Såld

Välrenoverat och trivsamt


Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Iskällareliden 3B

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 233 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 3B,
416 55 Göteborg

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Med sitt utsökta gavelläge i Örgrytes lummiga grönska bor du perfekt med direkt närhet till naturområdena Skatås och Delsjön och city är ändå bara en kort spårvagnsresa eller cykeltur bort. Lägenheten som är bekvämt belägen en trappa upp, har renoverats varsamt med flera tidstypiska detaljer bevarade. Helkaklat badrum med tvättmaskin samt renoverat kök med matplats. Vackert vardagsrum med slipad fiskbensparkett och en härlig balkong. Rofyllt sovrum samt gott om förvaringsutrymme i både garderober och klädkammare. Varmt välkommen på visning!

Inbjudande hall med plats för avhängning samt möblering. Den rymliga klädkammaren erbjuder god förvaring. Parkettgolv.

Direkt till vänster från entren, nås det hemtrevliga köket som har cremefärgade luckor som står i fin kontrast mot det blåsvarta mosaikkaklet. Ljus laminatbänkskiva och bra förvaring i skåpen av fullhöjd. Rostfria vitvaror såsom kyl/frys (2010) induktionshäll (2014) varmluftsugn och micro (2003). Mysig matplats jämte öppningen till vardagsrummet. Ekparkettgolv.

Vardagsrum med en spännande vinkel samt utgång till balkong med förmiddagssol samt utsikt över såväl den grönskande nejden som den gemytliga omgivningen. Vardagsrummet är av generös storlek och här inryms både soffa, matsalsmöbel samt TV och bokhyllor. Fiskbensparkettgolvet är välbevarat och ger verkligen karaktär till rummet.

Intill vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet med en lummig utsikt utan insyn. Här sover man gott samt löser enkelt förvaringen genom den praktiska garderobslösningen med skjutdörrar. Plats för både dubbelsäng samt sängbord. Originalparkettgolvet återfinns även i detta rum.

Ljust och fräscht badrum som är helkaklat i ljusa toner. Vit badrumsinredning samt duschhörna med infällbara duschväggar. Perfekt med fönstret för ljus och vädring. Toppmatad tvättmaskin från 2010.

Information Ekonomi

Avgift: 3 233 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 0,46175%. Andel av årsavgift är 0,4539%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 292 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 167 kr och hushållsel 125 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 20.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 56 m².

Energideklaration: Energiprestanda 167 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Uteplats: Balkong, läge öster.

Övriga utrymmen: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Föreningen tecknade nya avtal med Göteborgs stad om tomträttsavgäld 2008. Dessa avtal löper på 10 år.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 5 % från 1/1 2017 (ökad belåning och amortering av dräneringen). Göteborgs kommun vill höja tomträttsavgälden med 160%. Detta är inte färdigförhandlat men beslutet kommer att påverka månadsavgiften.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under 2008 upprättades en underhållsplan fram för framtida behov fram till 2038. Underhållsplanen uppdateras årligen.

Fastigheten är stamrenoverad (Elstambyte 1998-99, Rörstammar Dakkimetoden 1998-1999, Balkonger 1993, Fönster 2001-2004). Ommålning av fönster och tätning av fasader genomfördes 2011-2012. Dränering gjordes under 2017.

Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren översyn av belysning och utemiljö i stort. ÖVersyn av tak och takavvattning kommer att göras under 2018 alt. 2019. Renovering av kallgarage kommer troligen också göras. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.

Örgryte

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.
Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.
Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.
Välkommen!


Counter