Såld

Attraktiv adress med vackra detaljer, låg avgift och balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kjellbergsgatan 8

3:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 937 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Kjellbergsgatan 8,
411 32 Göteborg
Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Välkomna till Kjellbergsgatan 8 - en riktig paradgata i Nedre Johanneberg som kännetecknas av sina sobra fastigheter. Här kombineras 1920-talets klassicism och 1930-talets funktionalism med unika hus för sin tid och gatan är en stolthet i Göteborg. De unika kvarteren i Nedre Johanneberg uppfördes under 1920- och 30-talen efter stadsingenjör Albert Lilienbergs nya plan för Johanneberg som togs fram under 1910-talet. Vacker arkitektur präglar området med oregelbundna gatu- och gårdsrum, tegelmurade fasader och sparsmakad klassicistiskinspirerad dekor. En vacker miljö helt enkelt med ett underbart läge.

En trivsam och renoverad lägenhet om tre rum med möblerbar hall bland klassiska kvarter ovan Götaplatsen. Öppen spis och nästan tre meter till tak. Bevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar med beslag i original. Stora fönster i djupa fönsternischer. Mycket i en härlig atmosfär från tiden då huset byggdes.

En mycket stabil förening med låga avgifter!

Som granne ligger stjärnkocken Håkan Thörnströms egen restaurang där även föreningen har en gemensam middag varje år, och i grannskapet hittar man även den populära kaffebaren Mahogny Coffee och bästa pizzorna i stan BOV. Här finns också grönsakshandlare samt flertalet minilivs, och det tar bara några minuter att gå till Landala Torg - ett levande stadsdelstorg med bland annat mataffär, sytembolag, apotek, bageri, gym och fiskaffär.

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Lägenhetens 76 kvadrat disponeras enligt följande:

Hall: Ni välkomnas av en hall med parkett och fina originaldetaljer. Här finns gott om plats för avhängning och övrig möblering i form av inbyggda garderober i original.

Vardagsrum: Fantastiskt rum med härligt ljus ifrån Kjellbergsgatan. Rummet har alla de attribut som önskas, så som, fiskbensparkett, djupa fönsternischer, öppen spis och vackra listverk. Här finns plats för både matplats och soffgrupp. Ett fantastiskt rum att umgås i små som stora sällskap. Ifrån detta rum når ni även bostadens balkong som vetter ut mot Kjellbergsgatan. Balkongen är ca 0,5 m djup så mellan balkong och fransk balkong. Det finns plats för stol och mindre bord. Det har vid fasadrenoveringen varit ett läckage vid balkongdörren som är åtgärdat (läckaget är åtgärdat) men då orsakat fuktskador, mörka fläckar på parketten innanför balkongdörren.

Kök: Klassiskt kök från Kvik renoverat 2015 med stilren vit inredning och vitt kakel ovan arbetsytorna. Utrustning i form av hällspis, ugn, fläkt och kyl/frys. Rymligt kök i fil med vardagsrummet.

Sovrum 1: Sovrum med gott om plats för säng samt ytterligare möblering. Här finns förvaring i form av garderober. Parkett på golven och på väggarna ljusa ytskikt.

Sovrum 2: Pigkammare innanför köket som idag används som barnrum. Gott om plats för förvaring i form av stor garderob. Passar perfekt även som gästrum eller kontor.

Badrum: Rymligt helkaklat badrum i blått och vitt. Utrustningen i badrummet består av wc, badkar, handfat och spegelskåp.

Klädkammare: För extra förvaring i den klassiska serveringsgången med vackra detaljer. Här finns även tvättmaskin för extra komfort.

Information Ekonomi

Avgift: 2 937 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Bredband 100mbit. Andel i föreningen är 2,28253%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 24 / 1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1929.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 76 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Tv och Internet är inkluderat i månadsavgiften.

Uteplats: Balkong, mindre balkong mot Kjellbergsgatan.

Bilplats: Boendeparkering på gatan samt på de närliggande gatorna i området. För mer information ang. boendekort gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se eller ring 031-613700.

Övriga utrymmen: Till lägenheten finns förråd.

Gemensam tvättstuga finns i källaren och nyttjas av föreningens medlemmar.

Information Förening

Förening: Brf Teknologen.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Johanneberg 2:26 på adressen Teknologgatan 5 och Kjellbergsgatan 8 i Göteborg. Föreningen har 31 bostadsrätter om totalt 2 670 kvm och 3 lokaler om 274
kvm.

Föreningens ekonomi: På grund av byte av ekonomisk förvaltare vid årsskiftet 2015/2016 så har en del kostnader periodiserats på fel år, bland annat delar av fastighetsförsäkringar, fastighetsel och uppvärmning. Till exempel
innehåller årsredovisningen för 2015 endast kostnader för uppvärmning medan årsredovisningen för 2016 innehåller kostnaderna för december 2015 till december 2016 (13 månader).

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda historiska underhåll:

Pågående 2018: Fasadrenovering är precis klar och byggställning tas ner enligt styrelsen Januari/Februari 2018.

2017: Renovering tak, fasad samt balkonger mot Kjellbergsgatan och Teknologgatan.
2017: Renovering skorsten
2017: Bytt ut samtliga termostater och sett över radiatorer samt värmesystem.
2016 mar- okt: Nyinstallation av portelefon och passagesystem
2016 feb: Flytt av tre rökgasregulatorer
2015 dec- 2016 jan: Renovering av entredörrar (fullständig)
2015 aug- 2016 apr: Renovering av fasad och takterrass (mot gården)
2013: Installation av fiber & bredband
2013: Renovering av fönster (mot gatan)
2012-2013: Renovering av skorstenar och kanaler
2012: Renovering av lokaler
2010: Omputsning av gårdsfasad
2009: Renovering av entredörrar
2008-2009: Renovering av balkongdörrar
2007: Upprustning av gård
2006: Ombyggnad av vind och förråd
2006: Renovering av balkonger
2005-2009: Renovering av fönster
2003: Omläggning av tak (allt mot gården)
1998-2004: Nyistallation hissmaskineri (exkl korgar och gejdrar)
1980- 1984: Rörstambyte
1980- 1984: Elstambyte

2018: Planerade renoveringar av trapphus och hiss.

Counter