Såld

Ljus och modern trea med öppenspis och balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lillatorpsgatan 7A

3:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 208 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Lillatorpsgatan 7A,
416 55 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Två trappor upp i huset ligger denna ljusa gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och fri utsikt över omgivningarna. Bostaden erbjuder ett generöst utformat vardagsrum med fungerande öppen spis och utgång till en härlig balkong i fritt läge med eftermiddagssol. Stilfullt renoverat kök med gott om förvaring. Två rymliga och lättmöblerade sovrum samt ett ljust helkaklat badrum utrustat med bland annat dusch och vädringsfönster.

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Lillatorpsgatan ligger med kort gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Bostadens 74 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en möblerbar hall med fri avhängning direkt till er vänster. Ytterligare förvaringsmöjligheter har ni längre in i hallen i form av tre platsbyggda garderober. På golvet har ni ett fint ekgolv som låtits laserats och väggarna är målade i en beige ton.

Ljust vardagsrum som präglas av en vacker tidstypisk öppen spis och originalparkett i fiskbensläggning tillsammans med vitmålade väggar. Givmilda fönsterpartier i två väderstreck tillåter ljuset att flöda i rummet och bidrar till känslan av rymd. Vardagsrummet kan inredas med både soffa och matsalsbord. Från detta generösa sällskapsrum nås även bostadens härliga balkong med eftermiddags- samt kvällssol och fri utsikt över grönområden. Ta med kaffekoppen ut och njut av solen så länge årstiden tillåter. Under vintertid tänder ni istället brasan och njuter av värmen som sprider sig i bostaden.

Stilfullt renoverat kök där skåpsluckor och lådor går i vitt med rostfria beslag och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ovanför bänkskivan i sten sitter vitt liggande kakel. Utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Matplatsen har sin givna placering intill väggen och rymmer upp till fyra personer. På golvet återfinns ekparketten och väggarna är vita med avbrott för en mintgrön fondvägg som gör ett snyggt avbrott mot det annars vita.

Bostaden erbjuder två generösa sovrum som båda har plats för dubbelsäng och går att möblera utefter behov. Det ena sovrummet har ypperliga förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober samt väggar målade i en stålblå ton. Det andra sovrummet med ingång direkt från hallen är målat i en fin harmonisk grön färg. Även här finns platsbyggda garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. I båda sovrummen återfinns det fina ekgolvet.

Helkaklat badrum med ljust klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med avbrott för en fondvägg med kakel i blått och grönt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med svängbara glasdörrar. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjligheter.

Information Ekonomi

Avgift: 3 208 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Det kommer inga hyresavier utan man får se till att betala hyran i förskott till Brf Cirkeln bankgiro 847-3472. Andel i föreningen är 4,039%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 20.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1949.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem.
Internet: Bredband via ComHem. Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård: Gemensam gårdsplats finns med bord för 8 personer.

Bilplats: Föreningen har 13 st garagplatser i husen som kostar ca 400-420 kr/mån. För tillfället är det kö till dessa. Ni har gratis parkering på gatan utanför.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 2,5 kvm samt ett vindsförråd om ca 12 kvm. I föreningen finns det en tvättstuga med torkrum i både uppgång 9A samt 7A. Det finns även en föreningslokal med sovplats som går att låna om man skriver upp sig på en lista. I källaren har ni även en källarlokal med gym, pingisbord, bastu samt ett pannrum som även används som snickeriverkstad.

Information Förening

Förening: Brf Cirkeln.

Allmänt om föreningen: Mycket trivsam förening som består av fastigheten Göteborg Torp 39:3. Det är totalt två huskroppar om tre våningar och föreningen upplåter 24 st lägenheter som bostadsrätter. Ytterligare finns här även 13 st garagplatsen i husen. Fastighetens totala byggnadsyta är 2056 kvm, varav 1846 kvm utgör lägenhetsyta och 210 kvm lokalyta. Tomträttsavtalet med Göteborgs kommun löper fram till 2018. Se årsredovisningen för mer information.

Föreningens ekonomi: Bostadsrättsförening med mycket stabil ekonomi och välskötta fastigheter.
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat med föreningen 2017-05-05.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar planerade. Man håller på att undersöka om att anlägga parkeringar och göra i ordning uteplatsen. Tvättstugan renoverades även nyligen.

Redan utfört underhåll:
1981 Fjärrvärmeinstallation
1990 Kabeltv Telia
1990 Elanläggning i lägenheterna
1992 3-glasfönster Elit
1994 Omläggning av tak
1994 Byte av ventiler vv och kv i källare
1997 Elstamsbyte
1999 Kontroll av betongplattor
2000 Stamrörsrenovering avlopp (relining)
2005 Utbyte av varm- och kallvattenrör (parallelldragning)
2005 Utbyte till Comhem bredband
2008 Ny vattenkulvet
2009 Sydfasad på hus med adress Lillatorpsgatan 7B har åtgärdats
2009 Nya balkonger har uppförts
2010 Samtliga lägenhetsdörrar är utbytta
2010 Uppgradering av värmesystemet
2011 Diverse kompletteringar avseende uppgradering av värmesystemet.
2011 Ombyggnad av trädgården
2012 Utbyte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2012 Utbyte till nytt portlåssystem
2013 Byte av armatur i trapphus och målning av trapphus
2014 Sydfasad på 9an fuktskyddad
2016 Garagedörrar slipades och målades
2016 Dörrar till cykelrum bytta.

Örgryte

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.
Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.
Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.
Välkommen!


Counter