Såld

Påkostad vindsvåning med takterrass i söderläge & vidsträckt vy över staden

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Karl Gustavsgatan 7A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 472 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 87 kvm
Biarea:
ca 13 kvm
Byggår:
1888
Adress:
Karl Gustavsgatan 7A,
411 25 Göteborg
Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna fantastiska takvåning belägen i en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1880. Ett kolossalt snyggt hem som har alla de karaktäristiska vindsdetaljerna som förväntas och som känns modern med sina spännande och välgjorda renoveringar. Generös takhöjd med nära sex meter till nock, vackra skulpterade murstockar och handmurad öppen spis. Tre vindskupor och två stora takfönster som i kombination med flertalet golvfönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Stora luftiga rum där de ljusa ytskikten och den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. Fullutrustat kök signerat Astra Cucine som harmoniserar i öppen och social planlösning med vardagsrum. Två rymliga sovrum och ett lyxigt badrum i internationell klass med jacuzzi, separat dusch och tvättpelare. I etage nås loftet med access ut mot takterrassen i direkt söderläge, helt fritt från insyn med vy över stadens takåsar och mängder med soltimmar.

Tyst och lugnt gårdsläge och bästa tänkbara utsiktsläge med hela Göteborg som motiv bland det myllrande storstadslivet, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Här kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Vi passerar den tidsenliga entrén och tar hissen upp till våning sex. Inbjudande hall med plats för tamburmajor och avställning av skor. Golvet är belagt med svart marmor med underliggande komfortvärme och väggarna är målade i tidlöst vitt som sedan följer genomgående i hela bostaden.

Centrerat reser sig en handmurad öppen spis som fångas lätt från både de sociala ytorna och våningens loft. Våningen har två stora takfönster och tre vindskupor vilket i kombination av golvfönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp och ett underbart släpljus över bostadens vackra vitlaserade ekgolv som följer igenom alla rum.

Trappan intill hallen leder oss upp till loftet med access ut mot takterrass i direkt söderläge och massor av soltimmar. Det höga läget, över alla andra gör oss ostörda från insyn och här erbjuds kanske Vasastadens bästa tänkbara utsiktsläge med hela Göteborg som motiv ifrån alla vinklar. Den perfekta platsen att samla alla vänner om ljumna sommarkvällar eller nyårets fyrverkerier.

Sällskapsrum där kök, matsal och vardagsrum samsas öppet. Takfönster med endast himlen som granne och sex meter till nock ger en fantastisk rymd, flertalet möbleringalternativ lämnas med gott om plats för matsalsgrupp och soffgrupp. Elegant kök i högblankt vitt med handtagslösa luckor signerat Aster Cucine modell Modula. Noga utvalda detaljer och sobra materialval, bänkskiva i rostfritt stål med integrerad diskho och pärlemovit mosaik. Perfekt utformat med stora arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Maskinell utrustning från Smeg och Miele bestående utav: Induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin i rostfritt utförande och integrerad kyl samt frys

Rogivande master bedroom med snedtak som ramar in. Stora ytor med plats för dubbelsäng, sängbord och tillhörande möblemang. Intill murstocken lämnas generösa förvaringsmöjligheter via en rejäl skjutdörrsgarderob som sträcker sig hela vägen upp till tak.

Avskilt via pardörrar med frostat glas från bostadens sociala ytor nås våningens andra sovrum. Även det i mer än god storlek som rymmer säng, sängbord och skrivbord. Rummets storlek gör att den likväl kan användas som ett extra vardagsrum eller ett rejält kontor.

Bostadens väl tilltagna badrum håller hög internationell klass. Väggar klädda med vitt designkakel och pärlemovit mosaik, och golv belagt med svart marmorgolv med underliggande golvvärme. Dimmerbara downlights känns självklart. Utrustat med både separat glasad dusch och jacuzzi för avkopplande stunder. Badrumsinredning från Aspen i modellen Viskan med generösa förvaringsutrymmen, blandare från Tapwell och handdukstork. Centrerat i badrummet finns ett stort takfönster för ljusinsläpp och vackra stjärnhimlar och givetvis finns här även tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Lägenheten har air condition från Daikin, trådbunden larmanläggning från Securitas med kameraövervakning, fiberbredband till samtliga uttag alternativt trådlöst internet samt programmerad belysning i hela våningen.

Här bor ni högst upp i huset med lugnt gårdsläge och hiss i direkt anslutning till lägenhetsdörren. Det är tydligt att inget är lämnat åt slumpen, detta är en bostad för er som söker något utöver det vanliga med nutidens krav på estetik och med lysande känsla för stil och finess. Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 5 472 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 3,005069%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 850 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 700 kr.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1018055.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns.

Byggår: 1888.

Renoveringsår: 2007.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 87 m², biarea ca 13 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 103 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Telia.
Internet: Bredband via Telia Fiberlan.

Uteplats: Takterrass i fritt och ostört läge mot söder och vidsträckt utsikt över hela Göteborg.

Gårdsplats/innergård: Föreningen har två stora innergårdar med utemöbler och grillmöjlighet. Man planerar att upprusta gårdarna.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering (sträckning M) ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Förråd finns i lägenheten.
Cykelrum och återvinning finns på gården.

Information Förening

Förening: Brf Excelsior.

Allmänt om föreningen: Anrik fastighet med paradläge uppförd år 1880 av arkitekt Adrian Petersen under en period starkt influerad av renässansens formspråk. Därav de vackra och rikligt utsmyckade fasaderna.

År 1938 konverterades fastigheten till berömda hotell Excelsior. Tack vare sitt ypperliga läge och inbjudande atmosfär blev detta en mötesplats för artist- och konstnärseliten under ett halvt sekel. Ombyggnation till bostadsrätter startade 2006 och tillträde för köpare blev aktuellt från våren 2007.

I föreningen finns 34 st bostadsrätter fördelat på en yta om ca 2 430 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administerars av Nordic Life. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Det finns inget större underhållsbehov de närmsta åren utan endast löpande underhåll. Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår planering inför upprustning av innergårdarna. Framöver planeras fönstermålning och en del fasadförbättringar på gård 7 och gatusidan.

Gjorda renoveringar:
2006 genomgick fastigheten en genomgripande totalrenovering och är i toppskick. Huset är grundförstärkt med pålning och gjutning av platta. Bland annat har stammar, el, tak, fasad, gård och trapphus totalrenoverats.
2010 byggdes balkonger.
2015 upprättades en underhållsplan och OVK utfördes.
2016 har det utförts fönstermålning på gård 9 samt en del fasadförbättringar.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Stadsplanen togs fram redan 1866 och arkitekturen hämtade inspiration från Paris och Wien.

Vasastadens centrala läge gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker, gallerier, gym och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, museer, nöjesställen och träningsställen.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Skolorna ingår i SDF Centrum. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.
Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i Vasastaden. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen där både spårvagnar och bussar  avgår som knutpunkt.
Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen.
I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö.


Counter