Såld

Gaveltvåa med balkong mot väst

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bratteråsgatan 50

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 615 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Bratteråsgatan 50,
417 62 Göteborg
Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Stort och rymligt vardagsrum
Stort och rymligt vardagsrum
Socialt med öppen planlösning
Socialt med öppen planlösning
Naturlig matbordsplats
Naturlig matbordsplats
Mattlackad ekparkett
Mattlackad ekparkett
Slirent med vita släta luckor
Slirent med vita släta luckor
Balkongen nås från vardagsrummet
Balkongen nås från vardagsrummet
Området utanför ska grönyteanläggas
Området utanför ska grönyteanläggas
Perfekt västerläge!
Perfekt västerläge!
Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng
Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng
Goda förvaringsytor
Goda förvaringsytor
Tidlöst badrum
Tidlöst badrum
Tvättavdelning med ovanstående väggskåp
Tvättavdelning med ovanstående väggskåp
Även hallen erbjuder goda förvaringsytor
Även hallen erbjuder goda förvaringsytor

Beskrivning

På en populär adress - mitt i Kvarnenområdet - finner ni denna gaveltvåa med stor balkong mot väst. En modern och genomtänkt lägenhet med yteffektiv planlösning och tidlösa materialval med hög standard. Lägenheten har trevliga sällskapsytor i öppen planlösning, stort sovrum, badrum med tvättavdelning samt riktigt bra förvaringsmöjligheter.

Brf Kronhjulet ligger på Kvarnenområdet på Eriksberg som har en självklar plats i Göteborgs historia som industristad och som nu är ett attraktivt bostadsområde. Det gamla varvsområdet och de stora silotornen var ett landmärke i Göteborgs hamn fram till 2001 då det sista vetet maldes. Husen har nyproducerats av JM 2014-2015 och är lågenergihus med hög miljöklassningsnivå där miljövänliga material är genomgående valda med omsorg för de boende.

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

De 69 kvm är disponerade enligt följande:

Hall: Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Ljust vardagsrum och kök i öppen planlösning med härligt gavelläge. Här kan man inreda med soffa och matplats. Ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck samt utgång till lägenhetens stora balkong i västerläge.

Kök: Tidlöst kök med köksinredning i vitt från Marbodal, bänkskiva i mörkgrå laminat och vitt kakel. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtlig utrustning är från Electrolx.

Sovrum: Stort sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Badrum: Välplanerat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörrar i glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 3 615 kr/mån. I avgiften ingår värme och Telia Triple Play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,3402%.

Driftkostnad: Individuell varmvattenmätning, debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 69 m².

Energideklaration: Energiprestanda 61 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play ingår i avgiften som obligatorisk kostnad om 220 kr för digital-TV, IP-telefoni och bredband (50/8-100/10 Mbit per sekund).

Uteplats: Stor balkong i västerläge.

Gårdsplats/innergård: Den trivsamma gården kopplar samman husen på ett bra sätt. Här finns bland annat sittytor och en trevlig lekyta.

Bilplats: I föreningen finns det 41 parkeringsplatser och 4 MC-platser, dessa finns i parkeringsgarage under gården. I parkeringsgaraget finns två handikappanpassade parkeringsplatser. Separat kö.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd i källarplan, barnvagns- och rullstolsförråd i anslutning till trapphusen. Sopnedkast anslutna till sopsug finns på gården.

Information Förening

Förening: Brf Kronhjulet. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Kronhjulet förvärvade i maj 2014 del av fastighet Sannegården 7:11. Husen har nyproducerats med totalentreprenad av JM AB under 2014-2015 och inflyttning påbörjades i oktober 2015. Brf Kronhjulet består av två hus, varav ett i vinkel, på vardera sex våningar. Föreningen består av 77 bostadsrättslägenheter samt en hyreslokal.

Ägande i föreningen: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Agenta Förvaltning. .Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 30 kr/kvm boarea. Föreningen har en mycket god ekonomi och amorterar ca 1,6 miljoner/år. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Bygganderna färdigställdes 2016 och eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!


 

Counter