Såld

Ljus öppen planlösning, västerbalkong & attraktivt läge

Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Astris Gata 72

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 407 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Astris Gata 72,
417 67 Göteborg
Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten har en tyst boendemiljö och fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck samt balkong i västerläge. Modernt och bekvämt boende som präglas av stilrena materialval och hög komfort. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum med lugnt gårdsläge, goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med tvättmöjlighet. Lägenheten nyproducerades 2013. Trevlig grönskande innergård.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 71 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob med Elfa-system. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med fint genomgående ljusflöde från generösa fönsterpartier samt utgång till en rymlig balkong i västerläge.

Stilrent kök med köksinredning i vitt från Marbodal, arbetsytor i vit laminat och vitt liggande kakel. Köket har rostfri utrustning från Siemens som utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Invid det generösa fönsterpartiet har matplatsen sin naturliga placering.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med Elfa-system. Ett generöst fönsterparti med lugnt gårdsläge bidrar med ljusinsläpp.

Det andra sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Rummet präglas av en turkosblå fondvägg. Ett fönster med lugnt gårdsläge bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc från Ido, handfatskommod och spegelskåp från Svedbergs samt badkar. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch med överskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 3 407 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten & Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,6425%. Andel av årsavgift är 1,64%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 101101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 68 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play - Digital-tv, IP-telefoni och bredband 100Mbit.
Internet: Telia Triple Play - Digital-tv, IP-telefoni och bredband 100Mbit.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Gårdsplats/innergård: Stor gemensam innergård med lekplats, sittbänkar och gräsytor.

Bilplats: Föreningen förfogar över 35 garageplatser, 2 MC-platser samt 20 arrendeplatser utomhus. Av dessa 35 garageplatser är 2 bilplatser handikappanpassade. Arrendeplatserna ligger utanför fastigheten vid Pölsebo hållplats. De platser i garaget som tillhör Brf Balladen är 1-35, MC1-MC2. Kostnaden för en garageplats är för närvarande 950 kr/månad, MC-parkering 475 kr/månad, samt arrendeparkering 550 kr/månad (inklusive moms). I dagsläget finns det ett fåtal lediga garageplatser men det är en kortare kö till parkeringsplatserna (2017-06-05).

Kontakta föreningen för info gällande garage och GUAB för info gällande parkeringsplatserna.

Garaget ligger i källaren under husen och delas med systerföreningen Brf Serenaden. Varje trapphus har direkt eller indirekt kontakt med garaget vilket underlättar vid transport av matkassar och väskor mellan bil och lägenhet. Infarten till garaget sker från Astris gata 72.

Det finns två parkeringsplatser för elbil utanför HSBs nybyggda hus. Kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö. Om efterfrågan är stor kommer antalet p-platser för elbilar att utökas.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning.

Information Förening

Förening: Brf Balladen i Västra Eriksberg.

Allmänt om föreningen: Brf Balladen i Västra Eriksberg förvärvade fastigheten Sannegården 76:2 i september 2011 och lagfart erhölls i januari 2013. Byggnaden uppfördes av JM under 2012 med inflyttning i början av 2013. Föreningen består av 65 bostadsrätter samt en lokal. Föreningens adress är Astris gata 66-74 och Rönnerdahls gata 7-9.

Ägande i föreningen: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder där barnet äger 10%. Juridisk person accepeteras inte som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är färdigställdes 2013 och det finns inget underhåll planerat de närmsta fem till tio åren.
2015 utfördes en garantibesiktning.

Övrigt: Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar gällande sopsug samt p-platser, belysning, grönområden, dränering m.m inom området. Föreningen deltar dessutom i en gemensamhetsanläggning avseende garage, gård, belysning, källarutrymmen m.m. inom kvarteret tillsammans med intilliggande Brf Serenaden i Västra Eriksberg. I föreningens fastighet finns upplåtet servitut avseende ledningar för el, värme, vatten och avlopp till förmån för intilliggande fastighet Sannegården 76:1.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfballaden.se.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!


 

Counter