Såld

Toppfräsch vindslägenhet med låg avgift och fransk balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Laboratoriegatan 10

1,5:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 748 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Biarea:
ca 20 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Laboratoriegatan 10,
412 68 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I en välskött villafastighet erbjuds nu en toppfin vindslägenhet med ca 70 kvm golvyta med rymd på rätt ställen. Bostaden karaktäriseras av snedtak, synliga murstockar och fina massiva furugolv. Här finns dessutom en stor parkeringsplats att hyra för endast 100 kr/mån. Ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt, vilket bjuder in till egen inredning. Ni erbjuds en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för matsalsbord samt soffgrupp. Rogivande sovrum med förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum utrustat med bland annat tvättmaskin och vattenburen golvvärme. Generösa fönsterpartier i fyra väderstreck ger ett naturligt ljusflöde i bostaden och bidrar även med en luftig känsla. Välmående villafastighet med en härlig trädgård, vilken kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, styr och ställ, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Eller varför inte ta ett svalkande dopp vid Delsjön. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta den egna trappan upp till vindsplanet och ni välkomnas direkt in i ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt. Golvet är belagt med ett massivt furugolv som låtits behandlats och väggarna är målade i vitt. Plats för avhängning har ni direkt till er höger samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en byrå. Hallen utgör även bostadens nav varifrån ni når alla rum. Det synliga takbjälkarna och den framtagna murstocken ger en härlig karaktär till bostaden och den öppna planlösningen.

Stilrent kök med högblanka luckor i grått, vitt liggande kakel och en bänkskiva i ek som ger bra med arbetsyta i köket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl och frys som är integrerade under bänken. Dubbelfönstret bidrar med ett härligt ljusinsläpp i köket med utsikt över Laboratoriegatans trädgårdar.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till sociala umgängen och trivsel. I vardagsrummet har ni gott om plats för att möblera med matsalsbord för ca 4-6 personer samt soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från vardagsrummet når ni även bostadens franska balkong i sydväst som bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet och möjligheten till att kunna öppna upp och vädra.

Generöst sovrum där en dubbelsäng med tillhörande sängbord har en självklar plats. Ni har tre platsbyggda garderober tillsammans med en platsbyggd byrå samt två öppna hyllplan som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i rummet. Man har även låtit göra en smart lösning och gjort ett platsbyggt skrivbord vid trappräcket. Såväl i vardagsrummet som i sovrummet finns takfönster som tillåter ljuset att flöda.

Tidlöst helkaklat badrum med svart klinkers och vitt kakel på väggarna med avbrott för en svart bård i duschhörnan. Inredningen består av wc, svart handfatskommod med infällda spotlights ovanför hylla, spegelskåp med belysning, duschhörna med takdusch samt tvättmaskin. I badrummet erbjuds ni gott om förvaringsmöjligheter och ni har ett behagligt ljusinsläpp i rummet från både ett takfönster samt spotlights. Känn även den härliga värmen som sprider sig på golvet från golvvärmen.

Information Ekonomi

Avgift: 1 748 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tilläg om 300 kr tillkommer för bredband via fiber.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 22,0%. Andel av årsavgift är 24,0%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1928.

Renoveringsår: Löpande.

Storlek: 1,5 rum och kök. Enligt mäklarbilden är lägenheten registrerad som 1 rum och kök. Boarea ca 50 m², biarea ca 20 m². Uppgift från säljaren, lägenheten är hos förvaltaren registrerad som 55 kvm boyta.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 165 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Fiber-tv från Telia.
Internet: Fiber från Telia.

Uteplats: Gemensam altan och trädgråd samt franskbalkong i sydväst.

Gårdsplats/innergård: Gemensam altan med utemöbler på framsidan med sol hela dagen samt grillmöjligheter. Gemensam gräsmatta på baksidan.

Bilplats: Till bostaden tillhör det en parkering som kostar 100kr/mån.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd på gården om ca 2 kvm samt två kattvindar ca 6+3 kvm. Tillgång till tvättstuga i källaren utrustad med tvättmaskin samt torktumlare.

Information Förening

Förening: Brf Laboratoriegatan 10.

Allmänt om föreningen: Brf Laboratoriegatan 10 bildades 2009 och äger fastigheten Bö 41:17. Föreningens fastighet är en villa i två plan med inredd vind och består av tre lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen hyr ut tre rum i källaren och har haft samma hyresgäster i flera år.

Föreningens ekonomi: Föreningen har egen förvaltning. Det finns inga inplanerade avgiftshöjningar för tillfället. Kontrollerat med föreningen 2017-06-15.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig till 2019. Föreningen har inga stora projekt eller förbättringsarbeten inplanerade. Prioriterat är att bygga ett väderskydd för cyklarna, förbättringsarbete/målning på den östra fasadsidan.

Gjorda renoveringar:
2012 nytt tak.
2014 byttes ett antal fönster och ett gemensamt trädäck byggdes.
2015 installerades fiber och man fullföljde bytet av fönster.
2017 dragit om el för ytterbelysning och rörelsestyrning i trapphuset samt kodlås på ytterdörrarna.

Övrigt: Fastigheten strider mot gällande detaljplan. De tre lägenheterna har enligt föreningen funnits i mer än 10 år och detta ska därför vara preskriberat.

Örgryte

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.
Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.
Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.
Välkommen!


Counter