Klassiskt vacker sällskapsvåning med tilltalande adress

Niklas Wählisch
ansvarig mäklare
Anna Wählisch
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Olof Wijksgatan 2A

5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
9 500 000 kr
Avgift:
5 233 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 171 kvm
Byggår:
1929
Adress:
Olof Wijksgatan 2A,
412 55 Göteborg
Niklas Wählisch
ansvarig mäklare
Anna Wählisch
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Nyrenoverat kök!
Utmärkt läge på vackra Olof Wijksgatan
Platsbyggt, handgjort kök
Köksbalkong i ett svårslaget söderläge
Balkongen för tankarna till Europas södra delar
En stolt stadsdel
Se ljusflödet
Klassisk kalksten
Tradition & trend i utmärkt balans
Framtagen tegelvägg likt ett smycke
Genomgående fina ytskikt
Master bedroom
Svårslagna ytor
Medvetet fokus på lugn & elegans
Skumbad före middagen. Dags att koppla av?
Våningens bibliotek
Matsal med öppen spis
En smäcker takrosett likt en juvel
Elegant sällskapsvåning
Fungerande öppen spis
Tid att njuta
Sovrum III med en underbar form på rummet
Angränsande klädkammare
Nyslipade golv
Tidlöst i sobert vitt, praktfulla pardörrar
Läget är optimalt
Mjukt ombonat & trivsamt med serveringsskåpen i original
Framtagna & målade brädgolv i serveringsgång samt kök
Vardagsrum/sovrum III
Detaljbild på de underbara golven
Riktigt rejäl bostadsyta!
Detaljbild
Badrum II med dusch
Ett helkaklat, fräscht badrum
Stilmedvetet
Ett utmärkt bibliotek som sig bör
Entrén skymtar & detaljerna är många
Entré
Vackra linjer
Välkomna åter
Ståtliga Olof Wijksgatan!
Direkt närhet till Götaplatsen
Ett utmärkt läge i innerstaden!
Kort promenad till Näckrosdammen

Beskrivning

Sällsynt vacker sällskapsvåning om hela 171 kvadratmeter. Dessutom med en riktigt trevlig adress mitt i city. Ett fantastiskt läge med Evenemangsstråket, Götaplatsen och Näckrosparken på bekvämt avstånd.

Allt inramat av den vackra och pampiga byggnaden som signerades redan 1929. Modern bekväm hiss som nås utan trappor. Två riktiga våningar upp och synnerligen väldisponerade ytor.

Totalt fem rum och ett rymligt kök. Två badrum och delad större köksbalkong mot den tysta, ljuvliga gården. Här finns möjlighet att ha upp till tre stora sovrum för den som önskar. Snickartillverkat, påkostat kök med arbetsytor av vacker kalksten. Dessutom helt nyrenoverat!

Välskött och lågt belånad förening med attraktiv avgift och en representativ entré.

Belägen två riktiga våningar upp med en modern, elegant hiss som nås utan trappsteg. Pampig entré i en mycket representativ byggnad.

De 171 uppmätta kvadratmetrarna är disponerade enligt följande;

Stor hall med platsbyggd praktisk förvaring. Hallen öppnar upp sig mot det stora biblioteket. (Alternativt matsal för den som önskar fler sovrum). Hallen har ett vackert sandstensgolv och gränsar mot det ena av våningens två badrum.

Stort härligt bibliotek i fil mot den pampiga matsalen. Med bevarade, spröjsade fönster som varsamt restaurerats med tillhörande djupa fönsternischer. Tidlöst vackert med vy över lugna Olof Wijksgatan. Matsalen har fungerande öppen.

Pampiga pardörrar in mot såväl salongen på ena sidan, som vardagsrummet på andra sidan. Det vill säga tre rum i fil. Alla sällskapsrum med vacker nyslipad fiskbensparkett, härlig takhöjd om ca 2,90 meter och små ljuvliga takrosetter.

Inre hall med bevarat serveringsskåp och varifrån man når köket, vardagsrummet och Master Bedroom och de båda badrummen. Det ena med badkar och det andra med dusch. Båda helkaklade med klinkergolv, varav det ena har WC och det andra är förberett för tvättmaskin.

Master Bedroom, som ligger lite härligt avskilt från sällskapsrummen, har gott om ytor och förvaring. Dels i de inbyggda garderoberna men också i klädkammaren jämte. Ett underbart sovrum helt enkelt med bevarad, nyslipad fiskbensparkett.

Köket färdigställdes under 2017 och är handtillverkat i Småland efter måttbeställning. Ett kök likt ett smycke med framtagen tegelvägg som matchar de tidlösa snickerierna. Arbetsytor av tysk kalksten "Jura Grey" och komplett maskinell utrustning från Siemens, undantaget fläkten vilken kommer från välkända Fjäråskupan.

Stor balkong utanför köket som delas med den trevliga damen i våningen bredvid. Balkongen har dock två separata platser, en var, och ingång till gårdstrappen som enkelt tar en ner till den ljuvliga gården. Gården är en stolthet för Göteborgs stadsbild och för enkelt tankarna till lite sydligare breddgrader.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 9 500 000 kr.

Avgift: 5 233 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 4,2%. Andel av årsavgift är 4,1943%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 280 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 80 kr och hushållsel 200 kr.
Driftskostnaden inkluderar hushållsel och varierar beroende på verklig konsumtion.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Byggår: 1929.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 171 m². Areauppgifter enligt mätning.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband via Com Hem.

Uteplats: Stor balkong i soligt söderläge som delas med grannen. Från balkongen nås även gårdstrapphuset.

Bilplats: I området tillämpas boendekortsparkering och på närliggande Johannebergsgatan är endast boendekortsparkering tillåten, vilket underlättar tillgängligheten.

Övriga utrymmen: Stort tillhörande vindsförråd.

Tvättstuga finns på vinden.

Information Förening

Förening: Brf Drottningholm Nr 1.

Allmänt om föreningen: Brf Drottningholm Nr 1 är en stabil och välskött förening som bildades 1998. Föreningen består av 26 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt som ger löpande intäkter till föreningen.

Föreningens byggnad är i ett exceptionellt gott skick efter omfattande renoveringar såsom bl.a. tak, fasadrenovering, nyinstallation av tre hissar, trapphusrenovering, byggnation av sex nya balkonger samt renovering av de övriga balkongerna, nya säkerhetsdörrar, relining av stammar m.m. Mer utförlig information finns i årsredovisningen.

Föreningen sålde förra året (2016) en lokal och har därför en mycket god likviditet likväl som en mycket låg belåningsgrad. Det finns inga större planerade renoveringar och inga avgiftsförändringar.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Området har sitt ursprung i Lorensberg landeri som låg här på 1700-talet och var uppkallat efter ägaren Lorens Petersen.

 Lorensbergs centrala läge gör att allt för helg och vardag finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Korsvägen som knutpunkt. 

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.


 Lorensberg är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. 
Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands för de boende i stadsdelen. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska. 
I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.


Planritning

Counter