Såld

Fint renoverad tvåa med öppen planlösning

Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klamparegatan 9

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 598 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1967-1972
Adress:
Klamparegatan 9,
413 17 Göteborg
Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Föreningens bastu
Föreningens bastu
Gym
Gym
Gym
Gym
Pingis, dart och biljardrum
Pingis, dart och biljardrum
I föreningen finns två gästlägenheter
I föreningen finns två gästlägenheter
Flera sängplatser, kök och badrum
Flera sängplatser, kök och badrum

Beskrivning

Välkomna till en härlig och genomtänkt tvåa med stora fönsterpartier som ger ett ljust och luftigt intryck. Lägenheten har genomgående ljuslaserade furuplankgolv och vita väggar. Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning och modernt nyrenoverat kök från 2016 med fina materialval. Stort sovrum med smart förvaringslösning och fin utsikt mot stan. Totalrenoverat badrum från 2009. Möjlighet till garageplats finns.

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri, videobutik, florist, frisör, kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Välkomna att boka tid för visning!

Lägenhetens 54 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ljuslaserade plankgolv i furu och släta väggar och tak målade i en vit obruten nyans.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här kan man möblera med soffa och matplats.

Nyrenoverat kök från 2016 med stommar från Ikea och släta luckor från Superfront i färgen Aerugo green. Bra arbetsytor i vit laminat och stänkskydd i glas ovan spis och vask. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, rostfri fläkt, rostfri kombinationsugn, integrerad diskmaskin samt vit kyl med frys från Smeg.

Lägenhetens sovrum är generöst utformat och kan inredas med dubbelsäng och arbetshörna. Platsbyggd sänggavel som en vägg vilket skapar dold klädförvaring bakom. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och fin utsikt in mot stan.

Helkaklat badrum som renoverades 2009 med vitt klinkergolv och mörka gråbruna stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna med raka vikväggar i frostat glas.

Information Ekonomi

Avgift: 2 598 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 0,06185%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 200 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 120 kr och hushållsel 80 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 331.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 1967-1972.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 131 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX (systerbolag till Comhem), mer info finns på föreningens hemsida.
Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Mer info finns på föreningens hemsida.

Gårdsplats/innergård: Stor gård med planteringar, träd, lekplats, uteplats, grillplats och fotbollsplan.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. I dagsläget är det kö men som längst ca 2-3 månader, oftast går det snabbare. Det är bra om man ställer upp sig i kö så fort man har skrivit kontrakt.

Övriga utrymmen: Tillhörande förråd som ligger i anslutning till lägenheten. I föreningen finns festlokaler, bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstugor, gästlägenheter och gym.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. I föreningen finns 1 184 st lägenheter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1096 st bostadsrättslägenheter, 57 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 31 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 472 garageplatser samt 71 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Ägande i föreningen: 100%.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 1374 kr (2016). Årsavgifterna höjdes med 2 % per den 1 januari 2014 men har varit oförändrade sedan dess.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2017-2020: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2017-2025: Trapphusrenovering
2018-2021: Relining av befintligt avloppssystem
2018-2026 Tvättstugerenovering
2020-2025: Takomläggning.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.
Bebyggelsen i Masthugget är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden.
I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen ligger också i området. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.
Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.
Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.
I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten.
Välkommen!


Counter