Såld

Ljus gavellägenhet med fantastisk utsikt & inglasad balkong

Såld

Monsungatan 55

3:a, ombyggd till stor 2:a Eriksberg

Kortfakta

Avgift:
4 589 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
6/14, hiss
Byggår:
2012
Adress:
Monsungatan 55,
417 66 Göteborg

Beskrivning

I attraktiva Västra Eriksberg, vid Eriksbergskranen, ligger denna moderna gavellägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck. Härligt insynskyddat läge på våning 6 av 14 med fin utsikt över älven och hamninloppet. Lägenheten har tidlösa materialval och erbjuder hög komfort. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt inglasad balkong i soligt läge på första parkett vid bockkranen. Rymligt sovrum med skjutdörrsgarderob, badrum med tvättavdelning samt gästtoalett. Lägenheten kan enkelt göras om till en trea om man önskar. Smidigt boende, där det finns källsortering lättillgängligt i huset samt gästlägenhet att utnyttja.

Riksbyggen Brf Ellinor nyproducerades 2012 och är ett energismart hus med hög miljöklassningsnivå.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger förskola och skolor samt Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med livsmedelsbutik, apotek, systembolag med mera.

Lägenhetens 77 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Innanför ytterdörren ligger klinker, Broadway Bronzo, och i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och ljusa väggar samt fondväggar i grön nyans.

Härliga sällskapsytor i gavelläge med öppen planlösning, fint ljusinsläpp från generösa fönster i två väderstreck och fantastisk utsikt över älven och hamninloppet. Härifrån nås lägenhetens härliga inglasade balkong i soligt läge på första parkett precis vid bockkranen. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats för stora middagssällskap.

Tidlöst HTH-kök med köksinredning i vitt, bänkytor i ek och stänkskydd i grå stavmosaik. Köket har även en köksö som bidrar med extra förvaring, arbetsyta och sittplats. Utrustning i rostfritt från Electrolux som utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Lägenhetens sovrum har gott om plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp och fin utsikt.

Badrummet har äkta stengolv, Celtica grå, med golvvärme och helkaklade väggar i vitt matt kakel med fondparti i Celtica grå. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel, badrumsskåp, handdukstork samt duschhörna med vikväggar i glas. Här finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, arbetsyta och överskåp. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenheten har även en gästtoalett med äkta stengolv, Celtica grå, med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns vägghängd wc, handfat, spegel och badrumsskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 4 589 kr/mån. I avgiften ingår värme och Telia Triple Play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 2,1591%. Andel av årsavgift är 2,15909%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån.
Innefattar hushållsel samt kall- och varmvatten.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1502.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 14, hiss finns.

Byggår: 2012.

Storlek: Disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning. 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen. Boarea ca 77 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda 65 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play (digital-tv, bredband & telefoni) ingår i avgiften.

Uteplats: Inglasad balkong i syd/sydostläge med utsikt över älven.

Gårdsplats/innergård: På markterrassen finns en gemensam uteplats där det finns möjlighet att grilla.

Bilplats: Föreningen förfogar över 46 garageplatser i angränsande parkeringsgarage. Kostnad för att hyra en plats är ca 900 kr/månad. (1000 kr/månad från januari 2018). I dagsläget är det kö till dessa platser. Det finns möjlighet att hyra övriga platser i samma garage vilket administreras av Apcoa.

Övrigt: Lägenheten disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning. 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd beläget i entréplan. I föreningen finns gemensamhetslokal, gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, mopedförråd samt miljörum.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Ellinor.

Allmänt om föreningen: Brf Ellinor bildades 2008 och äger fastigheten Sannegården 72:1 med adress Monsungatan 55-57 på Eriksberg i Göteborg. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 14 våningar med 50 bostadsrättsägenheter och 1 hyreslokal. Fastighetens byggnad är uppförd 2011-2012 av Riksbyggen.

Brf Ellinor är ett energismart hus och har erhållit silvernivå enligt kriterierna för miljöbyggnad. Här återvinner man husets frånluftsventilation med värmepump.

Ägande i föreningen: Juridisk person accepteras inte som medlem. Delat ägande mellan förälder och barn är okej.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av Riksbyggen. Avgifterna har varit oförändrade 2017. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget bekostas av föreningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar eller underhållsarbeten inplanerade de närmsta åren.
2015 underhåll av lekytor och markkompletteringar.
2014 utfördes en 2-årsgarantibesiktning.

Övrigt: Föreningen är delaktig i samfälligheterna Eriksbergs samfällighetsförening gällande sopsugen samt Eriksbergsdockan garage samfällighet gällande garageplatserna.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!


 

Counter