Såld

Rymlig villa på attraktiv adress

Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Smedvägen 10A

Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
193 kvm
Biarea:
18 kvm
Byggår:
1979
Tomt:
909 kvm
Adress:
Smedvägen 10A,
436 50 Hovås
Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Välkommen till Smedvägen 10a!
Välkommen till Smedvägen 10a!
Underbar tomt
Underbar tomt
Omlagt tak 2016
Omlagt tak 2016
Uppvuxen lummig trädgård
Uppvuxen lummig trädgård
Entré
Entré

Beskrivning

På Smedvägen 10A ligger den här rymliga arkitektritade villan med en närmast paradisisk trädgård i insynsskyddat och soldränkt läge. Visst renoveringsbehov föreligger då ytskikt är av äldre standard.
Vardagsrum och master bedroom har båda access till den vackra trädgården, och utsikten mot grönskan ger en särskilt vacker inramning. Nytt tak 2016 möter fina originaldetaljer som grön exklusiv marmor i entrén, samt blyinfattade fönster. En läcker detalj är att man i hallen möts av den ena av husets öppna spisar, representativt och välkomnande!
Husets totala golvyta om hela 221 kvm inbjuder till ändrad planlösning och möjlighet att skapa ytterligare sovrum vid behov.
Ett hus med mycket potential på en av stadens mest attraktiva adresser, i hjärtat av Hovås villastad.
På några minuters promenad nås Hovås Golfbana eller bad och båtliv. I närområdet finns förskolor och skola upp till nionde klass, Amundöns naturreservat, Sisjön, ypperliga kommunikationer, flertalet restauranger, butiker, motionsspår, simhall, gym och all önskvärd service!

Den stora hallen välkomnar med öppen spis och vackert välvårdat marmorgolv, ljusinsläpp via stort blyinfattat fönster. Rummet intill är idag arbetsrum men lämpar sig utmärkt som sovrum, även det med fint blyinfattat fönster.
På detta våningsplan finns badrum med dusch, omklädningsrum och bastu, samt två sovrum, förråd och rymlig tvättstuga. Utgång via tvättstugan och det ena sovrummet till trädgården. Här skulle man med fördel kunna flytta en del väggar för att optimera planlösningen, ett grepp är att flytta tvättstugan och låta den bli ett extra sovrum vid behov.
Våning 2
En trappa upp når vi kök, matsal och sällskapsrum. Köket är av äldre standard och kanske vore en god tanke att öppna upp mot matsalen för en mer modern planlösning vid renovering. Mycket fin vy mot Trollåsen och över kringliggande takåsar.
Vardagsrummet är trivsamt med öppen spis, välhållen parkett och utgång till den härliga trädgården.
Sovrummet har även det utgång till trädgården och intill detta ligger ett stort badrum.
Ett möjligheternas hus på svårslagen adress, välkommen att trivas!

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 139 000 kr varav byggnadsvärde 1 778 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 35 409 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 24 909 kr, försäkring 4 000 kr, vatten/avlopp 4 000 kr och renhållning 2 500 kr.
Fastigheten förbrukar 16 606 kWh per år enligt energideklarationen. Driftskostnaden är en ca-uppgift.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Hovås 57:229.

Typ: Friliggande villa. 2-plans sluttningshus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1979.

Storlek: Boarea 193 m², biarea 18 m². Areauppgifter enligt uppmätning av fackman. 7 rum (kan göras om till 8 rum), varav 4 sovrum idag.

Byggnadssätt: Grund: Suterräng. Stomme: Trö och murverk. Fasad: Träpanel, kalksandsten. Takbeklädnad: Papp, omlagt 2016. Fönster: Isoler, 2-glas och 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Senaste sotning oktober 2016.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/luft-värmepump, direktverkande el.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 82 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Bilplats: Carport med nytt tak 2015.

Tomt: Tomtarea 909 m² (friköpt).

Övrigt: Fastigheten är flyttstädad och kommer inte städas ytterligare, utan endast tömmas på lösöre.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för Hovås är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består Hovås bebyggelse av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg. Närservice och vårdmottagningar finns i Nya Hovås och Båtsmanstorpet. Både Origohuset och Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, frisörer, träningsställen och apotek. Högsbo 421 och Frölunda Torg ligger också på nära avstånd.
Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport.
Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.
Skärgården och havet har en central plats för Hovåsborna. I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad. Utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning öppen för allmänheten.
Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur.
Välkommen!


Counter