Snart till salu

Välplanerad etta med hög mysfaktor

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Persgatan 4B

1:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
2 692 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Persgatan 4B,
416 58 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Varmt välkommen till en mycket välplanerad lägenhet med hög mysfaktor i Lunden! Detta är en riktig pärla med välbevarade detaljer som djupa fönsternischer och delvis framtaget brädgolv. Det genomgående läget med fönster åt två väderstreck tillsammans med den generösa takhöjden ger en känsla av rymd. Köket är mycket hemtrevligt och ger plats för matbord. Allrumet är lättmöblerat och badrummet är inrett med dusch. Föreningen har även en innergård där man kan grilla. Här bor du med närhet till allt. Varmt välkommen på visning!

Mycket goda kommunikation med stambuss runt knuten och 6 minuters gångväg till Redbergsplatsen. Därifrån går spårvagnar direkt till bland annat Chalmers, Salgrenska, Östra sjukhuset, Järntorget och Gamlestan. Man når även Hissingen med buss. För studenten finns direktkommunikation till Chalmers, Handelhögskolan och andra institut. Med cykel tar ni er till Liseberg och Korsvägen på ca 5 minuter.
Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. I närområdet ligger Danska vägen och Olskroken som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, systembolag, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så kan ni promenera till Delsjöområdet på cirka 15 minuter.

Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en rymlig hall och slås direkt av den harmoniska och hemtrevliga känslan som sprider sig i bostaden. Fri avhängning finner ni direkt till er höger samt plats till förvaring i en garderob. Golvet är belagt med grå klinker som sedan övergår till fint laminatgolv och väggarna är vita.

Allrummet har gott om plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang samt säng. Ni erbjuds även goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober. Det stora fönsterpartiet bidrar till känslan av rymd och ger ett härligt ljusinsläpp i rummet.

Ljust och härligt kök där skåpsluckor och lådor går i klassiskt vitt med rostfria beslag. Utrustningen består av spis med ugn, köksfläkt, spotlights över diskbänk och arbetsytor samt kombinerad kyl/frys (från 2017). Det är även förberett för diskmaskin. Köket erbjuder en självklar plats för ett matbord och ni får ett behagligt ljusinsläpp från fönstret. Vackert vitmålat trägolv och väggarna är tapetserade i en vitrandig tapet.

Välplanerat badrum med ljus våtrumsmatta och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegel samt duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: -

Avgift: 2 692 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr i månaden för TV/bredband tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 443 kr. Andel i föreningen är 1,01231%. Andel av årsavgift är 1,04385%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 56.

Våningsplan: Våningsplan 2, ej hiss.

Byggår: 1931.

Renoveringsår: Löpande.

Storlek: 1 rum och kök (kan göras om till 2 rum). Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget (100 Mbit bredband, telefoni och TV), en avgift på 250 kr är obligatorisk för samtliga medlemmar.

Gårdsplats/innergård: Innergård med bänkar och bord med möjlighet att grilla.

Bilplats: Föreningen har fyra parkeringsplatser och sex garageplatser. Kostnaden för garageplats är 500kr/mån och 300kr/mån för parkeringsplats. Man ställer sig i kö via föreningens hemsida. I dagsläget är det ca åtta personer i kö.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Två tvättstugor med 4 respektive 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum (6A samt 10B). Dessa renoverades 2016 respektive 2010. Badrum och toalett i källaren. Boendes förråd finns på källarplan. Två soprum.

Information Förening

Förening: Brf Lunden 28 i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Lunden 28 är en mycket stabil och välmående bostadsrättsförening som består av 78 lägenheter varav 73 upplåts med bostadsrätt och 5 upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyreslokaler. Föreningen äger fastigheterna Lunden 28:6, 28:7 och 28:14 i Göteborg med adress Persgatan 2-10 och Bielkegatan 9.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2017-09-15.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2016. Föreningen arbetar med att undersöka behovet av renovering samt planerar renovering/underhåll av innergården. En översyn har genomförts under året (2017) och renovering kommer förmodligen att ske under 2018.

Gjorda renoveringar:
1972 fasadbeklädnad av gatufasad med gult stavtegel.
1979 ersattes fasad med en plåtfasad och fastigheten genomgick en rejäl upprustning, lägenheter slogs ihop till större, vindarna togs i anspråk och gjordes om till etagelägenheter. Samma år utfördes även stamrörsrenovering och nya eldragningar i samtliga lägenheter.
2000 renoverades en av tvättstugorna.
2006 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2007 byttes maskiner i den stora tvättstugan.
2008 tvättades fasad, husgrund putsades om och reparerades samt målades och avrinningsplåtar monterades. Under detta år målades dessutom trapphus, balkonger totalrenoverades, gård iordningställdes och nya entrédörrar och nytt passersystem installerades i fastigheten.
2008-2009 energideklarerades fastigheten.
2008-2010 installerades nya spisfläktar i samtliga lägenheter, nya tilluftsventiler med backventil, frånluftsdon med fuktsensor i badrum samt nya fläktar på tak som är tryck- och temperaturstyrda.
2009 byttes infodringar där behov fanns i nedre delen av avloppsstammar och samlingsledningar. Under samma år renoverades dessutom ett av badrummen i en av hyresrätterna, den lilla tvättstugan totalrenoverades och avstängningsventiler samt pump till uppvärmningsystem byttes.
2010 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 utfördes kontroll, filmning och spolning av dagvatten- och dräneringsledningar. Under samma år byggdes cykelförvaring på gården och ett mindre skärmtak sattes upp vid ingångarna vid Persgatan 6 och Bielkegatan.
2012 installerades grindar.
2013/2014 filmades stamledningen i hela huset samt några serviser för framtida renovering.
2014 renoverades och isolerades tak samtidigt som fönster byttes till treglasfönster.
2016 renoverades en av två tvättstugor och trappnosarna i många uppgångar byttes ut.
Under 2016-2017 så har föreningen undersökt om det finns behov av renovering/underhåll av innergården. Givetvis så genomförs även mindre underhållsåtgärder/renoveringar kontinuerligt.

Lunden

Namnet Lunden kommer från en gård som var belägen här på 1800-talet. De första hus som byggdes här var små trähus. Dessa ersattes efterhand med flervåningshus och efter 1955 fanns inga av de gamla husen kvar. 1922 införlivades Lunden med Göteborg.

Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver för vardag och helg. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. I Lundens grannområden Olskroken, Örgryte och Gårda finns vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd. Gott om cykelvägar gör det lätt att ta sig fram.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.
Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Välkommen!


Planritning

Counter