Såld

Klassiskt vacker våning med stor balkong och underbart läge

Såld

Linnégatan 29

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 050 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 93 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1901
Adress:
Linnégatan 29,
413 04 Göteborg
Ett sällsynt trevligt läge på Linnégatan
Ett sällsynt trevligt läge på Linnégatan
En totalrenoverad sekelskiftesdröm
En totalrenoverad sekelskiftesdröm
Ett vackert kök med bevarat originalskafferi
Ett vackert kök med bevarat originalskafferi
Med ett underbart ljusinsläpp
Med ett underbart ljusinsläpp
Härligt sovrum i fil med sällskapsrum
Härligt sovrum i fil med sällskapsrum

Beskrivning

På ett av Linnéstadens mest attraktiva lägen finner ni denna stilfulla sekelskiftesdröm. Här erbjuds vackert bevarade sekelskiftesdetaljer som är få förunnat. Genomgående totalrenoverat med modernt kök och badrum. Allt i perfekt balans med de vackra golven, den generösa takhöjden och rum i fil genom eleganta pardörrar i original!

Stor balkong med ett oslagbart läge varifrån man kan överblicka och avnjuta Linnégatans härliga puls. Hiss finns.

Linnégatan 29 ligger lugnt och fridfullt i en riktigt skön del av Linné. Här finns några av stans bästa restauranger runt hörnet och för myset hemma finns Saluhallen Briggen i närheten. Varför inte ta en lång söndagsfrukost på caféet mitt emot?

På Linnégatan 29 möts man av ett ståndsmässigt trapphus som varsamt restaurerats. Elegant och inbjudande med hiss som tar en två våningar upp.

De 93 kvadratmetrarna sekelskiftesdröm är disponerade enligt följande;

Elegant, rymlig hall med ett tidlöst vackert marmorgolv. Redan här möts man av ett oerhört fint ljusinsläpp, generös takhöjd och slås av det fina skicket efter totalrenovering.

Från hallen nås det stora sovrummet jämte vardagsrummet. Här bjuds det på vackra originaldetaljer såsom höga fotlister, en stilfullt nyslipad fiskbensparkett och en takhöjd på över tre meter. I matsalen finns rejäla fönsterpartier med vackert ljusinsläpp och utsikt mot Linnégatan. Härifrån nås även den underbara balkongen.

Eleganta pardörrar i originalutförande avgränsar de båda rummen i fil. En sann sekelskiftesdröm med vackert välvda fönster. Mitt i stan med paradläge, men ändock så privat och tyst.

Köket med stort K. Grå snickerier med kakel i halvförbank och matchande tidlös marmorskiva. Stilrent & vackert med alla bekvämligheter och komplett maskinellt utrustat. Ett kök med underbart ljusinsläpp och plats för det lite större middagssällskapet. Inte att förglömma, bevarat originalskafferi.

Sovrum II. Barnkammare, kontor eller gästrum. Behoven är olika men rummet lämpar sig för det mesta. Tyst, lugnt läge mot gården med ett lika fint ljusinsläpp.

Tidlöst renoverat badrum med duschplats, helkaklade väggar i vitt, klinkergolv i grått och tvättmaskin.

Fastigheten är väl underhållen med bland annat renoverad fasad och trappuppgång.

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 6 050 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 6,1%. Andel av årsavgift är 6,10266%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 230 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 200 kr.
Driftskostnaden inkluderar hushållsel vilken varierar beroende på verklig konsumtion.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1901.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 93 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Stor härlig balkong varifrån man kan avnjuta Linnégatans härliga puls.

Bilplats: Boendeparkering finns i området. Brf Masthugget har lediga platser för såväl bil som MC i nuläget, ca 800 kr/mån för bil. Platser finns utmed Andra Långgatan (innanför vägtullarna) eller i Masthugget (utanför vägtullarna).

Göteborgs stad P-bolaget har lediga platser utmed Första Långgatan mellan Nordhemsgatan och Värmlandsgatan. Holger Blomstrand Byggnads AB äger garaget i grannfastigheten Prinsgatan 12 och innehar fler garage i närområdet. Även Ivar Kjellgren Fastighets AB och Ernst Rosén AB har flera garage i närheten.

Övriga utrymmen: Det finns ett stort vindsförråd och tvättstuga med torkrum samt hobbyrum & cykelrum/barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Brf Kråkberget.

Allmänt om föreningen: Mitt på härliga Linnégatan med ett av stadsdelens bästa lägen, finner vi bostadsrättsföreningen Kråkberget. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Föreningens totala yta är enligt taxeringsbesked 1 866 kvm, lägenhetsytan utgör 1572 kvm och 294 kvm utgör lokalyta.

Fastigheten Olivedal 15:4 bebyggdes 1901 och består av två flerbostadshus med adresserna Linnégatan 29 och Nordhemsgatan 50. Föreningen bildades 2003.

Förvaltare
SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum) tar hand om den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckning.

Gemensamhetsutrymmen och tvättstuga;
Medlemmarna har tillgång till en trivsam innergård, under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler och möjlighet till grillning.
Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren på Nordhemsgatan 50. Det finns 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum. Tillgången på tvätt-tider är god då många lägenheter har egna tvättmöjligheter. Föreningens medlemmar nyttjar dessutom cykelrum/barnvagnsrum samt ett hobbyrum.

Genomförda renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som tagits fram tillsammans med förvaltaren SBC, denna upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042.
1982 genomfördes en omfattande renovering av fastigheten. Detta år renoverades el- och rörstammar, normalt har stammarna en teknisk livslängd på 50-60 år. Man valde även att installera hiss, anlägga nytt gårdsbjälklag, putsade om fasaden, lade om taket samt renoverade balkongerna.

Nedan följer fler genomförda underhålls- och renoveringsåtgärder:

2004 Badrummen renoverades, nya tät- och ytskikt
2005 Ommålning och blästring av tak
2007 Takreparation
2008 Energideklaration genomförd
2008 Renovering hiss
2009 Balkongbyggnation Nordhemsgatan 50
2009 Fasadrenovering
2009 Renovering av trapphus med bl.a målning, nya eldragningar, nya ytterdörrar med mera
2010 Innergården fräschades upp, även hobbyrum och entréer (nya portar i massiv ek)
2010 Fiberinstallation

Under 2014 har stora underhållsåtgärder utförts. Föreningens tak och gårdsfasad målades om både på Linnégatan och Nordhemsgatan.

För mer information om utförda underhålls- och renoveringsinsatser se föreningens senaste årsredovisning.

Kommande renoveringar
Då fastigheten genomgått många av de stora renoveringarna finns i dagsläget inga större renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Föreningens ekonomi
Enligt föreningen har man en stabil och god ekonomi. Föreningens tre lokaler inbringar goda hyresintäkter.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Andrahandsuthyrning:
Föreningen har en restriktiv hållning mot andrahandsuthyrning som endast medges om laglig rätt till detta föreligger. Föreningen är beroende av att medlemmarna deltar i föreningsarbetet och detta förutsätter att medlemmarna bor i fastigheten.

Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av tomträttsavgäld.

Trappstädning
Trapporna städas av en extern firma och är inget som de boende behöver göra själva.

Linnéstaden

Linnéstaden är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det är ett område med stor charm och stark karaktär. Bebyggelsen härstammar främst från början av 1900-talet. Stadsdelen är uppkallad efter Carl von Linné, som besökte Göteborg 1746 och ansåg att staden var en av de vackraste i riket. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar Linnéstaden. Skansen Kronan som stod klar 1641 är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker. Vid Järntorget finner man fler shoppingstråk. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Musik- och kulturlivet är rikt i stadsdelen. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I närheten finner ni även mysiga Hagabadet.

Linnéstaden är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Linnéstaden har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man flanera eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.


I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö där allt för helg och vardag finns nära till hands.
Välkommen!


Counter