Såld

Totalrenoverat atriumhus med uteplats i perfekt sydvästläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
assisterande mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Billdals Aspväg 138

Billdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
135 kvm
Byggår:
1972
Tomt:
273 kvm
Adress:
Billdals Aspväg 138,
427 39 Billdal
Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
assisterande mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Totalrenoverat atriumhus i områdets bästa läge med sol från morgon till kväll i absolut toppskick. Här är det lätt att trivas med en insynsskyddad atriumgård på ca 80 kvm. Planlösningen är optimalt utformad med en vuxendel samt en barndel. Garageplats nås i direkt anslutning från huset och det finns även goda möjligheter till utbyggnad för den som önskar.

Här bor man med natursköna omgivningar och gångavstånd till havet med ett flertal badplatser i närheten; Killingholmen, Örsviken och Nordreviken. Härlig cykelbana utmed kusten med en underbar natur. På bekvämt avstånd finns Kungsporten och Nya Hovås med välsorterade mataffärer och servicebutiker, Lindåsskolan F-9 ligger i direkt anslutning till området. Motionsanläggning samt bra kommunikationer med buss till stan. Blå Express tar dig från Snipen direkt till centrum på ca 20 min.

Entré:
Välkomnande hall gott om plats för avhängning. Golvet pryds av mörkgrå klinkers som sedan övergår till en vacker mattlackad ekparkett och vitmålade väggar som återfinns i alla rum.

Vardagsrum:
Från hallen nås det luftiga vardagsrummet. Här bokstavligen talat flödar ljuset från de stora skjutdörrspartierna ut mot den vackra atriumgården. En centralt placerad braskamin höjer mysfaktorn i vardagsrummet. Här möbleras det enkelt med en större soffa tillsammans med ett matbord för 6-8 gäster.

Atriumgård:
Genom helglasade skjutdörrar når ni atriumgården som med sitt fria insynsskyddade sydvästläge fungerar som ett extra rum under sommarhalvåret. Här kan ni njuta av sol från dag till kväll medan fåglarna lugnande kvittrar utanför.

Kök
Stilrent kök i med moderna materialval. Köket genomsyras av genomtänkta detaljer vilket gör det lilla extra. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Köket totalrenoverades 2010. Ovan bänkskivan i vitt sitter ett stilrent vitt turkost kakel.

Master Bedroom
I anslutning från vardagsrummet nås ett generöst tilltaget sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i form av garderober med förvaring från golv till tak samt plats för ytterligare förvaring för er som önskar. Dessutom ryms det plats för en mindre arbetshörna invid fönstret mot den vackra atriumgården och här blir det allt mer påtagligt hur välplanerat huset är med en barnfri del samt en barndel.

Sovrum 2
Det andra sovrummet som nås från hallen används idag som arbetsrum. Här ryms utan problem en större säng samt tillhörande sängmöbler för den som önskar.

Sovrum 3 & 4
Väl avskilt från husets sociala ytor nås två ytterligare sovrum som lämpar sig perfekt som barnrum. Här ryms utan problem en större säng samt goda förvaringsmöjligheter. Det större sovrummet har dessutom egen utgång till atriumgården.

Allrum
Till höger om entrén nås det ytterligare ett rum med gott om plats för soffa samt tillhörande tv-möbler.


Nyrenoverat badrum från 2016 med genomgående påkostade materialval. Väggarna är klädda mörkgrått kakel som på ett smakfullt vis matchas med klinkers på golvet. Här inryms även ett badkar, infällda spotlights i tak, spegel ovan handfat med kommod samt golvvärme.


Tvättstugan som ligger i anslutning till badrummet erbjuder gott om arbetsytor med tvättmaskin från Electrolux samt torktumlare från Bosch.


I direkt anslutning från hall nås det andra badrummet. Även detta renoverat 2016 med helkaklade väggar i vitt och svart. Badrummet är utrustat med dusch med glasvägg, infällda spotlights i tak, spegel ovan handfat med kommod samt golvvärme.

Sammanfattningsvis har huset allt att önska; otroligt fin finish, påkostade materialval, perfekt planlösning med atriumgård i sydvästläge samt barnvänligt område.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 643 000 kr varav byggnadsvärde 1 180 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 34 837 kr/år. Fördelas enligt följande: försäkring 4 749 kr, vatten/avlopp 6 240 kr, renhållning 2 460 kr, sotning 388 kr, hushållsel 15 000 kr och samfällighet 6 000 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Officialservitut Tillträde. Rättigheter-last: Ledningsrätt Starkström(2 st); Ledningsrätt Tele.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lindås GA:10.

Planbestämmelser: Stadsplan (1971-01-13).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lindås 1:217.

Typ: Kedjehus. 1 plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1972.

Senaste renovering/ombyggnad: Exteriöra renoveringar: Fasadbyte, målning 2015, 2016. Ny stenläggning framsida 2010. Syllbyten 2015. Gård & Staket 2010. Altandörr sovrum 2017. Flytasfalt på tak 2010. Nya fönster+Ytterdörrar 2010.

Interiöra renoveringar: Totalrenoverat 2010 med nytt golv samt luftspaltsmattor, uppdaterad el samt ny elcentral, tvättrum, kök alla ytskikt. Nya innerdörrar. Braskamin samt nya radiatorer.
2016 Totalrenoverades båda badrummen av fackmän.

Storlek: Boarea 135 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Papp. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, braskamin samt radiatorer med direktverkande el.

Energideklaration: Energiprestanda 122 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät med kabel-tv via samfällighet.
Internet: Fiber via Ownit 100 Mb/sek.

Uteplats: Atriumgård i hörnläge om ca 80 m², läge sydväst.

Bilplats: Garageplats i nära anslutning till huset.

Övriga byggnader: Förråd: Varmförråd inne samt kallförråd ute.

Tomt: Tomtarea 273 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt med atriumgård.

Billdal

 Att bo i Billdal innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära tillgång till storstadslivet. Billdal ligger på behändigt avstånd från Göteborg som nås lätt med bil eller buss.

 
Området har anor sedan 1500-talet. Billdal, Skintebo och Svindal är namn på byar som en gång låg här. För hundra år sedan var Billdal ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag är Billdal ett område med stor charm, vindlande vägar och blandad bebyggelse.
 
Många barnfamiljer bosätter sig gärna i Billdal. Här finns flera förskolor och grundskolor. Billdal har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport. Billdals kyrka ligger mitt i byn och har aktiviteter för alla åldrar.
 
I Billdals olika områden som Skintebo, Uggledal och Lindås hittar man närbutiker och matställen. Kungsporten och Kodakhuset har ett större utbud av detta. Här finns även apotek, vårdmottagningar och träningsanläggningar.
 
Billdal är både skogs- och skärgårdsmiljö. I Billdal finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande.
 
Havet har en central roll för Billdalsborna. Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.  
 
I Billdal lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö.
 
Välkommen till Billdal!


Counter