Snart till salu

En Eriksbergsdröm där ni omges av himmel och hav

Annika Unger
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ostindiefararen 53

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
5 700 000 kr
Avgift:
5 043 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
6, hiss
Byggår:
2007-2009
Adress:
Ostindiefararen 53,
417 65 Göteborg
Annika Unger
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ostindiefararen 53 erbjuder panoramavy över älven
Ett hem utöver det vanliga!
Köket ramar in bostaden
Kvällstid dimrar man ner och skapar mysbelysning
Stora ytor att umgås på!
Arbetsbänk i sten
Kanske Eriksbergs trevligaste ställe att laga mat på?
Laga dumplings i ångugnen eller gör en färskbryggd cappuccino.
Den öppna planlösningen skapar rymd och social samvaro
Bättre utsikt går knappast att hitta!
Den inglasad balkongen gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut!
Slå dig ner i soffan efter jobbet och njut!
Fönster i vinkel ger ett fint ljusinsläpp
Ytan är lättmöblerad
Njut av en maffig utsikt
Balkongen är mycket rymlig
Åt väster skymtar Eriksbergsdockan!
Molniga dagar skapar en dramatisk himmel att njuta av
Inglasningen skjuts åt sidan under soliga dagar
Sovrummet har ett insynsskyddat läge!
Ni somnar till denna vyn utanför fönstret
Och vaknar upp till en helt annan!
Från köket nås det andra sovrummet
En hel garderobsvägg skapar gott om förvaringsutrymmen
Avskiljd glasvägg med takdusch
Avskiljd glasvägg med takdusch
Självklart finns gästtoalett
Plats att hänga av sig ytterkläderna direkt till höger
Nisch att möblera med till exempel ett skoskåp eller byrå
Välkomna till Ostindiefararen 53!
Bo i den vackraste av omgivningar
Granne med restauranger och fik invid Eriksbergsdockan
Kanske kommer du hyra båtplats i Eriksbergsdockan
Köp med dig en kaffe och slå dig ner på bryggan

Beskrivning

Långt ner på Ostindiefararen, granne med vattnet, stoltserar denna drömmiga trerummare om 92 kvadratmeter. Varje detalj är noga genomtänkt och alla materialval genomsyras av en exklusiv känsla. Från bostaden har ni en fri vy över Göteborgs hamninlopp med kända landmärken som Masthuggskyrkan och sjömanshustrun i bakgrunden. Bo med ett av husets absolut bästa lägen i ett hem som tilltalar dig med högt ställda krav. De många fönstren gör att hela lägenheten får ett fint ljusinsläpp samtidigt som insynen är minimal, något som annars är svårt att finna på Eriksberg. Köket går i sobert svart utförande med högkvalitativa vitvaror med flera finesser för den matlagningsintresserade. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och erbjuder gott om sällskapsytor att bjuda över vänner och familj på. Den maffiga vinkelbalkongen är placerad i ett perfekt söderläge och erbjuder sol under hela dagen. Härifrån har ni en fri utsikt över både älven och Eriksbergsdockan. Både badrum och gästtoalett går neutrala, smakfulla färger som håller över tid. Brf Terra Nova är en populär och stark bostadsrättsförening som dessutom har två övernattningslägenheter som kan hyras om ni får långväga besök. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker, mysiga caféer och gott om trevliga restauranger. Vill man ändå ta sig över älven till innerstaden finns Älvsnabben endast ett par minuters promenad bort.

Lägenhetens 92 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en ljus och möblerbar hall med plats att stuva undan ytterkläder och skor i en garderob direkt till höger om entrén. Längre in i hallen finns även en klädkammare med hyllsystem som maximerar förvaringen. Väggarna går i en ljus ton och på golvet ligger eklaminat som är genomgående i hela bostaden. Redan några steg in i detta hem märker man att det är något utöver det vanliga. Från stora delar av bostaden har man en maffig utsikt över älven med Göteborg i fjärran. En utsikt som är omöjlig att se sig mätt på.

Från hallen nås vardagsrum och kök som är sammanlänkat i en öppen planlösning. Här är det gott om ytor att socialisera på. Köksluckorna går i ett svart utförande och ovanför arbetsbänken i sten sitter ett grått kakel. I köket finns också en köksö med spishäll och fläkt. Att njuta an denna vidsträckta utsikt när man lagar mat är svårslaget! Bredvid köksön finns en maskinpark bestående av varmluftsugn, ångugn, mikro samt cappuccinomaskin. I köket finns även kyl/frys i fullhöjd och en integrerad diskmaskin. Belysningen är noga genomtänkt och i överskåpen finns inbyggd belysning samt spotlights ovanför köksön.

I sällskapsdelen finns fönster längs med hela lång- och kortsidan så rummet badar i ljus. De generöst tilltagna ytorna gör att det ryms ett stort matbord med plats för många gäster samt tv- och soffhörna. Bostadens vinkelbalkong vetter mot både öst och syd och är rejält tilltagen. Här sitter man och blickar ut över såväl Masthuggskyrkan, hamninloppet och båtarna som ligger förtöjda i Eriksbergsdockan. Balkongen är till stora delar inglasad vilket gör att man kan nyttja den under stora delar av året och den blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. På balkongen är det även tillåtet att använda gasol- eller elgrill.

Det största sovrummet har även det en fantastisk vy över älven. Plats finns för både dubbelsäng samt sängbord. På golvet finns eklaminat och väggarna går i en vit ton.

Från köket nås det andra sovrummet som även det är rymligt. Längs långsidan finns en garderobsvägg. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrummet går i neutrala färger med kaklade vita väggar och svart mosaikgolv som återfinns på en av väggarna. Det är utrustat med tvättställ med kommod, toalett, handdukstork och spegel med infälld belysning. En tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagsbestyren. Duschen skiljs av med en glasvägg och har försetts med en takdusch. Golvvärme finns samt spotlights i taket.

I anslutning till hallen finns gästtoaletten. Den har mosaikprydda väggar och golv samt en vägg i grafiskt kakel. Gästtoaletten är utrustad med handfat med kommod, toalett och badrumsskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 700 000 kr.

Avgift: 5 043 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 443 kr. Andel i föreningen är 1,13128%. Andel av årsavgift är 1,13132%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 750 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 500 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4062.

Våningsplan: Våningsplan 6, hiss finns.

Byggår: 2007-2009.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 92 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 85 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. För fler kanaler kan ett eget avtal tecknas med CanalDigital.
Internet: För bredbands- och telefonitjänster finns flera leverantörer att välja på. Leverans sker via Itux.

Uteplats: Stor inglasad balkong i söderläge med utsikt över hamnen, älven och staden.

Bilplats: Föreningen har 47 garageplatser i källarplanet. Föreningen disponerar dessutom 7 garageplatser i Brf Ostindiefararen Götheborg i kvarteret intill samt 6 utomhusplatser mellan Brf Terra Nova och Brf Ostindiefararen Götheborg. Föreningen har även 24 garageplatser i Eriksbergs Garagesamfällighets parkeringshus på vänster sida om Eriksbergsdockan.

Om medlem eller annan har behov av ytterligare parkeringsplats som inte kan tillgodoses inom ramen för föreningens totalt 87 platser så finns det t.v. P-platser att hyra i Eriksbergsdockans Garagesamfällighetsförenings garage i berget väster om Eriksbergsdockan alternativt av Bostadsbolaget.

Båtplatser finns i hamnen för privatpersoner, kontakta GUAB för köplats.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns en gemensamhetslokal som även kan användas som gästlägenhet samt en enskild gästlägenhet. Båda kan bokas mot en avgift.

Information Förening

Förening: Brf Terra Nova.

Allmänt om föreningen: Fastigheten har beteckningen Sannegården 61:1 och byggnaderna uppfördes under åren 2007-2009. Brf Terra Nova består av två hus med en gemensam gård. Husen som totalt rymmer 88 bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler, är i 9 våningar samt en tornbyggnad i 13 våningar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Byggfelsförsäkring är tecknad hos GAR-BO Försäkrings AB och gäller till och med 2019.

Övrigt: Fastigheten innehar en andel på 2,111% i gemensamhetsanläggningen sannegården GA:10. Anläggningen innefattar sopsugssystem för fastigheterna i området och förvaltas av Eriksbergs Samfällighet. Föreningen har även en andel i gemensamhetsanläggningen Sannegården GA:36. Andelen innefattar 24 platser i ett garage som förvaltas av Eriksbergsdockans Garage Samfällighet.

EriksbergPå Norra Älvstranden har de gamla varvsindustrierna gett plats åt bostadsområden, bryggor, restauranger och kaféer. Kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att upptäcka sina egna guldkorn. Kanske blir det La Baracca Rossa i Sannegårdshamnen, en genuin italiensk restaurang med familjär stämning. Restaurang Fornello är en annan italienare uppe på Eriksbergsplatån som erbjuder god mat och dryck. Vid Eriksbergsdockan ligger PIGA som är en modern vin & matbar med mat lagad från grunden. Har ni något att fira eller vill njuta att lite lyx i tillvaron finns River Café med mat av bästa klass med en fantastisk utsikt över älven och stadskärnan. Varje fredag lägger burfiskarna till sin båt nedanför Hotell 11 och säljer räkor och kravmärkta kräftor direkt från båten.

Ska ni äta lunch rekommenderas att gå förbi Fiskhuset Svanen och hämta upp något gott för att sedan slå sig ner på någon av bryggorna. I närheten finns också en av Göteborgs bästa Sushirestauranger, Eriksbergs Sushi, dit folk vallfärdar vid lunchtid. Ett hälsosamt alternativ är Lindgrens Salladsbar & café där man sommartid sitter på deras soldränkta uteservering precis vid Eriksbergsdockan. Lika fin utsikt njuter man av på Café Italia som har goda sallader och pajer. Vill ni ta något snabbare finns Sannegårdens Pizzeria. 

Om man vill ha något sött till kaffet eller hembakt ekologiskt bröd till helgfrukosten rekommenderas varmt BAKAS Stenungsbageri som finns både på Eriksberg och i Sannegårdshamnen. 

På Lindholmen finns Lindholmen Science Park. Det gamla varvsområdet erbjuder idag en mix av företag och skolor. Här ligger också Radisson Blu Riverside som har både relaxavdelning med utsikt och restaurangen Cuckoo's Nest. Eriksbergs köpcenter med Coop, Systembolaget, Handelsbanken och några specialbutiker ligger en kort promenad bort. I Sannegården finns Ica Kvantum och för kompletteringshandling finns Tempo på Eriksbergstorget.

När man ska ta en promenad finns flertalet trevliga alternativ. Varför inte strosa längs den träskodda kajkanten, ett populärt promenadstråk dag som kvällstid där man njuter av folklivet. På Norra Älvstranden finns även två parker, Krokängsparken och Färjenäsparken varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns bland annat SATS, Friskis & Svettis, Itrim och Puls & Träning att välja mellan.

Goda kommunikationer finns in till stadskärnan. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar sträckan. Linje 16 är stombussen som går med femminutersintervall under morgon- och eftermiddagstimmarna.Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan via GUAB eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Planritning

Counter