Såld

Fantastisk tvåa med balkong i väst

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Västgötagatan 7

2:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 118 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1888
Adress:
Västgötagatan 7,
411 39 Göteborg
Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gasolgrill på balkong
Gasolgrill på balkong

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna fantastiska lägenhet på Västgötagatan 7! Sobra ytskikt är genomgående i bostaden och bjuder in till egen inredning. Samtliga rum är generösa till ytan med högt i tak och öppnar upp för sociala umgängen och trivsel, här mår man bra. Bostaden erbjuder ett kök som fullständigt badar i ljus med utgång till bostadens balkong i västerläge. I köket får även flera middagsgäster plats runt matbordet. Vardagsrummet är väl tilltaget till ytan och här får enkelt en större soffgrupp plats. Rogivande sovrum med flertalet platsbyggda garderober samt utrymme för dubbelsäng. Badrummet är helkaklat med dusch.

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig.

Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Bostadens 69 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Redan när ni öppnar ytterdörren möts ni av tidlösa ytskikt och väl genomtänkta materialval vilket är genomgående i hela bostaden. På golvet ser ni ett gråmelerat klinkergolv tillsammans med vita väggar och en grå fondvägg. Lägg även märket till den generösa takhöjden. Fri avhängning har ni direkt till er vänster och önskas ytterligare plats för förvaring har ni gott om utrymme för att möblera upp med en garderob eller byrå.

Ta er vidare till det väl tilltagna köket som fullständigt badar i ljus. Skåpsluckor och lådor går i vitt och erbjuder gott om arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Ovanför bänkskivan i trä sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Köket erbjuder gott om plats för stort matbord med plats för flera middagsgäster. Passa på att öppna upp balkongdörrarna och ni har som ett extra rum under varmare dagar med eftermiddags- samt kvällssol. Väggarna är vita och på golvet ligger ett fint vitlaserat trägolv.

Vardagsrummet är även det generöst till ytan med gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Härligt ljusinsläpp från ett fönster med djup fönsternisch.

Mysigt sovrum där det enkelt får plats en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet erbjuder redan goda förvaringsmöjligheter i form av fem platsbyggda garderober vilket skapar utrymme till annat möblemang. Likt som vardagsrummet präglas sovrummet med ett härligt ljusinsläpp från ett fönster med djup fönsternisch vilket även är en fin detalj och bidrar med karaktär.

Helkaklat badrum med svartmelerat klinker och vitt kakel. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegel med belysning, skåp för förvaring samt duschhörna med dörrar i klarglas.

Information Ekonomi

Avgift: 3 118 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 0,91%. Andel av årsavgift är 0,93%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1028.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1888.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 95 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem.
Internet: Bredband via Fiber-LAN från Telia samt kabel-bredband från ComHem, bostadsrättsinnehavaren står själv för abonnemanget.

Uteplats: Balkong i väst.

Gårdsplats/innergård: I föreningen finns det en gemensam grillplats med utemöbler, mysigt på vacker kullerstensbelagd innergård. Det finns därför ingen bokningslista till grillen då föreningen vill uppmuntra spontana grillkvällar. På innergården finner ni även ett låst cykelförråd samt moped och MC förråd.

Bilplats: Boendeparkering finns kring fastigheten och parkeringar för besökande finns i närheten.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Tvättstugan är tillgänglig dygnet runt och är bokningsbar. Den är uppdelad i två delar och de bokas separat. I källaren har du ditt förråd tillsammans med cykel- samt barnvagnsparkering.

Information Förening

Förening: Brf Västgötagatan.

Allmänt om föreningen: Brf Västgötagatan bildades år 2000 och fastigheten förvärvades 2002. Föreningen består av 88 lägenheter varar 84 är upplåtna som bostadsrätter, tre hyresrätter samt två lokaler med hyresrätt. Västgötagatans bostadsrättsförening omfattar de östra delarna av kvarteret Smaragden som uppfördes efter ritningar av J A Westerberg. Arkitekt Westerberg såg till att hela fasaden fick en monumental utformning med rikt utsmyckade gavelpartier ovanför takfoten.

Detta hus elektrifierades på 1920-talet men redan 1907 byggdes på andra sidan Västgötagatan Elyseum (före detta Göteborgs Elektricitetsverk), en vacker byggnad i jugendstil. Från början fanns det i princip endast enrumslägenheter i huset, med gemensamt tvättrum i trapphuset på varje våningsplan. Kvarteret byggdes för anställda vid Statens Järnvägar och ägdes av Sveriges Stadsbanors Pensionsinrättning. Efter hand har lägenheterna blivit färre och större genom sammanslagning.

Ägande i föreningen: Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bodin Ekonomi AB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2017-05-17.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan vilken upprättades under år 2010 och sträcker sig fram till år 2040.
Föreningen driver flertalet stora underhållsprojekt och ombyggnation av gårdshuset till lägenheter, detta påverkar tillgänglighet till gården. Föreningen kommer inom kort avsluta ett dräneringsprojekt, de har konverterat och justerat värmesystemet. Föreningen kommer att i samband med färdigställande av lgh på gården även genomföra en uppfräschning av gården. Projekten finansieras via egna medel.

Gjorda renoveringar:
Bostadshuset har byggts om perioden år 2000-2005 då kallvind blev vindslägenheter och bottenvåningens lokaler (utom två) gjordes om till bostadsrätter. Fastigheten är i mycket gott skick efter att ha genomgått stora renoveringar under åren, framförallt perioden 2002- 2010.

Bl.a. har grundförstärkning utförts, renovering/nybyggnation av balkonger, omputsning fasader, ommålning trapphus, omläggning tak, nya hissar, fönster samt dörrar byttes ut och tvättstugorna renoverades. Stambyte skedde senast 1975.

Övrigt: Mer information om föreningen kan läsa på föreningens hemsida www.brfvastgotagatan.se.

Lorensberg/Heden

Stadsdelen Hedens centrala läge gör att allt för helg och vardag finns nära till hands.

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Stadsdelen är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Exercisheden, som den ursprungligen kallades, har en särskild plats i göteborgarnas hjärtan och så har det varit i flera hundra år. På 1700-talet fanns här odlingsfält och på 1800-talet hölls både militärövningar och hästkapplöpningar. I nutid används Hedens yta framför allt till sportevenemang mitt i stan. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. På Heden finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp. 


Heden tillhör SDF Centrum och i stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter. 


Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.


Heden ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.


Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.


Välkommen!

Counter