Såld

Ljus tvåa högst upp i huset med solig söderbalkong & attraktivt läge

Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Astris Gata 76

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 920 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Astris Gata 76,
417 67 Göteborg
Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten har ett ljust och insynsskyddat läge högst upp i huset med generösa fönsterpartier och balkong i söderläge mot innergården. Modernt och bekvämt boende som präglas av stilrena materialval och hög komfort. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, sovrum med goda förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med tvättmöjlighet. Lägenheten nyproducerades 2013.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 55 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Mattlackad ekparkett och väggar målade i färgen Lin.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning och fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt utgång till en rymlig balkong. Balkongen har ett soligt söderläge och vetter mot den lugna innergården. Mattlackad ekparkett och väggar målade i vitt.

Stilrent kök med köksinredning i vitt från Myresjö, arbetsytor i laminat "Mörk drivved" och vitt stående kakel. Under väggskåpen sitter infällda spotlights med dimmer. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys i rostfritt.

Från vardagsrummet nås sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng och ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Mattlackad ekparkett och väggar målade i färgen Drivved.

Helkaklat badrum med antracitgrått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna med avskiljande glasvägg. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 2 920 kr/mån. I avgiften ingår Värme och kallvatten & Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,317%. Andel av årsavgift är 1,31705%.

Driftkostnad: Varmvatten debiteras efter förbrukning via månadsavin.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21302.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 57 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play. Digital-tv, IP-telefoni och internetanslutning (50/8-100/10 Mbit/s).

Uteplats: Balkong i söderläge mot den lugna innergården.
Föreningen tillåter inte kolgrillar utan det skall vara gasolgrill.

Gårdsplats/innergård: Stor gemensam gård.

Bilplats: Föreningen förfogar över 58 parkeringsplatser varav 36 i garage. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 950 kr/mån och uteplats ca 550 kr/månad. Uthyrningen av föreningens garage och parkeringsplatser administreras av styrelsen. Det finns garageplatser lediga. Styrelsen hanterar även nycklarna/taggarna som går till garageporten och entrédörrarna. Kontakta därför styrelsen om du har frågor angående hyresavtal och om du vill beställa fler eller har tappat bort någon nyckel. Styrelsen nås enklas via e-post: brfserenaden@gmail.com Parkeringsplatserna utomhus förvaltas och prissätts av kommunala Guab. För närvarande är det kö till dessa. Läs mer på deras hemsida där du också kan finna kontaktuppgifter: guab.se.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd och barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Brf Serenaden i Västra Eriksberg.

Allmänt om föreningen: Brf Serenaden förvärvade 2012 fastigheten Sannegården 76:1 och under 2013 nyproducerades föreningens hus på uppdrag av JM. Föreningen består av 66 lägenheter och en lokal belägna uppe på Platån i Västra Eriksberg.

Ägande i föreningen: Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen. Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmsta fem till tio åren.
2015 utfördes en 2-årsbesiktning.

Övrigt: Föreningen har bygglov på inglasning av balkong, om lägenheten har balkong ovan för infästningen. detta pga att man inte får fästa något i fasaden.
Föreningen tillåter inte kolgrillar utan det skall vara gasolgrill.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!


 

Counter