Högt läge med vidsträckt utsikt & inglasad västerbalkong

Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Badvädersgatan 15

3:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 750 000 kr
Avgift:
3 845 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66,9 kvm
Våning:
8/8, hiss
Byggår:
1960
Adress:
Badvädersgatan 15,
418 36 Göteborg
Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Högst upp i huset, på våning 8/8 med hiss, ligger denna välplanerade trea med trevlig planlösning, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt vidsträckt utsikt över hela Göteborg. Härlig inglasad balkong i västerläge som man kan njuta av under stora delar av året. Lägenheten har nyrenoverat kök och badrum. Helt enkelt är det bara att flytta in och trivas!

Föreningen erbjuder två gästlägenheter, samligslokal, gym och bastu samtidigt som det är det perfekta seniorboendet med flera aktiviteter som syjunta, akvarellmålning, 60+ gymnastik, PRO-möten mm.

I norra Biskopsgården är omgivningarna trivsamma och det mesta man kan önska finns i närheten. I närområdet ligger flera skolor samt Vårväderstorget med bland annat Willys och vårdcentral. Här bor ni i en grön stadsdel med fina friluftsområden som Svarte Mosse där ni finner ett flertal leder och naturstigar samt Hisingsparken som är Göteborgs största parkområde. Kommunikationerna är goda då spårvagn 5, 6 och 10 snabbt tar er in till centrum. Med cykel tar det cirka 10 minuter till Norra Älvstranden och Chalmers Lindholmen.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående trälaminatgolv och vita väggar.

Köket renoverades 2014 med köksinredning i vitt, stänkskydd i stavmosaik och rostfri utrustning. Utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt side-by-side kyl och frys. Köket är välplanerat med goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Invid fönstret ryms en matplats med vidsträckt utsikt över stan.

Trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till lägenhetens inglasade västerbalkong med högt läge. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord.

Lägenhetens största sovrum kan inredas med dubbelsäng och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en walk-in-closet. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Innanför köket ligger det andra sovrummet som kan inredas med säng eller arbetshörna. Här finns förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet renoverades 2014 och fick ny inredning från 2016. Mörka stora klinkerplattor bryts av med vit mosaik i duschen och väggarna är helkaklade i vitt med fondparti i röd mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörrar i glas samt både handdusch och taksil.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 750 000 kr.

Avgift: 3 845 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 0,32323%. Andel av årsavgift är 0,32323%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 214.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8, hiss finns.

Byggår: 1960.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 126 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband, tv och fast telefoni.
Kabel-tv (15 gratiskanaler, analoga) ingår i månadsavgiften. Vill man ha digital-TV, får man betala för kanaler utöver standardutbud.
Internet: ComHem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband.

Uteplats: Inglasad balkong i västerläge.

Gårdsplats/innergård: Föreningen har uteplatser med grill samt bouleplaner.

Bilplats: I föreningen finns 26 varmgarage (600 kr/mån), 20 kallgarage (450 kr/mån), 24 MC-platser inomhus (125kr/mån) samt 226 parkeringsplatser (200 kr/mån). I dagsläget är det flera års kö till garagen med det finns tre lediga parkeringsplatser 2017-11-28).

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns åtta tvättstugor, tolv barnvagnsrum, fyra cykelrum samt ett mc-rum i varje hus. I föreningen finns även samlingslokal, två gästlägenheter. I dagsläget pågår byggnation av gym och bastu, beräknas vara klart januari 2018.

Föreningen anordnar flera aktiviteter som syjunta, akvarellmålning, datorutbildning för seniorer, 60+ gymnastik, Träffpunkten, PRO-möten mm.

Information Förening

Förening: HSB Barometern.

Allmänt om föreningen: HSB Barometern består av 322 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 6 lokaler. Föreningens adresser är Badvädersgatan 3-27. Fastighetens byggnader är upplåtna med tomträtt och tomträttsavgälden ska omförhandlas 2018.

Ägande i föreningen: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelningen 10/90. Juridisk person godkänns inte som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 7% i juli 2017 inför kommande höjning av tomträttsavgälden. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut om avgiftsförändringar tas på budgetmöte i april/maj varje år.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har endast mindre underhåll inplanerat de närmsta åren.
Större renoveringar:
1985 Byte till 3-glas fönster
1993 Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995 Inglasning av balkonger.
1997 Renovering och tilläggsisolering av gavlarna.
2000-2007 Etappvis renovering av dräneringssystem.
2000 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2001-2002 Byte av källardörrar till ståldörrar.
2007 Fasader renoverades och tilläggsisolerades.
2012 Byte av garageportar på alla garage. Byte av porttelefonsystem och in passagesystem.
2013 Byte av balkongtak på översta balkongerna
2014 Byte av termostater till alla radiatorer.
2015 Byte till nya rörelsestyrda belysningsarmaturer i alla allmänna utrymmen samt installation av nödbelysning, som tänds bid strömavbrott.
2016 byte av alla rökluckor.
2017 Stambyte avlopp källare till huvudledning samt byte och modernisering av elsystem, nya elcentraler med jordfelsbrytare, mm.

Övrigt: I samarbete med grannföreningar ordnas musikaftnar, teaterbiljetter, pubkvällar, Ullaredsresor mm.
PRO har en aktiv förening med regelbundna möten samt en syförening.
En spontan 'Trivselgrupp' träffas regelbundet.
Bytesrum finns för böcker, film och musik vid Expeditionen.

Biskopsgården

Biskopsgården är ett stort stadsnära område med god närservice och härliga grönområden alldeles inpå knuten. Stadsdelen är uppdelad i södra Biskopsgården, norra Biskopsgården och Länsmansgården. Långt bak i tiden gick gränsen mellan Sverige och Norge här. Namnet Biskopsgården härstammar från namnet på en gård som låg här på 1600-talet.

Under 1950-talet började moderna bostadsområden uppföras. De flesta bostäder i Biskopsgården är flerfamiljshus men här finns också fristående villor och radhusområden.
 
Biskopsgården erbjuder god service för de boende. I kvarteren finns närbutiker, mataffärer, matställen och frisörer, ofta samlade kring ett torg. I södra Biskopsgården, vid Vårväderstorget ligger stadsdelshuset med medborgarkontor och bibliotek, vårdcentral och BVC. Vid Friskväderstorget finns vårdcentral, BVC och kulturhus. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger i närheten och har vårdmottagningar, träningsställen och ett stort utbud av shopping.
 
Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Backaplan, Lindholmen eller Göteborgs centrum med buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.
 
Stadsdelen har gott om förskolor och skolor och flera föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur som riktar sig till alla åldrar. Fin natur att vistas i finner man bl. a. vid Svarte mosse. Här finns lekplatser, bollplaner, motionsslingor, naturstigar, och utsiktsplatsen Store Vette.
 
Biskopsgården inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden i närhet av vacker grönska.
 
Välkommen!


Planritning

Counter