Såld

Väl tilltagen tvåa med stor balkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olivedalsgatan 5 B

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 706 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55,6 kvm
Våning:
6/9, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Olivedalsgatan 5 B,
413 10 Göteborg
Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Trevlig och ljus tvåa mitt i charmiga Linnéstaden! Välplanerade kvadratmeter och generösa rum med sobra ytskikt gör det enkelt att sätta sin egen prägel i bostaden. Ni har ett stort vardagsrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang samt liten matsalsdel alternativt kontorsdel. Stort sovrum med tillgång till en klädkammare. Öppet och komplett kök med diskmaskin och det vanliga såklart. Härifrån nås även bostadens balkong med gott om plats för bord och stolar. Delvis kaklat badrum med lyxen att ha en egen tvättmaskin i bostaden. Här trivs man verkligen!

I Linné bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. Några favoritställen som rekommenderas är frukostbrödet på Alvar & Ivar, kaffet på Bar barista på Vegagatan, en god middag på Hello Monkey eller någon av de populära restaurangerna på Tredje långgatan. Goda kommunikationerna med både buss- och spårvagnshållplats runt knuten. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen.

Bostadens 55,6 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med fri avhängning direkt till er höger. Väggarna är vita och på golvet har ni gråmelerat klinkers.

Väl tilltaget vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Här har ni gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. I rummet ryms även matsalsmöbel alternativt kontorshörna om så önskas. Ni har en fin ekparkett på golvet och väggarna är målade i vitt. Sobra ytskikt som gör det enkelt att sätta sin egen touch i rummet.

Intill vardagsrummet har ni bostadens sovrum. Även detta rum är väl tilltaget och erbjuder plats för en dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Här har ni lyxen att ha tillgång till en klädkammare i sovrummet som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Det sobra ytskikten såsom ekparkett och vitmålade väggar återfinns även i detta rum. Ett stort fönster bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Öppet och trevligt kök där skåpsluckor och lådor är i trä med rostfria beslag. Ovanför arbetsytorna har ni vitt kakel som går bra ihop med resterande väggar som även de går i vitt. På golvet fortlöper det gråmelerade klinkergolvet tröskellöst från hallen. Köksutrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Matbordet har sin givna placering intill väggen och rymmer ca 4 sittplatser. Från köket når ni även bostadens balkong med gott om plats för bord och stolar.

Delvis kaklat badrum med en ljus våtrumsmatta på golvet och delvis kaklade väggar i vitt där resterande yta av väggarna även det är vita. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna samt lyxen att ha en egen tvättmaskin i lägenheten.

Information Ekonomi

Avgift: 3 706 kr/mån. I avgiften ingår Värme, vatten och kabel-tv samt bredband ingår i månadsavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 443 kr. Förmögenhetsvärde 209 041 kr. Andel i föreningen är 0,26602%. Andel av årsavgift är 0,26602%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 9:14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 119.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 9, hiss finns.

Byggår: 1984.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 55,6 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 109 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabel-tv via Comhem eller Bredbandsbolaget.
Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkong.

Gårdsplats/innergård: Trevlig och barnvänlig innergård med lekplats, utemöbler samt grillmöjligheter.

Bilplats: Det finns 92 garageplatser för bil samt 8 garageplatser för MC. Till garaget är det separat kö alternativt boendekort i området.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelförråd, samlingslokal, tre gästrum för uthyrning, motionsrum med gym, pingis samt bastu, hobbyrum och källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Linné.

Allmänt om föreningen: Föreningens bostadshus färdigställdes år 1984 och omfattar fastigheterna i kvarteret Kommendantsängen 9:11-14. År 2009 skedde ombildning av de fyra fastigheterna genom reglering hos Lantmäterimyndigheten i Göteborgs kommun till en fastighet, vilket trädde i laga kraft 2009-03-19.

Fastighetsbeteckningen är sedan dess Kommendantsängen 9:14 vilket inrymmer 269 bostadsrätter, 92 garageplatser, 8 mc-platser samt 8 lokaler.

Föreningen äger marken som husen står på.

De olika entréerna är Linnégatan 64-66. Nordenskiöldsgatan 2,4,6 och 10, Sveagatan 25,27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 5B, 7A, 7B och 9.

Den totala lägenhetsytan är 21.592 kvm och den totala lokalytan är 1.253 kvm.

Ägande i föreningen: Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2017-04-04.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdeförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Under tre års tid framöver kommer föreningen att renovera hissarna. Berörd uppgång under 2-3 år drabbas då av tre veckors hisstopp.

Gjorda renoveringar.
2011 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Linnégatan, Olivedalsgatan och Sveagatan.
2012 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Nordenskiöldsgatan och lokalen Gyllene Prag renoverades.
2013 underhåll av fasader mot gården, målning och justering av fönster mot Olivedalsgatan, utbyte av port till lokalen för sopsugen samt förse hissarna med innerdörrar.
2014 utbyte av hisskorg och styrenhet på Sveagatan 29 samt målning och justering av Olivedalsgatan 1-9.
2015 målningsarbeten på fönster, tak och ränndalar.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/linne.

Linnéstaden

Linnéstaden är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det är ett område med stor charm och stark karaktär. Bebyggelsen härstammar främst från början av 1900-talet. Stadsdelen är uppkallad efter Carl von Linné, som besökte Göteborg 1746 och ansåg att staden var en av de vackraste i riket. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar Linnéstaden. Skansen Kronan som stod klar 1641 är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker. Vid Järntorget finner man fler shoppingstråk. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Musik- och kulturlivet är rikt i stadsdelen. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I närheten finner ni även mysiga Hagabadet.

Linnéstaden är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Linnéstaden har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man flanera eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.


I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö där allt för helg och vardag finns nära till hands.
Välkommen!


Counter