Såld

Vacker lägenhet med tidtypisk charm på attraktiv adress Låg avgift

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 69

2:a alt 3:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 791 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1932
Adress:
Södra Vägen 69,
412 54 Göteborg
Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I ett vackert 30-talshus beläget i hjärtat av Lorensberg finns denna stilrena lägenhet.Tidslösa parkettgolv i ek, vackra listverk och djupa fönsternischer i marmor präglar denna underbara lägenhet med fint ljusinsläpp med utsikt över Göteborg kända byggnader. Välkommen in!

Perfekt planlösning med gott om förvaring, helkaklat badrum, välutrustat kök och rymligt sällskapsrum! Sober 30-tals estetik med djupa fönsternischer, generös takhöjd och fönsterbräden i sten.

Lägenheten går att göra om till en 3 rok.

I Lorensberg bor ni i ett av stadens populäraste områden med närhet till det mesta. Här promenerar man enkelt ner till såväl Avenyn, Vasastaden och Korsvägen som evenemangsstråket. En kort vacker parkpromenad leder dig till Avenyn och Götaplatsen med stadens kulturutbud och trendiga restauranger som Mr P och Toso, Södra vägen med mysiga restauranger och butiker är alldeles runt hörnet. Nära till hands finns populära Näckrosdammen med sina fina grönområden där många har picnic och grillar. Goda kommunikationer med flera bussar som avgår från närliggande hållplats inklusive flygbussen till Landvetter.

En tidsenlig entré välkomnar oss in i denna vackra bostad med generös takhöjd som präglas av välbevarade originaldetaljer och moderna stilval. Den luftiga hallen är öppen mot vardagsrummet.

Vardagsrum med vackert höga fönsterpartier som ger magiskt ljusinsläpp. Under fötterna i vardagsrummet finns en fin fiskbensparkett i ek och väggarna är stilrent ljusa. Vackra originaldetaljer såsom tidstypiska listverk och takrosetter andas 30-tal. Djupa fönsternischer ramar in det välbevarade fönstren på ett smakfullt sätt.

I fil med vardgarsrummet finns köket som går i stilrent vitt med mörk bänkskiva. Kökets renoverades 2016 och kommer ifrån Ballingslöv. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, fläkt, ugn, spis, integrerag micro och diskmaskin. Hela maskinparken kommer ifrån Siemens. Köket kan delas av för att skapa ett sovrum, se förslag på alternativ planlösning.

Mot gården ligger det harmoniska sovrummet med ett härligt ljusinsläpp och känsla av lugn. Ljusa väggar och gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. På golvet ligger ett golv i laminat. Förvaringsmöjligheter i form av garderob och en härlig ljussättning.

Rymligt badrum i ljusa färger. På golvet ligger grafitgrått klinker och vita kaklade väggar med grå stilrena detaljer. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp , dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare. Golvvärme och spotlight i taket för extra comfort och känsla.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Avgift: 2 791 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Bredband. Andel i föreningen är 3,44842%. Andel av årsavgift är 3,37259%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 19.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 1932.

Storlek: 2 rum och kök (kan göras om till 3 rum). Boarea ca 69 m².

TV- och internetanslutning: TV: ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften. Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Bilplats: Föreningen erbjuder 2 p-platser för medlemmarna med separat kö. Adressen Cederbourgsgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område "S".

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Tvättstuga finns i Trappuppgången Södra Vägen 69. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

I föreningen finns även cykelparkering på innergården.

Information Förening

Förening: Brf Cederborgen. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Cederborgen
Fastigheten Johanneberg 14:4 som bebyggdes 1932, förvärvades av föreningen år 2006. Föreningen registrerades 1987-05.13. I byggnadens finns 25 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt nedan:
19 st 2 rum och kök
6 st 3 rum och kök
I de tre lokalerna föreningen hyr ut drivs just nu två restauranger samt ett kontor. Riksbyggen har biträtt styrelsen med föreningens förvaltning.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött Riksbyggenförening med goda lokalinkomster. Bra nivå på avgifterna 498 kr/m²/år jämfört med snittet i Göteborg som ligger på 600 kr/m²/år. Även lån/m² ligger långt under snittet, 5011 kr/m² jämfört med 6000 kr/m² som är snittet i Göteborg. Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2017-03-23). Föreningen sålde 2013 vindsutrymme vilket gav en betydande inkomst. Föreningens tre lokaler ger en god kontinuerlig inkomst.

Kommande/gjorda renoveringar: Rör- och elstammar byttes 1982. Relining av avloppsstammar i källare gjordes 2014.
Under 2015 utfördes underhåll i form av totalrenovering av tvättstuga, OVK-besiktning, reparation av puts på fasad samt plåtarbete vid ventilation på innergården, byte av automatsäkring i fjärrvärme cirkulationspump.

Kommande renoveringar
Föreningen följer uppsatt underhållsplan. De underhåll som ligger närmast till hands är byte av glaspartier på hyreslokaler samt renovering av portdörrar. Inget större planerat underhåll utöver underhållsplanen.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Området har sitt ursprung i Lorensberg landeri som låg här på 1700-talet och var uppkallat efter ägaren Lorens Petersen.Lorensbergs centrala läge gör att allt för helg och vardag finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Korsvägen som knutpunkt. 

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Lorensberg är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands för de boende i stadsdelen. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska. I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Counter