Såld

Mysig etagelägenhet i populära Bagaregården

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storkgatan 6G

2:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 530 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54,9 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Adress:
Storkgatan 6G,
416 69 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lejonet och Björnen vid Danska vägen
Lejonet och Björnen vid Danska vägen
Närliggande Redbergsplatsen
Närliggande Redbergsplatsen
Skatås motionsområde
Skatås motionsområde

Beskrivning

Varmt välkomna till Storkgatan 6G och denna mysiga etagelägenhet i idylliska Bagaregården! Bostaden erbjuder ett väl tilltaget kök med gott om förvaring och plats för matbord. Mysigt vardagsrum med gott om svängrum där ni finner trappan upp till sovrummet. Sovrummet pryds av synliga takbjälkar och takfönster vilket ger en fin karaktär och rogivande känsla till rummet. Sobra ytskikt så som vita väggar och mörkbetsat parkettgolv är genomgående och skapar en neutral bas att inreda efter. Till sist har ni ett helkaklat badrum med golvvärme utrustat med dusch och handdukstork.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Bostadens 54,9 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Varmt välkomna! Inne i bostaden möts ni av en möblerbar hall med gott om plats för avhängning. Hallen är entrévåningens centrum varifrån ni når kök, badrum och vardagsrum. Mörkbetsat golv och väggarna är vitmålade.

Väl tilltaget kök med släta skåpsluckor och lådor i vitt tillsammans med ovansittande kakel i skiffer. Utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Invid fönstret får ett matbord plats med 3-4 sittplatser. Här återfinns det mörkbetsade golvet tillsammans med vita väggar.

Vardagsrummet är ljust och mycket generöst till ytan. Plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett fönsterparti och golvet pryds av ett mörkbetsat brädgolv tillsammans med vita väggar.

Via vardagsrummet tar ni trappan upp till bostadens sovrum med plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Plats finns för stor säng, förvaringsmöbel samt liten kontorshörna alternativt en liten soffhörna. Synliga takbjälkar och takfönster bidrar med charm och karaktär till rummet.

Tidlöst helkaklat badrum med klinkergolv med skimmer tillsammans med vitt kakel på väggarna med avbrott för en fondvägg i matchande kakel som klinker. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med dörrar i klarglas.

Information Ekonomi

Avgift: 2 530 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 208 kr för kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 1,17709%. Andel av årsavgift är 1,17709%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 18:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 72.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 124 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Telia.
Internet: Bredband via Telia.

Gårdsplats/innergård: Det finns en stor gemensam gårf med grönområde, grillar samt cykelparkering.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns det tvättstuga, gemensam festlokal och övernattningslägenhet (250kr/natt) samt övernattningsrum (150kr/natt).

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg III.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Bagaregården 18:3 med adress Storkgatan 6. På fastigheten finns ett bostadshus som består av 84 lägenheter och 8 lokaler. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan är 4 330 kvm och den totala lokalytan är 215 kvm.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner delat ägandeskap där den som bor i lägenheten även måste äga en del av den.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Välskött och stabil ekonomi.
Föreningen beslutade under november månad att höja avgiften med 5% den 1 januari 2018. Detta beslut gäller tills dess att nytt beslut fattas. Kontrollerat med föreningen 2017-12-19.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget har föreningen precis bytt tak med nya pannor och fasaden har reparerats och målats om. Därefter har föreninen inga planer på större renoveringar inom det närmsta utan bara löpande underhåll.


Gjorda renoveringar:
I slutet av 1980-talet utfördes en stamrenovering.
2004 fasadrenovering mot innergården.
2006 renovering av tak.
2006-2008 samt byte av fönster och balkongdörrar som var i dåligt skick.
2007 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2008 målning av fasad, värmeinjustering samt åtgärder av ventilationen.
2009 målning av entrépartier, plåtarbeten på skorstenar, översyn av tak samt renovering av badrummen i tvättstugan och gästlägenheten. Samma år utfördes även en översyn av stammarna i källaren och de som var äldre byttes ut.
2010 renovering av innergård samt förberedelser inför att stadsgasen skulle upphöra.
2012 montering av brandsläckare i alla trappuppgångar.
2013 har man utfört ett antal fönsterbyten, renoverat samlingslokalen och tvättstugan samt bytt ut låsen i samtliga lägenhetsdörrar, förråd m.m.
2014 upprustning av fasaden.
2015 utfördes spolning av stammar.
2015 mindre renovering av trappuppgångarna.
2017-2018: Taket skall bytas inklusive nya pannor och fasaden ska repareras och målas om. Arbetet väntas pågå under hela 2017 och avslutas under 2018.

Bagaregården

I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården. Denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. På 1700-talet låg här ett landeri omgivet främst av betesmarker. Den gula landeribyggnaden fick stå kvar när bostäder började byggas upp på 1910-talet. Stadsplanerare Lilienberg ritade ett område som skulle ta hänsyn till den omgivande miljön och bestå av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Så ser också Bagaregården ut än idag.

 

I Bagaregårdens kvarter finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

 

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner för fotbollsklubben Qviding FF.

 

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

 

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar.

 

Välkommen!


Counter