Såld

Ljus och modern etagetvåa i mysiga Kålltorp Bygglov för takterrass

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Björcksgatan 68C

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 080 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59,2 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Björcksgatan 68C,
416 51 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Välkomna till populära Björcksgatan och denna finfina etagelägenhet med genomgående ljusa materialval och bygglov för takterrass! Ni välkomnas in i en möblerbar hall som direkt övergår till en öppen planlösning mot kök, matplats och vardagsrum. Vardagsrummet har plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och köket är fullutrustat med plats för stort matbord vid middagsbjudningar. Genomgångsläget tillåter ljuset att flöda och bidrar till en mycket luftig känsla. På övre plan erbjuds ni en generös yta med plats för både sängmöblemang samt liten läshörna om så önskas. Till sist har ni ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med dusch, golvvärme och handdukstork.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er enkelt vidare till stadens alla hörn. Varmt välkomna på visning!

Bostadens 59,2 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall där golvet är belagt med ett vackert brädgolv tillsammans med vita väggar. Plats för fri avhängning till er höger och ytterligare förvaringsmöjligheter i ett flertal garderober.

Det fina brädgolvet följer tröskelfritt in till vardagsrummet som erbjuder plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Ett stort fönsterparti tillåter ljuset att flöda i rummet och bidrar till känslan av rymd. Väggarna är tapetserade i en härlig blommig tapet som skapar harmoni i rummet.

Köket är väl tilltaget med plats för stort matbord. Köksinredningen går i vitt med bra arbetsyta på bänkskivan i trä. Ovan bänken sitter ett svart kakel som gör ett snyggt avbrott mot de ljusa luckorna. Utrustningen består av spishäll med ugn, köksfläkt, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Kökets bardisk ger avlastning vid matlagning och delar av kök från matplats. Används fördelaktigt som serveringsbord vid middagar.

Tidlöst helkaklat badrum med gråmelerat klinkergolv med underliggande golvvärme och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en vägghängd wc, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med dörr i klarglas.

Ta den vita svängda trappan upp en våning. Här välkomnas ni till ett generöst utrymme med ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Vindens karaktäristiska och spännande vinklar ger en mycket mysig känsla. Övervåningen disponeras idag som sovrum. Plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt liten läshörna med fåtölj. Ekparkett på golvet tillsammans med vitmålade väggar.

Information Ekonomi

Avgift: 4 080 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Avgiften kommer i januari 2018 att sänkas till 3758 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,35426%. Andel av årsavgift är 1,35538%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 95.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1937.

Renoveringsår: Löpande.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 59,2 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Föreningen har igång ett balkongprojekt som diskuteras. Denna lägenhet har bygglov klart för takterrass.

Gårdsplats/innergård: Odlingslotter finns mellan fastigheterna, avgiftsfria, kö till dessa administreras av styrelsen.

Bilplats: Föreningen har 50 parkeringsplatser som kan hyras för 350 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I området finns även fri parkering på gatorna.

Övriga utrymmen: Källar- och vindsförråd till samtliga lägenheter. Cykelrum finns även i samtliga hus.

Information Förening

Förening: Brf Björcksgatan 1937. I föreningen finns 102 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Björcksgatan 1937 i Göteborg består av 102 bostadsrättslägenheter uppdelat på fyra flerbostadshus om tre våningar. Föreningen bildades redan 1937 när husen byggdes och äger fastigheterna Kålltorp 56:1-4.

Ägande i föreningen: Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har ingen bestämd policy gällande delat ägande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av SBC. I dagsläget finns det inga planerade eller beslutade avgiftshöjningar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som sträcker sig till år 2038. Planen uppdateras löpande. Inga större renoveringar planerade den närmsta tiden.

I dagsläget ser föreningen över om det finns några alternativ till att sänka kostnaderna eller hur man kan gå vidare för balkongbyggnation.

Gjorda renoveringar:
1988 Rörstamsbyte. elstamsbyte och omläggning tak.
2005-2006 Omputsning och målning av fasad.
2008 utfördes en energideklaration.
2008-2009 byttes samtliga tvättmaskiner ut.
2009 spolning av alla vertikala avloppsrör.
2010 omläggning av inkommande vattenledning.
2011 relining av rör i bottenplattan.
2011-2012 målning av trappuppgångar.
2012 installation av portlås.
2013 målning samt byte av golvbeläggning i trapphusen, mätning av marksättningar samt installering av en central avgasare för vattenburet värmesystem.
2014 utbyggnad av belysningsstyrning i alla hus, både källare och vindar.
2015 föreningen har fått bygglov för balkonger för samtliga lägenheter i västerläge förutom de som har lägenhet i gavel, de får i söderläge. Majoritet har röstat ja till balkongbyggnationen.
2016 tog föreningen in offerter för balkongbyggnation. Efter en enkätundersökning i föreningen ansåg medlemmarna att kostnaden skulle bli lite för dyr och därmed lades planern på is.
2017 tog föreningen in nya offerter för balkongbyggnation till ett lägre pris vilket väckte stort intresse. Nu finns möjligheten att anmäla intresse till detta pilotprojekt.

Counter