Såld

Totalrenoverad lägenhet med avskild studiolägenhet

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se
Christoffer Lennartsson
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nedre Fogelbergsgatan 7A

4:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 999 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1897
Adress:
Nedre Fogelbergsgatan 7A,
411 28 Göteborg
Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se
Christoffer Lennartsson
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På en lugn gata mitt i populära Vasa och i en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1897 ligger denna totalrenoverade och ombyggda lägenhet i toppskick. Lägenheten har en avskild studiolägenhet med egen ingång som kan användas som exempelvis generationsboende och bidrar till att man kan få en lägre boendekostnad! Modernt och välutrustat kök med köksinredning i grått samt två badrum med väl valda materialval. Två mysiga sovrum med lugna gårdslägen och djupa fönsternischer. Genomgående vitlaserat trägolv och vitmålade väggar som ger en neutral bas. Stabil förening med låg belångningsgrad!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Lägenheten som har totalrenoverats under 2017 disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt en fin fondvägg av gråbetsad liggande träpanel. I taket sitter infällda spotlights. Hallen har vitt hexagonklinker men i övrigt har lägenheten genomgående vitlaserat trägolv och vitmålade väggar.

Vidare in i lägenheten kommer man till köket. Köket har modern köksinredning i grått med två vitrinskåp, bänkyta i ljusgrå marmor och stänkskydd i vitt kakel med mörk fog. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I taket sitter infällda spotlights.

Till vänster om köket ligger lägenhetens mysiga vardagsrum som kan inredas med soffa och matplats. Ljusinsläpp från ett fönster med djup fönsternisch.

Lägenhetens största sovrum har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp från ett fönster med djup fönsternisch som vetter mot innergården.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Ljusinsläpp från ett fönster med djup fönsternisch som vetter mot innergården.

Lägenheten har två badrum med fina materialval som marrakech klinker i grått och vitt samt ljusgråa väggar som är delvis kaklade väggar i vitt. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med raka vikdörrar i glas samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Det andra badrummet nås även från studiolägenheten. Inredningen i detta badrum består av wc, handfatskommod, spegelskåp samt duschhörna. I taket sitter infällda spotlights.


STUDIOLÄGENHETEN

Studiolägenheten nås både via en egen ingång från gatan och via badrummet i huvudlägenheten.

Lägenheten har ett lättmöblerat allrum med plats för soffa, säng och matplats samt tillgång till huvudlägenhetens badrum. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar samt ljusinsläpp från ett fönster. I allrummet finns en liten köksdel med köksinredning i grått, bänkyta i ljusgrå marmor och stänkskydd i vitt kakel med mörk fog. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn samt kyl med frys.

Information Ekonomi

Avgift: 2 999 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Obligatoriskt tillägg om 150 kr för bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 5,05%. Andel av årsavgift är 5,04997%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 18.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1897.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 81 m². Areauppgifter enligt mätning. 68 kvm enligt föreninges lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 179 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem ingår i avgiften.
Internet: Höghastighetsbredband via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 150 kr/mån.

Gårdsplats/innergård: Soldäck på taket ovanför gårdshuset med utemöbler och Webergrill.

Bilplats: Adressen Nedre Fogelbergsgatan 7A är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: I föreningen finns förråd, en gemenam tvättstuga som ligger på innergården. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, två torkskåp och torktumlare. Tvättid kl. 8-20.

Information Förening

Förening: Brf Nedre Fogelbo.

Allmänt om föreningen: Brf Nedre Fogelbo bildades 1987 och är belägen på Nedre Fogelbergsgatan 7 A-C. Föreningens fastighet förvärvades 1996 och består av två flerbostadshus om 4/5 våningar med 17 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner inte juridisk person. De godänner inte heller delat ägande mellan barn och förälder, utan de som äger lägenheten måste bo där.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi anses vara mycket god med en låg belåningsgrad. Inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen planerar att utföra målning av tak samt översyn av portkodssystem.
Gjorda renoveringar:
2016 utfördes OVK.
2015 Torkning av fuktskadad fasad gårdshuset, renovering av loftgångsbalkar samt byte av hisswirar och renovering av hissmaskinrummet.
2014 - Upprustning av tvättstugan, undersökning av loftgångsbalkar, nya planteringar på gården samt delvis byte av bärande bjälklag i gårdshuset.
2013 - Fuktsäkring av fasaderna på gården, byte av värme och vattenrör på gården, dränering av gården förbättrad, samt betonginjektion grunden på gårdshuset gårdssida.
2012 - Ny tvättmaskin samt nya dörrmaskiner för hissen monterade.
2011 - Altandäck på tvättstugetaket.
2010 - Avfuktare.
2008 - Fasadrenovering samt byte av samtliga fönster i föreningen.
2007-2006 - Målning av tak.
2005 - Nyinstallation hiss samt ny grind, galler för port.
2004 - Avfuktare.
1980-talet byttes V/A-stammar och elstigare.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Stadsplanen togs fram redan 1866 och arkitekturen hämtade inspiration från Paris och Wien.

Vasastadens centrala läge gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker, gallerier, gym och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, museer, nöjesställen och träningsställen.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Skolorna ingår i SDF Centrum. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.
Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i Vasastaden. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen där både spårvagnar och bussar  avgår som knutpunkt.
Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen.
I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö.


Counter