Såld

Vacker sekelskifteslägenhet med originalcharmen bevarad

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nedre Fogelbergsgatan 3 B

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 652 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1892
Adress:
Nedre Fogelbergsgatan 3 B,
411 28 Göteborg
Patrik Henningsson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Med ett suveränt lugnt och behagligt läge mitt i Vasastaden ligger denna fina sekelskifteslägenhet. Här är många tidstypiska detaljer bevarade, generös takhöjd, vackra takstuckaturer och rosetter, höga fotlister, fina listverk och en vacker kakelugn. Detta i kombination med modern bekvämlighet i form av hiss och stor balkong. Det lugna gårdsläget och det stora utbudet av service och nöjen utanför porten inbjuder till ett högkvalitativt boende. Runt hörnet ligger förskola och Fogelbergsparken, en grönskande orörd oas mitt i stan!

Hall:
Praktisk hall med plats för ytterkläder och förvaring. Hallen ansluter till både kök, matsal och vardagsrum vilket gör att planlösningen blir flexibel.

Kök:
Trivsamt och mysigt kök med utgång genom helglasade altandörrar till den stora balkongen. Köket har ljusa luckor, skåp och snickerier med bra förvaring i skåpen som går högt upp mot taket. Köket är välutrustat med spishäll, integrerad ugn, mikro och diskmaskin. Fina arbetsytor och vacker granit på golvet.

Balkongen:
Stor balkong som ligger med lugnt läge och har sol större delen av dagen. På balkongen finns plats för både mat- och solmöbler.

Matsal:
Matrum i anslutning till köket och vardagsrummet med mysig kakelugn, platsbyggt serverings skåp och vacker takstukatur. Detta rum går även att nyttja som sovrum för den som vill.

Vardagsrum:
Vackert vardagsrum med två stora fönster som ger fint ljus in i lägenheten. Vardagsrummet ligger centralt i lägenheten i anslutning till matsal, sovrum och hall.

Sovrum:
Lugnt och skönt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Platsbyggda garderober som ger mycket bra förvaring. Dessutom plats för skrivbord och ytterligare klädskåp.

Badrum:
Fräscht badrum med dusch, handdukstork och plats för tvättmaskin. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.

Lägenheten är i fint skick med massiva trägolv och original stuckaturer i alla rum utom kök.

Välkomna på visning.

Information Ekonomi

Avgift: 2 652 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 5,98%. Andel av årsavgift är 5,75425%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 1892.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt säljaren, i lägenhetsförteckningen står ca 74 kvm.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 121 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv från Com Hem basutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband från Com Hem går att ansluta till.

Uteplats: Stor balkong med eftermiddagssol mot den lugna gården.

Gårdsplats/innergård: Grönskande innergård med gemensam uteplats.

Bilplats: Boendeparkering och garage i närliggande kvarter.

Övriga utrymmen: Det finns källarförråd på ca 7-8 kvm och en fräsch gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Bostadsrättsföreningen Fogelbergsgatan 3.

Allmänt om föreningen: Byggnad från 1892 med 19 lägenheter på totalt 1 470 kvm. Stabil ekonomi med låg belåning och låga avgifter.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Stadsplanen togs fram redan 1866 och arkitekturen hämtade inspiration från Paris och Wien.

Vasastadens centrala läge gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker, gallerier, gym och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, museer, nöjesställen och träningsställen.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Skolorna ingår i SDF Centrum. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.
Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i Vasastaden. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen där både spårvagnar och bussar  avgår som knutpunkt.
Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen.
I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö.


Counter