Såld

Det perfekta läget med ultimat planerade kvadrat

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kyrkogatan 42

2:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 490 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1818-1930
Adress:
Kyrkogatan 42,
411 15 Göteborg
Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På Kyrkogatan bor man på anrik adress i ett av Göteborgs äldsta hus i lugnt och bekvämt läge med NK och Kungsgatan som närmaste granne.

För den som bor inom Vallgraven ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.

Närhet till flygbussen, 3 min promenad så är du på Kungsportsplatsen där flyggbussarna till Landvetter stannar var 15 minut.

Välkommen!

Lägenhetens 51 kvm är väl disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter samt praktiskt och stilrent klinker på golvet. Med hallen som utgångspunkt leds man vidare till kök/vardagsrum i öppen planlösning, praktiskt, funktionellt och välkomnande!

I direkt anslutning till den inre hallen ligger badrummet. Väggarna är klädda i stilrent vitt kakel och på golvet ett grått klinker. Här finns duschyta med regndusch, handfat med kommod och handdukstork. Badrummet har plats för tvättmaskin. Golvvärme för extra komfort.

Stort vardagsrum med öppna ytor, generöst ljusinsläpp via stora fönsterpartier som vetter mot den lugna innergården! I vardagsrummet finns förutom plats för en soffgrupp även plats för en avskild matsalsdel, som enkelt rymmer upp till det större sällskapet. Det ljusa golvet i kombination med öppenheten till köket gör detta till ett mycket trivsamt och socialt vardagsrum.

Stilrent, fräscht och hemtrevligt kök. Ovan de generösa arbetsytorna finns det ett snyggt ljust kakel i gråton som går väl ihop med de vita luckorna och det vackra golvet. Den mörka köksbänken ger en stilren kontrast. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare den öppna planlösningen kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för mat och glädje.

Från vardagsrummet når ni även lägenhetens sovrum. Ett rofyllt sovrum i ljusa toner. Här ryms gott och väl en bredare säng med tillhörande nattduksbord samt stor garderob för förvaring.

En ljus drömlägenhet att göra i din personliga stil! En fika, en shoppingrunda, ett mysigt restaurangsbesök och stadens all kommunikation har aldrig varit närmare!

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 3 490 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 4,84%. Andel av årsavgift är 4,84%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 19.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1818-1930.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 51 m². 51 kvm enligt mätbevis, 49 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 115 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia.
Internet: Telia via fiber.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Till bostaden finns det ett förråd som ligger på innergården. I föreningen finns det cykelförråd och tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Kyrkogatan i Göteborg. I föreningen finns 23 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och består Föreningens byggnad bedöms vara i mycket gott skick och samtliga större underhållsarbeten/renoveringar har på senare år genomförts innefattande:
Rör & elstambyte -97
Nyinstallation hiss -97
Omputsning av fasad -07
Omläggning av tak -07
Asfaltering och målning av innergård -08
Utbyte av tvättmaskiner och reparation av tvättstuga -08
Elinstallationer -08
Egen fjärrvärmecentral installerad - 2015
Relining skett av fåtal kvarvarande äldre avloppsrör - 2015
Ny hyresgäst i befintlig frisörverksamhet - 2015

Föreningen förvaltas av West in Cosulting och mer information återfinns i årsredovisningen.

Inom VallgravenInom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

 

För den som bor inom Vallgraven ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

 

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

 

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

 

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.

Här finns alla förutsättningar att trivas!


Counter