Sekelskifteslägenhet i perfekt läge

Ludwig Lundgren
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Nordhemsgatan 72B

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 650 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
3 256 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 57 kvm
Våning:
1/6, ej hiss
Byggår:
1903
Adress:
Nordhemsgatan 72B,
413 09 Göteborg
Ludwig Lundgren
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fasadrenovering pågår.
Fasadrenovering pågår.

Beskrivning

Välkommen till en bostad som kombinerar det bästa av två världar. Mitt i Linnéstadens rika restaurang- och kulturliv ligger denna välplanerade 2:a, vars tysta och luftiga innergård också ger perfekt lugn för stilla frukostar på en solig balkong. Byggnaden har charmen från förra sekelskiftet, samtidigt som kvalitet och bekvämlighet är i topp tack vare noggrann förening och grannar som bryr sig.
Slottskogens djur och naturliv ligger på ett par minuters promenadavstånd, och på samma tid kan du även enkelt vara på väg ut ur stan tack vare goda kommunikationer, med eller utan bil.

Hela lägenheten är nymålad.

Stort vardagsrum med härliga fönsterpartier som skänker gott om solljus, lätt möblerat med plats för såväl soffgrupp och matsalsbord.

Köket ligger i anslutning vardagsrummet och är fullt utrustat inklusive diskmaskin. Här finns även plats för ett matbord vid fönstret som vetter mot den fina och stillsamma innergården.

Ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och sängmöbler. En garderobsvägg är monterad. Det finns även gott om plats för en arbetsplats invid balkongdörren.

Från sovrummet når man den stora balkongen, härligt solläge med många soltimmar. Plats för mindre matbord och loungmöbler.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 650 000 kr.

Avgift: 3 256 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 2,04%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 350 kr per år, dvs 30 kr per månad. Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7209/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, ej hiss.

Byggår: 1903.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 57 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 127 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Grundutbudet från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskar man ökat utbud tecknas detta separat.

Bilplats: Boendeparkering i området, kostnad 635kr/månad, trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Nordhemsgatan 72-74. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Nordhemsgatan 72-74 består av sammanlagt 42 bostader, varav 38 är bostadsrätter och 4 hyresrätter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen äger fastigheterna Nordhemsgatan 72 (Olivedal 13:13) och Nordhemsgatan 74 (Olivedal 13:12) med en total yta på 2798 kvm. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi är väldigt stabil och det föreligger inga planerade avgiftshöjningar. Kommande renoveringar består av färdigställande av innergård, fasadrenovering och målning. Det finns fonderade medel för detta. För vidare information om gjorda renoveringar se årsredovisningen.

Linnéstaden

Linnéstaden är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det är ett område med stor charm och stark karaktär. Bebyggelsen härstammar främst från början av 1900-talet. Stadsdelen är uppkallad efter Carl von Linné, som besökte Göteborg 1746 och ansåg att staden var en av de vackraste i riket. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar Linnéstaden. Skansen Kronan som stod klar 1641 är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker. Vid Järntorget finner man fler shoppingstråk. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Musik- och kulturlivet är rikt i stadsdelen. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I närheten finner ni även mysiga Hagabadet.

Linnéstaden är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Linnéstaden har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man flanera eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.


I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö där allt för helg och vardag finns nära till hands.
Välkommen!


Planritning

Counter