Bo med huskänsla i obelånad förening

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Jonas Criff
assisterande mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Karlfeldtsgatan 14

5:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
5 750 000 kr
Avgift:
2 940 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 133 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Karlfeldtsgatan 14,
412 68 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Jonas Criff
assisterande mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I ett citynära läge i Jakobsdal/Örgryte finns det nu möjlighet att förvärva en stor bostad med tillgång till gemensam trädgård. Bostaden är i två plan, belägen på vån 2 och 3 och har genomgående härligt ljusflöde i alla rum. Här bor man i en öppen planlösning med generösa, sociala ytor och möjlighet att ha stora middagsbjudningar. Hög standard och påkostade materialval med marmorbänkar och kvalitativa vitvaror i köket, badrum med tvätt och tork samt genomtänkt planlösning med fyra bra sovrum. Härlig gemensam trädgård med möjlighet att plantera och odla. Från master bedroom nås även bostadens egna balkong i soligt söderläge.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Bostadens 133 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er högst upp i huset och ni välkomnas in i en trevlig hall via egen entré med plats för avhängning samt trappa upp till bostaden. Väl inne i bostaden möts ni av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar en underbar social yta att umgås på. Fina trägolv och vita väggar är genomgående i bostaden och skapar en neutral bas att inreda efter.

Köket har stilrena materialval så som vita skåpsluckor och lådor med guldiga beslag tillsammans med en fin marmorbänkskiva. Utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Dubbelfönstret med sin dekorativa spröjs bidrar med ljusinsläpp i rummet.

Vardagsrummet med sin planlösning ger lägenheten en härlig rymd. De generösa ytorna bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Eller varför inte lite mingel vid den upphöjda köksbänken där även buffén dukas upp under större sammankomster.

Ni erbjuds även två sovrum på denna våning där båda med enkelhet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Genomgående sobra ytskikt. I master bedroom har ni tillgång till en stor skjutdörrsgarderob med goda förvaringsmöjligheter samt utgång till bostadens balkong i bästa söderläge.

Tidlöst helkaklat badrum med brun/grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna med avbrott för en fondvägg där kaklet matchar klinkergolvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, stor spegel, handdukstork samt duschhörna med dörrar i klarglas. Ni har även lyxen att ha en egen tvättavdelning i badrummet med tvättmaskin samt torktumlare. Spotlights i taket.

Ta trappan upp till våning två där ni erbjuds ett allrum samt ett sovrum. Allrummet rymmer med enkelhet en soffgrupp med tillhörande möblemang. Sovrummet är trivsamt och generöst till ytan och erbjuder plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Alternativt en enkelsäng och kontorshörna om så önskas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 750 000 kr.

Avgift: 2 940 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 40,0%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 35:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 002.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1931.

Renoveringsår: 2017.

Storlek: 5 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 133 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 162 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Uteplats: Balkong i söder.

Gårdsplats/innergård: Gemensamma grönytor på husets framsida samt på baksidan mellan huvudbyggnaden och gårdshus.

Bilplats: Föreningen förfogar över en parkeringsplats som kostar 350kr/månaden. Den är i dagsläget uthyrd men det är ingen i kö.

Övriga utrymmen: I föreningen finns det en gemensam tvättstuga i källarplan med tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett förråd.

Information Förening

Förening: Brf Karlfeldtsgatan 14.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Karlfeldtsgatan 14 är en liten förening med tre lägenheter. Föreningen består av två byggnader, en huvudbyggnad samt ett gårdshus. Den totala bostadsarean är ca 241 kvm med en biarea på ca 78 kvm.

Ägande i föreningen: Föreningen tillåter i dagsläget juridisk person samt delat ägandeskap.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner. Föreningen planerar en mindre avgiftshöjning inom kort. Det är i dagsläget inte bestämt när detta kommer att ske. Kontrollerat med föreningen 2017-10-05.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos If.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade.

Gjorda renoveringar:
2016 Fasaden renoverades och tilläggsisolerades
2016 Ny bergvärmeanläggning installerad

Garaget har även byggts om till lägenhetsförråd.

Örgryte Jakobsdal

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.


Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.


För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.


Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.


Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.


Välkommen!

Planritning

Counter