
Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

I Hannas mitt på Österlen ligger denna mysiga skånelänga med anor från början av 1900-talet. Huset har varsamt renoverats och har alla bekvämligheter man behöver. Entréplanet bjuder på en trevlig planlösning med kök, matsal och vardagsrum i fil. Övre plan präglas av snedtak med takfönster och utgörs av allrum samt två sovrum. Härlig avskild trädgård med skön terrass och eftermiddags/kvällssol. Helt enkelt en mycket charmig liten gård med hög mysfaktor! Gångavstånd till hållplats för Skånetrafiken. Pågatågstation finns i Tomelilla eller Smedstorp. Närmsta skola ligger i Hammenhög. Österlen bjuder på milsvida sandstränder, fina golfbanor, vackra fiskebyar och bra restauranger.

Husets 118,8 kvm disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med klinkergolv och ljusa väggar. Här finns plats för avhängning.

Ljust och trevligt kök med genomgående ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Köket renoverades 2003 med ljus köksinredning från Kvik och bänkytor i trä. Köket är utrustat med hällspis (installerad 2003), fläkt (installerad 2003), integrerad diskmaskin (installerad 2003) samt kyl med frys (installerad 2015). Välplanerat med generösa arbetsytor, bra förvaring och utrymme för en matplats. Trägolv och ljusa väggar som delvis är klädda i pärlspont.

I fil med köket ligger ett rum som i dagsläget används som matsal och har plats för stora middagssällskap. Trägolv och ljusa väggar. Härifrån nås även en klädkammare. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

I fil med matsalen ligger vardagsrummet som kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Vardagsrummet präglas av en vacker gjutjärnskamin som bidrar med både värme och hög mysfaktor. Även här erbjuds generösa fönsterpartier i två väderstreck med grönskande utsikt.

Badrummet har ljust klinkergolv och blåa målade väggar som är halvkaklade med vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat, väggskåp samt badkar. Nytt tak med ledbelysning.

På entréplan finns även en tvättstuga med tvättmaskin och duschkabin från 2015.

ÖVRE PLAN

På övre plan möts man av ett allrum med vitmålat brädgolv, snedtak och ljusinsläpp från tre takfönster. Allrummet har platsbyggd förvaring. I övrigt utgörs detta plan av två sovrum samt en toalett. Sovrummen ligger i varsin ända av huset med fin utsikt över omgivningarna och båda kan inredas med dubbelsäng. Gedigna brädgolv och ljusa väggar. Det ena sovrummet har en fransk balkong.

Toaletten byggdes 2015 och är inredd med wc, handfatskommod och spegelskåp. Snedtak med takfönster som bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 754 000 kr varav byggnadsvärde 326 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 29 218 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 16 949 kr, försäkring 3 196 kr, vatten/avlopp 3 667 kr, renhållning 1 406 kr och hushållsel 4 000 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Avtalsservitut Vatten-Och Avloppsledning.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vatten- och Avloppsledning.

Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Hannas S:8.
Skattetal: Mantal. 5/3072.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Hannas 2:42.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1909.

Senaste renovering/ombyggnad: Fortlöpande renoveringar.
2004/2005 ombyggnation av övervåning, isolering och takfönster.
2010 utvändiga plåtarbeten på skorstenarna.
2010/2011 kommunalt vatten och avlopp.
2014 ny fasad på östra gaveln.
2015 takfönster.

Storlek: Boarea 118,8 m², biarea 19,3 m². Enligt uppmätning. 5 rum, varav 2 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Torpargrund med liten källare. Stomme: Tegel / Lersten. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Hängrännor: Målad plåt. Fönster: 2- och 3-glas med isoler. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elpanna Nibe (installerad 2004) samt två luftvärmepumpar 2010 samt 2014.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-09-22
Utförd av Jamii Olsson, 14 energy Eklund & Eklund. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: TV-antenn.

Övriga byggnader: Förråd.

Tomt: Tomtarea 3 735 m² (friköpt).

Counter