Fantastisk och nyrenoverad i etagé med härlig villakänsla mitt i stan

Jonas Criff
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Annexgatan 3

4:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
4 750 000 kr
Avgift:
4 965 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 105 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Annexgatan 3,
412 62 Göteborg
Jonas Criff
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Välkommen till en bostad med alla rätt
Ljuset passerar obegränsat ur flertalet fönster
Från rummet når du bostadens härliga kök
balkongen med läckra dörrpar
Det sociala köket inbjuder till matlagning
Från balkongen blickar du ut över Johanneberg villastad
Stilsäker bänkskiva harmoniserar
Köksön skapar både förvaring och blir en naturlig mittpunkt på festen
Ljus bas
Vitvaror och fläkt bryter snyggt av mot det övriga
Given matplats intill dörrparet
Känslan när man knyter ihop inne och ute
Villakänslan är påtaglig
Vacker omgivning och soligt läge på balkongen
Fönsterbrädorna är anpassade och ger fin yta för förvaring
Vardagsrummet har gott ljusinsläpp
Vardagsrummet når du via egen entre från trapphuset
Smidig trappa tar dig upp till loftet och bakom återfinns två sovrum
Bägge med ostört läge
Plats för din kreativitet
Plats för förvaring
Vinklarna ger liv åt rummet
Övre plan med vindskaraktär
Perfekt lekyta för de små
Badrummet med egen tvättstuga återfinns i anslutning till kök och vardagsrum
Gott ljusflöde genom takfönster
Helkaklat och i mycket gott skick
Hallen med avhängning och ett underbart takfönster
Varmt välkommen på visning

Beskrivning

Välkommen till Johannebergs villastad och denna underbara bostad med plats för hela familjen. Belägen i en omsorgsfullt renoverad flerfamiljsvilla med grönskande tomt och parkeringsmöjlighet. Här bor ni i charmig villalägenhet med innerstaden som närmsta granne.

Genomtänkt planlösning, vackra golv, och noga utvalda materialval är bara några av bostadens attribut.

Direkt närhet till Chalmers, Göteborgs Universitet, Näckrosdammen, bra kommunikationer & Götaplatsens vimmel. Bra bussförbindelser!

Högst upp i huset ligger denna hemtrevliga och välplanerade bostad i mycket gott skick som fördelar sig över två plan. I den här lägenheten är det lätt att trivas - här finner ni exempelvis vackra golv, fönster som ger ett behagligt ljusflöde som strömmar genom bostaden. Närheten till city med dess rika utbud av service och kommunikationer i kombination med villastadens lugn gör läget idealiskt för er som vill njuta av såväl stillhet som puls.

Inbjudande hall genom trapphus som leder dig upp till bostadens entréplan. Här ges plats för fri avhängning ytterkläder och skor samt för ytterligare förvaringsmöjligheter. Från hallen nås även bostadens övre etage. På golvet ligger en vackert ljuslaserad ekparkett som är genomgående i hela bostaden och väggarna är ljusa.

Tidlöst renoverat kök från 2016 med skåpinredning i vitt tillsammans med rostfria handtag, bänkskiva i laminat samt vitt kakel ovan arbetsytan. Den trevliga köksön ger en bra avlastningsyta samt knyter ihop matplatsen mot köket i dess öppna planlösning. Gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket är fullutrustat med en integrerad diskmaskin, spis, ugn, mikro och köksfläkt samt kombinerad kyl/frys - allt i ett rostfritt utförande. Matplatsen har sin givna placering och bjuder in för ett sällskap på minst sex personer.

Från köket återfinns utgången till den ljuvliga balkongen som bjuder på en utsikt över Johannebergs villastad.

Vardagsrummet blir en levade del av bostaden och ger en social yta med plats för umgänge och trivsel. God plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. På golvet återfinns den ljuslaserade ekparketten och väggarna är vita. Fönsterpartiet sprider ett behagligt ljusflöde.

På entréplan finner vi de bägge sovrummen båda med lugnt läge.

Helkaklat badrum i vitt med klinker och kakel. Utrustat med wc, handfat, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, badrumsskåp med spegel samt duschhörna med vikbara väggar.

Ta trappan upp till bostadens loft och möts av större golvyta med ekparkett och vita väggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 750 000 kr.

Avgift: 4 965 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. P-plats. Andel i föreningen är 35,23%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 003.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1961.

Renoveringsår: 2016-2017.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 105 m².

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran.

Övrigt: Information beträffande plan 2 (loftet)

§9 Inredande av vind.
Mom. 1
Inom med F betecknat område får i byggnad, som inreds med högst 2 (två) lägenheter, utöver det tillåtna våningsantalet vind inredas till en tredjedel av sin yta.


Stadsbyggnadskontoret tillfrågades i samband med att man gjorde den invändiga tilläggsisoleringen av vinden och frågade om det fanns restriktioner ang. golv & ytskikt på vinden.
Man sa att det går bra med fina ytskikt, det är den tänkta användningen av ytan som avgör. Tilltänkt användningsområde är tex förrådsyta.

Information Förening

Förening: BRF Annexgatan 3.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Stadsdelen är uppkallad efter Johannebergs landeri som ligger vid Korsvägen. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil då området byggdes upp under detta årtionde. Johannebergs vattentorn byggdes 1925 och används idag som studentbostäder. Karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. De stora nivåskillnaderna bidrar också till Johannebergs typiska utseende.

 Johanneberg har ett bra utbud av vardagsservice. Här finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Kommunikationerna i området är mycket goda. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
 Johanneberg är en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Skolorna ingår i SDF Centrum. Det finns också många frilufts-, idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns på Gibraltargatan, vid Mossens idrottsplats och Landala torg.
 I Johannebergsparken och vid Carlanderska och Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av. En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.
 Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
 Välkommen!


Planritning

Counter