Såld

Välrenoverad dröm i genomgångsläge och generös balkong

Annika Landqvist
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karlagatan 32

2,5:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 448 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 64,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1980
Adress:
Karlagatan 32,
416 61 Göteborg
Annika Landqvist
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På lugna Karlagatan vill vi välkomna till dessa ljusa och väldisponerade kvadratmeter i genomgångsläge, behagligt belägen och insynsfritt på våning ett. Tidlösa materialval genomsyrar varje rum och lämnar ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt. Smakfullt och fullutrustat kök signerat Kvik, generöst vardagsrum som rymmer alla funktioner och en väl tilltagen balkong belägen mot husets gröna gård.

Ett rogivande sovrum med mängder av förvaringsmöjligheter och bostadens halva som är perfekt utformat för antingen ett mindre sovrum eller som klädkammare. Stort badrum med helkaklade väggar och badkar.

Fastigheten är belägen högt upp på Karlagatan utan genomfartstrafik utanför. All tänkbar närservice finns på behagligt avstånd, Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt promenadavstånd.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

HALL
Med lätta steg kliver vi en trappa upp från husets entré och välkomnas in i hallen. Plats för jackavhängning och skor lämnas via garderob direkt till vänster. Golvet är belagt med praktisk klinker i antracitgrått som sedan övergår i en vacker vitlaserad askparkett mot vardagsrum. Väggarna är målade i vitt genomgående i bostadens alla rum.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum där generösa ytor inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp som matsalsbord för de som önskar. Givmilda fönsterpartier förser rummet ett härligt ljusinsläpp och en luftig känsla och härifrån når vi genom helglasad balkongdörr, balkongen som vetter som föreningens lummiga innergård.

BALKONG
Skrytsam storlek där vi har plats för flera sittgrupper och tack vare suterrängtomt så ligger balkongen i ett högt läge. Belägen mot sydost och sol från morgon till ett par timmar efter lunch.

KÖK
Köket ligger intill vardagsrummet. Smakfullt renoverat i stramt utförande med sobra materialval signerat Kvik. Vita högblanka skåpsluckor med spotlights inunder och vit bänkskiva i kompaktlaminat. Perfekt för er som vill tillbringa mycket tid i köket och förbereda härliga middagar för alla vänner med stora arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Maskinell utrustning från kvalitativa Siemens: Induktionshäll med översittande fläkt (Gorenje), varmluftsugn i ergonomisk höjd och integrerad diskmaskin och kyl samt frys. Given plats för ett större matbord intill fönstret. Golv belagt med italiensk klinker.

SOVRUM
Rogivande sovrum som rymmer dubbelsäng, sängbord och byrå eller skrivbord. Vitmålade väggar även här och golv belagt med vitlaserad askparkett. Mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via praktiskt Elfa-system.

SOVRUM/KLÄDKAMMARE
Bostaden halva disponeras idag som barnrum och har plats för säng och tillhörande möblemang. Perfekt yta som mindre sovrum eller kontor, eller varför inte inreda till en riktigt lyxig klädkammare?

BADRUM
Badrummet nås via den inre hallen emellan sovrummen. Helkaklade väggar i ljus kulör och golv belagt med våtrumsmatta. Utrustat med WC, handfat, vägghängt spegelskåp och handukstork samt badkar för avkopplande stunder.

En underbar och välrenoverad bostad i en välskött förening. Vi ses på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 3 448 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel-TV och Obligatoriskt tillägg: Värmeuttag 310kr/mån. Andel i föreningen är 12,82%. Andel av årsavgift är 12,86%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 255 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 125 kr och hushållsel 130 kr.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1980.

Renoveringsår: 2015.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Registrerad som 2 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen. Boarea ca 64,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 106 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Bitcom/CanalDigital. Kabel-tv kostar 50kr/mån om man önskar detta.
Internet: Föreningen har ett avtal med Seth Telecom för bredband,.

Uteplats: Balkong, läge sydost.

Gårdsplats/innergård: Föreningen har en mysig och lummig gemensam innergård med grill, loungegrupp och ett större matbord med stolar. Det finns också rabarber på innegården. På sommaren har man sol på gården fram till ca 18.00.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se

I området finns även tvåtimmars gratisparkering.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 7 kvm. Gemensam tvättstuga belägen i källaren utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättider alla veckans dagar mellan 08-22.

Information Förening

Förening: Brf Skäktstolen Nr 7. I föreningen finns 7 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen registrerades 1981 hos Bolagsverket. På fastigheten har uppförts ett flerbostadshus omfattande sju stycken bostadsrätter med en sammalgad bostadsarea om 503,2 kvm. I föreningen finns 2 stycken 2 rok och 5 stycken 3 rok.

Föreningens ekonomi: Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-07). Förening med mycket god ekonomi. Man har en avskrivning på 100 år. Tanken är att underhåll ska finansieras med egna medel så långt som möjligt.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar: 2017 Byte till säkerhetsdörrar och målning av tvättstuga samt utöka kapaciteten med en tvättmaskin.

Gjorda renoveringar:
2015: Byte av fasad, fönster, balkongdörrar, hängrännor samt takomläggning.
2014: Ny torktumlare.
2013: Byte av takfönster, renovering av balkonger, målning av trapphus, byte av armaturer.
2010: Radonmätning, byte av ventilationsfläkt samt besiktning av balkonger.
2008/2009: Renovering av muren i trädgården.
2006: Trädgården iordningställdes.

Lunden

Namnet Lunden kommer från en gård som var belägen här på 1800-talet. De första hus som byggdes här var små trähus. Dessa ersattes efterhand med flervåningshus och efter 1955 fanns inga av de gamla husen kvar. 1922 införlivades Lunden med Göteborg.

Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver för vardag och helg. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. I Lundens grannområden Olskroken, Örgryte och Gårda finns vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd. Gott om cykelvägar gör det lätt att ta sig fram.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.
Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Välkommen!


Counter