Såld

Lugnt belägen mellan två innergårdar & balkong i västerläge.

Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Folkungagatan 11B

2,5:a Centrum / Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 066 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 61 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1932
Adress:
Folkungagatan 11B,
411 02 Göteborg
Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I en tidstypisk tegelfastighet anno 1932 och lugnt belägen mellan två innergårdar ligger denna välplanerade 2,5:a med genomgående högt i tak och flexibel planlösning där rummen kan användas på olika sätt. Lägenheten passar perfekt för den nyblivna familjen eller paret som vill ha ett mindre extra rum som kontor eller walk-in-closet. Genomgående planlösning med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Renoverat kök med klassiska materialval och bra förvaring. Vardagsrummet har delats av för att få ett extra rum men kan enkelt återställas om man vill. Lägenhetens största sovrum har platsbyggt Elfa-system samt dubbeldörrar i glas ut till en stor härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol. Totalrenoverat badrum från 2017 med dusch och tvättmaskin. Välskött förening med mysig innergård.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen på kort gångavstånd.

Lägenhetens 61 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning i en nisch. Ekparkett och vitmålade väggar. I taket sitter infällda dimbara spotlights. Lägenheten har genomgående högt i tak och är lugnt belägen mellan två innergårdar.

Direkt till vänster ligger köket som renoverades 2007 samt delvis 2015. Klassisk köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i ek och stänkskydd i vit mosaik. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och har utrustning i rostfritt utförande som består av glaskeramikhäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer. Mörkgrått laminatgolv och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster med bidrar med ljusinsläpp.

Trivsamt vardagsrum som kan inredas med soffhörna och matplats. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster. Ekparkett och vitmålade väggar.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna. Här finns även en praktisk förvaringslösning med platsbyggt Elfa-system. Ekparkett och vitmålade väggar. Dubbeldörrar i glas ut till en stor härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol.

Det mindre sovrummet avgränsas med en smart skjutdörr från vardagsrummet och kan inredas som barnrum, gästrum, kontor eller walk-in-closet. Ekparkett och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster med bidrar med ljusinsläpp.

Totalrenoverat badrum från 2017 med fina materialval och inredning från Kvik. Grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, kommod med ovanliggande bänkskiva i kompaktlaminat med infräst handfat, spegelskåp, duschhörna med raka vikdörrar i grått glas samt tvättmaskin. I taket sitter infällda dimbara spotlights. Renoveringen utfördes av fackmän och våtrumsintyg samt garantier finns.

Information Ekonomi

Avgift: 3 066 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 74 och17 kr för balkongtillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 3,3%. Andel av årsavgift är 3,41951%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1932.

Storlek: Disponeras som 2,5 rum och kök. Lägenheten är 2 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen. Boarea ca 61 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 161 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband via ComHem.

Uteplats: Stor och härlig balkong i västläge med eftermiddags- och kvällssol.

Gårdsplats/innergård: Lummig innergård mellan husen med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en gemensam bakgård med utemöbler.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma hus. I föreningen finns även ett cykelrum samt en tvättstuga i källaren av gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. På innergården finns ett barnvagnsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Folkungen.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Stampen 9:19 med adress Folkungagatan 11, år 2006. Föreningen består av 28 lägenheter varav 27 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Dessutom har föreningen 2 lokaler med hyresrätt. Verksamheterna i lokalerna är restaurang och friskvård.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. För mer information se årsredovisningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar förutom för de som vill bygga balkonger som kommer få en höjning om ca 2% (2017-09-08).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2025. Föreningen planerar att bygga balkonger för de lägenheter som vill. Detta kommer innebära en höjning med ca 2% av månadsavgiften för dessa lägenheter. Föreningen ska göra en filmning av stammarna för att se om något behövs åtgärdas.

Gjorda renoveringar:
2007 Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2008 Renoverades hissen, byttes porttelefonsystem samt porttelefoner i samtliga lägenheter.
2008-2009 Renoverades samtliga yt- och tätskikt i badrummen.
2009 Justerades, målades och fogades fönster. Under samma år putsades och målades fasaden, blästrades och målades yttertak, byttes 8 balkonger samt renoverades gemensamma balkonger.
2010 Filmades stammar, målades trapphus samt genomfördes en borimpregnering i gathuset.
2012-2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Byttes fläkt i restauranglokalen. Under samma år lagades ett hål i en stam samt utfördes en reling av en annan stam.
2015 Byttes entréport, omfogades fasad mot gatan samt genomfördes ett fönsterbyte i en av lägenheterna.
2016 Installerades ny belysning i trapphusen samt en översyn av grundvattennivån och pålarna. Samma år byggdes även fem balkonger mot gården på gatuhuset.
2017 Genomfördes en omfattande takrenovering av gatuhuset.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier, som grundades 1828, var det sista av bryggerierna att lämna Stampen 1976.

Bostadshusen i Stampen är i varierade stilar. Äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. För de som bor i Stampen finns allt nära till hands. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns i intilliggande områden. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.
Stampen ingår i SDF Centrum. I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.
Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.
Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Välkommen!


Counter