Såld

Sekelskifte på attraktiv adress

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Haga Kyrkogata 18 A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 396 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
88 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1893
Adress:
Haga Kyrkogata 18 A,
411 23 Göteborg
Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Klassisk sekelskifteslägenhet med de rätta attributen såsom generös takhöjd med vackra original stuckaturer och gedigna listverk. Kök och vardagsrumrum i fil mot Haga Kyrkogata med två höga fönster vardera för ljusets skull. Det luftiga sovrummet lägenheten ligger in mot den lugna innergården.
Läget i stan kan inte bli mycket bättre! Vasastaden, Haga och Linnéstaden är alla redo att njutas av på bekvämt gångavstånd.

Hall:
Stor och rymlig hall med plats för ytterkläder och extra förvaring. Hallen går även att möblera med arbetsplats eller läshörna.

Kök:
Välutrustat och påkostat kök från Marbodal med maskiner från Siemens och Fjärråskupan. Stora fina arbetsytor och mycket bra förvaring i köksskåpen med draglådor i bänkskåpen. Två stora fönster ger fin ljus in i köket med plats för stort matbord.

Vardagsrum:
Vardagsrummet ligger i fil med köket vilket ger mycket fina sociala utrymmen. Två stora fönster även i vardagsrummet. Vacker original takstuckatur och takrosett. Plats för ordentlig soffgrupp och ytterligare fåtöljer.

Sovrum:
Lugnt och rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering. Dessutom stort garderobsparti från Marbodal som klarar förvaringen.

Badrum:
Fräscht badrum med dusch. Ljust kakel på väggar, klinker på golvet.

Enhetlig ekparkett i hela lägenheten. Bygglov för balkong från sovrummet har tidigare godkänts för föreningen.

Information Ekonomi

Avgift: 4 396 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 5,12564%. Andel av årsavgift är 5,12564%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1893.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 88 m². Enligt uppmätning, enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten ca 85 kvm.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Comhem.
Internet: Via kabel-TV. Comhem.

Gårdsplats/innergård: Mycket välskött och snygg innergård med fina planteringar.

Bilplats: Boendeparkering. Garage i närheten.

Övriga utrymmen: Det finns en tvättstuga direkt från gården i uppgång D, där finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Det finns även ett källarför som tillhör lägenheten.

Information Förening

Förening: Brf HK18.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen HK 18 förvärvade fastigheten år 2012. Bostadshuset var ursprungligen i fyra våningar med oinredd vind, idag med åtta stycken inredda vindsvåningar. Fastighetens bostadshus har tre entréer och uppfördes år 1893 i ny renässansstil, vilket innebar att det var fokus på äkta material likt tegel och detaljer i natursten.

Föreningen består idag av 26 lägenheter, varav 24 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. I lokalerna drivs en restaurang samt en frisersalong. Den totala byggnadsytan uppgår till cirka 1 925 kvm, varav cirka 1 822 kvm utgör bostadsyta och 103 kvm lokalyta. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av någon justering av tomträttsavgäld.

Föreningens lokaler har attraktiva lägen med ett stenkast från både Handelshögskolan och Vasagatan. De två kvarvarande hyresrätterna utgör en dold intäkt då de vid hyresgästens uppsägning tillfaller föreningen och därmed kan ombildas till bostadsrätt. Föreningen har tre lån på cirka 25 Mkr, fördelade på olika bindningstider.

Flertalet stora renoveringar har skett på fastigheten de senaste åren. I samband med att vinden inreddes till lägenheter höjde man taket och renoverade det i sin helhet. Två hissar har installerats, trapphusen samt portalen och innergården har renoverats med rabatter samt nya utemöbler. Vissa fönster har setts över efter behov. Innergårdens fasader har putsats i en ljus tidstypisk kulör. Nyrenoverad tvättstuga. I samband med förvärvet genomföres en besiktning som lade grund för underhållsplanen, de närmaste åren är det mestadels löpande underhåll.

Föreningens ekonomi: Inga planerade avgifthöjningar.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Stadsplanen togs fram redan 1866 och arkitekturen hämtade inspiration från Paris och Wien.

Vasastadens centrala läge gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker, gallerier, gym och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, museer, nöjesställen och träningsställen.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Skolorna ingår i SDF Centrum. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.
Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i Vasastaden. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen där både spårvagnar och bussar  avgår som knutpunkt.
Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen.
I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö.


Counter