Såld

Bo högt upp i huset i en stilsäker trerummare

Såld

Bratteråsgatan 56

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 003 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 79 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Bratteråsgatan 56,
417 62 Göteborg
Solen strålar in i bostaden
Solen strålar in i bostaden
Högt & fritt
Högt & fritt
Njut av ljumma sommarkvällar
Njut av ljumma sommarkvällar
Fönster i vinkel späder på ljusinsläppet
Fönster i vinkel späder på ljusinsläppet
Gott om plats
Gott om plats
Soligt söderläge
Soligt söderläge
På balkongen ryms loungemöbler
På balkongen ryms loungemöbler
Njut av en kaffe i solen
Njut av en kaffe i solen
Stilrent kök
Stilrent kök
Fönster ovanför arbetsbänken
Fönster ovanför arbetsbänken
Gott om arbetsytor
Gott om arbetsytor
Bjud över vänner och familj på middagar
Bjud över vänner och familj på middagar
En öppen planlösning gör att många får plats
En öppen planlösning gör att många får plats
Vita väggar och ekparkettgolv
Vita väggar och ekparkettgolv
Stort sovrum
Stort sovrum
Skjutdörrsgarderob löser förvaringen
Skjutdörrsgarderob löser förvaringen
Det mindre sovrummet
Det mindre sovrummet
Ett badrum i en stil som håller över tid
Ett badrum i en stil som håller över tid
Välkommen in!
Välkommen in!
Välkommen till Bratteråsgatan 56!
Välkommen till Bratteråsgatan 56!
Välskött innergård
Välskött innergård
Bo i den vackraste av omgivningar
Bo i den vackraste av omgivningar
I närheten finns flertalet restauranger och caféer
I närheten finns flertalet restauranger och caféer
Ta Älvsnabben över älven
Ta Älvsnabben över älven
Att bo på Eriksberg erbjuder livskalité
Att bo på Eriksberg erbjuder livskalité
Ta en promenad i Färjenäsparken
Ta en promenad i Färjenäsparken
Eller ta kvällspormenaden längs kajkanten
Eller ta kvällspormenaden längs kajkanten

Beskrivning

Högt upp i huset, på Bratteråsgatan 56 finns denna makalöst fina trerummare som genomsyras av en mycket hög standard. I detta hem råder en rogivande stämning och bostaden har många starka värden. Balkongen är ca 6 kvadratmeter och belägen i söder vilket gör att man njuter av solens strålar under hela dagen samtidig som den har ett högt och fritt läge. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och ger en utmärkt yta att bjuda över vänner och familj för umgänge. I vardagsrum och kök finns stora fönsterpartier så ljuset flödar in i rummet och bostaden upplevs som mycket ljus. Att lägenheten är belägen i en stark förening med stabil ekonomi och trevliga grannar är också en stor fördel. På Eriksberg bor ni i ett harmoniskt område där stadsbruset är som bortblåst. Ta en promenad längs den träskodda kajen som löper ändå bort till Sannegårdshamnen med flertalet mysiga caféer och restauranger längs vägen. Vill ni åt stadspulsen är det bara att ta en kort båttur över med Älvsnabben.

Bostadens 79 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Ni stiger in i en hall där det finns en stor skjutdörrsgarderob direkt till vänster med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna går i en vit ton och på golvet finns ett klinkergolv som övergår i ekparkett.

Till höger finns badrummet. Här är det vita kaklade väggar med ett grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod och toalett. Här finns även tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagsbestyren.

Därefter öppnar sig vardagsrum och kök som är förenat i en öppen planlösning. En köksö binder samman rummen. Man slås av det fina ljusinsläppet som kommer via tre stora fönster på rad. Här är det gott om plats att bjuda över vänner och familj för umgänge. Köksluckorna är vita, släta och pryds av rostfria handtag och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn, kyl, frys, diskmaskin och mikro. Gott om plats finns för ett stort matbord där man kan sitta många gäster.

Vardagsrummet är väldisponerat och lättmöblerat. Ekparkett pryder golvet och väggarna är vita. Härifrån finns utgång till den underbara balkongen i soligt söderläge. Balkongen är trallbelagd och rymmer loungemöbler eller en sittgrupp. Det är en fröjd att sitta här och njuta av soliga dagar.

Innanför vardagsrummet finns ett sovrum. Här är det ljusa väggar och ekparkettgolv. Perfekt som barnrum eller arbetsrum. En skjutdörrsgarderob löser förvaringen.

Till vänster om hallen fins det stora sovrummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Plats finns även för byrå, skrivbord eller övrigt möblemang. Även här finns en skjutdörrsgarderob.

Information Ekonomi

Avgift: 4 003 kr/mån. I avgiften ingår värme och Telia Triple Play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,4934%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 350 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11401.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 79 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 61 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play ingår i avgiften som obligatorisk kostnad om 220 kr för digital-TV, IP-telefoni och bredband (50/8-100/10 Mbit per sekund).

Uteplats: Balkong i söderläge.

Gårdsplats/innergård: Den trivsamma gården kopplar samman husen på ett bra sätt. Här finns bland annat sittytor och en trevlig lekyta.

Bilplats: I föreningen finns det 41 parkeringsplatser och 4 MC-platser, dessa finns i parkeringsgarage under gården. I parkeringsgaraget finns två handikappanpassade parkeringsplatser. Kostand för att hyra en bilplats är 1100 kr/mån och MC-plats 400 kr/mån. I dagsläget är det kö till bilplats.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd i källarplan, barnvagns- och rullstolsförråd i anslutning till trapphusen. Sopnedkast anslutna till sopsug finns på gården.

Information Förening

Förening: Brf Kronhjulet. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Kronhjulet förvärvade i maj 2014 del av fastighet Sannegården 7:11. Husen har nyproducerats med totalentreprenad av JM AB under 2014-2015 och inflyttning påbörjades i oktober 2015. Brf Kronhjulet består av två hus, varav ett i vinkel, på vardera sex våningar. Föreningen består av 77 bostadsrättslägenheter samt en hyreslokal.

Ägande i föreningen: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Agenta Förvaltning. .Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 30 kr/kvm boarea. Föreningen har en mycket god ekonomi och amorterar ca 1,6 miljoner/år. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Bygganderna färdigställdes 2016 och eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!


 

Counter