Såld

Etagelägenhet med stor uteplats & hög standard

Madelene Lööw
ansvarig mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1L

5:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
8 222 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 132 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2006-2007
Adress:
Klippan 1L,
414 51 Göteborg
Madelene Lööw
ansvarig mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Vid den södra foten av Älvsborgsbron, i det genuina kulturreservatet Klippan med sin digra kulturhistoria som innefattar både det gamla Carnegie sockerbruk och det anrika Ostindiska Kompaniet, finner ni denna välplanerade etagelägenhet som nyproducerades 2007. Lägenheten har genomgående hög standard på materialval samt luftiga sällskapsytor i öppen planlösning. Stora skjutdörrspartier i glas ut vilket ger ljus och naturrumskänsla samt en härlig uteplats om ca 16 kvm i sydvästläge med trätrall och planteringsmöjligheter. HTH-kök med rostfri utrustning från Siemens. Tre till fyra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i både garderober och klädkammare. Två stora badrum varav ett med tvättmöjligheter.

Klippan är ett attraktivt bostadsområde med Hotel Waterfront, Sjömagasinet och Röda sten runt hörnet. Här bor man med närhet till både hav, natur och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Kort promenadavstånd till härliga Mariaplan som bland annat har ekologiskt prisat bageri, mysiga restauranger och antikhandlare. Här är det lätt att trivas!

Etagelägenhetens 132 kvm är disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Vid entrén ligger praktiskt grått klinkergolv men i övrigt har entréplan genomgående massiv ekparkett och vitmålade väggar. Genomgående för hela bostaden är att det finns golvvärme i hela lägenheten.

Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffgrupp och övrigt möblemang. Fint hörnfönster och stort skjutdörrsparti i glas ut mot lägenhetens härliga generösa uteplats om ca 16 kvm med trätrall och fin utsikt över omgivningarna. Uteplatsen ligger i sydvästläge och omges av rabatter för den som gillar att plantera växter och blommor.

Välplanerat kök från HTH med hög standard, goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köksinredning i vitt och trä kombineras med arbetsytor i grå laminat och stänkskydd i härdat glas. Köket har vitvaror i rostfritt utförande från Siemens som utgörs av induktionshäll, fläkt, diskmaskin (44dB), inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn samt kyl och frys i fullhöjd med automatisk avfrostning. Samtlig utrustning är från 2007 förutom fläkten som är från 2017. Här ryms en matplats för stora middagssällskap.

Lägenheten har två sovrum som är belägna på entréplan. Det största sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda dubbelgarderober. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i en stor inbyggd garderober. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stilrent badrum som har grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, stort handfatskommod, inkaklad spegel, elektrisk handdukstork, dusch med rundade vikdörrar i glas samt ett linneskåp. Ett fönster bidrar med dagsljus.

KÄLLARPLAN

Källarplan utgörs av ett allrum, sovrum, badrum samt klädkammare och har en egen entré. I anslutning till lägenheten utanför ytterdörren ligger det tillhörande källarförrådet. Källarplan har genomgående grått klinkergolv och vitmålade väggar.

Generöst utformat allrum som kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Ett långsmalt fönster vid taket bidrar med ljusinsläpp.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng alternativ säng och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i två garderober och ett linneskåp. Ett långsmalt fönster vid taket bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet i källarplan har grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod från Aspen, inkaklad spegel, elektriskt handdukstork och badkar. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, förvaringsskåp samt tvättmaskin (1400 rpm) och torktumlare (tillval, extra tyst) från Siemens.

Information Ekonomi

Avgift: 8 222 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 8,34%. Andel av årsavgift är 8,33668%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 473 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 308 kr och hushållsel 165 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2006-2007.

Storlek: Disponeras som 5 rum och kök. 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen. Boarea ca 132 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 74 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: TV via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband via öppen fiber, Comhem och ADSL.

Uteplats: Härlig uteplats om ca 16 kvm med trätrall som omges av en rabatt. Soligt sydvästläge och fina omgivningar.

Gårdsplats/innergård: Gräsyta utanför huset.

Bilplats: Klippan Kulturfastigheter AB hyr ut p-platser, garageplatser samt båtplatser. Föreningen har ett servitut på minimum fyra garageplatser och elva parkeringsplatser utomhus. Priser för parkeringsplats ca 450 kr/mån och garageplats ca 1000 kr/mån. Båtplatserna kostar från 6000-7000 kr/säsong. Parkering går att ordna ganska fort och båtplats lite beroende på båtstorlek. För mer information ring 031-7202280. Adressen Klippan 1L är inte berättigad till boendeparkering.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd som ligger utanför lägenhetens nedre plan. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Cykelställ finns utanför huset.

Information Förening

Förening: Brf Klippan i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Klippan i Göteborg bildades 2001 och föreningen fastighet bebyggdes 2006-2007. Föreningen äger fastigheten är Majorna 140:19 med adress är Klippan 1L-M. Föreningen består av 16 lägenheter med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC. Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2017-01-01 med 9 %. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig till 2040. Till hösten planeras genomgång och eventuellt målning av balkongskjutdörrar på våning 2 och 3. Framöver planeras byte av grundvattenpump, byte av termostatventiler görs löpande, åtgärder av hiss när nya direktiv tas, OVK 2019 och energideklaration 2020.

Gjorda renoveringar:
2013 utfördes besiktning av hiss, rökluckor, byte av portkodsläsare, OVK samt målning av balkongskjutdörrar.
2015 byte av termostatventiler samt hissbesiktning.
2017 byte av fjärrvärmeleverantör.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Majorna S:4. Föreningens andel är 4,2 %. Samfälligheten förvaltar löpande drift och administration, tex städning, gräsklippning och snöröjning av gemensamma ytor.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör Klippan till en god plats att bo på.

Området är uppkallat efter det lilla berg, Skinnareklippan, som St. Birgittas kapell står på. Klippans historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet. I början av 1800-talet grundade affärsmannen Lorent ett sockerbruk som senare togs över av skotten Carnegie. Carnegie startade porterbryggeri och byggde kring verksamheten upp ett väl fungerande samhälle i miniatyr.

Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen. I Klippans grannområden finns mataffärer, butiker, apotek och vårdmottagningar.

Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.

Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.

Välkommen!


Counter