Såld

Unik nyproducerad gaveltvåa med västerbalkong & fri sikt över hustaken

Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Långängen 5

2:a Nya Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 335 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53,5 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Långängen 5,
417 22 Göteborg
Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Mitt i den nya, livfulla stadsdelen Kvillebäcken byggs Brf Greenroof - ett kvarter med smarta lägenheter toppade med takterrasser med fin utsikt över stan. Husen har hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning och en sund inomhusmiljö.

Högt upp i huset ligger denna exklusiva kvadratsmarta tvåa med öppna sociala ytor och balkong i västerläge, riktad mot Kville saluhall. Lägenheten är unik med sina väl utvalda tillval så som vitmattlackade askgolv med klinker vid entrén, påkostade innerdörrar och energieffektiva rostfria vitvaror från Siemens. Genomgående stilrena materialval, ljus färgsättning, hög standard och miljörätt kvalitet. Spännande kökslösning med tidlöst Marbodalkök som bland annat har ett innovativt kylskåp med integrerad kamera som underlättar handlingen i affären. Stort helkaklat badrum med tvättmöjligheter.

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm.

Lägenhetens 53,5 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Vid entrén ligger ljust klinker men i övrigt har lägenheten genomgående vitmattlackad askparkett och vitmålade väggar.

Ljusa sociala ytor med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en balkong i västerläge. Här kan man inreda med soffa och matsalsbord.

Spännande kökslösning med härligt ljusinsläpp i halvöppet samband med matplats och vardagsrum. Köket har klassiska materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, svart bänkskiva i laminat och stänkskydd i mörkgrå stavmosaik. Arbetsytorna belyses av en ljusramp med spotlights. Energieffektiva vitvaror från Siemens som utgörs av induktionshäll, utdragbar kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, mikro i väggskåp, diskmaskin, blandare från Hansgrohe samt kyl med frys. Kylen är ett extra tillval och innovativ med integrerad kamera inuti kopplat till en app som gör att man kan se vad man har i kylskåpet när man är i affären.

Rymligt sovrum med ingång från både köket och hallen. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i form av två inbyggda garderober med överskåp. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Välplanerat och stilrent badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod och spegelskåp från Aspen, blandare från Hansgrohe, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en kombimaskin från Siemens. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 3 335 kr/mån. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättsförsäkring & Telia Triple Play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel av årsavgift är 0,9812%.

Driftkostnad: Beräknad kostnad för varmvatten enligt schablon, ca 123 kr/mån tillkommer på fakturan i efterhand. Faktisk förbrukning av energi för uppvärmning av varmvatten kommer att mätas separat och avisieras i efterskott kvartalsvis. Varje lägenhet tecknar eget elavtal för hushållsel och hemförsäkring.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5-1502.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 53,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: I månadsavgiften ingår Telia Triple Play - TV, bredband och
IP-telefoni. En multimediacentral finns i varje lägenhet; trådlös TV och bredband ger stor valfrihet i bostaden.

Uteplats: Härlig balkong i västerläge, riktad mot Kville saluhall.

Gårdsplats/innergård: Husens tak blir gröna och kommer rymma takterrasser för de boende med fin utsikt över stan. Terrasserna når du med hiss från alla trapphus och är till för alla i föreningen, liksom den lummiga innergården i sydvästläge. Gården är upphöjd och har en generös stentrappa i söderläge.

Bilplats: Föreningen har via Parkeringsbolaget tillgång till 39 garageplatser i garage under huset. Kostnad beräknas vara ca 1000 kr/mån.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns barnvagnsförråd, föreningslokal med övernattningsmöjlighet samt låsta cykelförråd på gården. Postboxar i entrén. I hus 2 finns avfallsrum med källsortering i tre fraktioner. Återvinningsrum för övrigt avfall finns på Borstbindaregatan 2.

Information Förening

Förening: Brf Greenroof.

Allmänt om föreningen: Brf Greenroof ligger i Kvillebäcken och består av 100 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. Husen toppadas av takterrasser med fin utsikt över city. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 75:1 med adress Solventilsgatan 12-14, Gamla Tuvevägen 6-8 och Långängen 5A-B. Kvarteret består av ett vinklat lamellhus i 5 våningar och ett punkthus i 8 våningar. Husen är ritade av Erséus Arkitekter och har byggts genom totalentreprenad av Veidekke Bostad. Byggnaden projekteras för Miljöbyggnad nivå Silver. Inflyttning våren/sommaren 2017.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Brf Ekonomen.

Försäkring: Föreningens fastighet kommer vid färdigställandet vara fullvärdesförsäkrad. Styrelseansvarsförsäkring samt bostadstillägg ingår. Försäkringsbolag är ännu ej fastställt.

Counter