Vindstrea i toppskick på populär adress

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Chalmersgatan 27 A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
4 950 000 kr
Avgift:
5 024 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
92 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1898
Adress:
Chalmersgatan 27 A,
411 35 Göteborg
Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lugnt läge mitt i city med Avenyn kring hörnet
Lugnt läge mitt i city med Avenyn kring hörnet
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild

Beskrivning

Välkomna till denna ljuvliga vindstrea i toppskick på en av stadens finaste adresser. Ta er högst upp i byggnaden via hiss och ni erbjuds generösa och sociala ytor med väl utvalda materialval och maskinell utrustning. Här har ni en bostad där inget har lämnats åt slumpen!

Ni välkomnas in i en väl tilltagen och möblerbar hall med sobra ytskikt vilket är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas att inreda efter. Därefter tar ni er vidare till det moderna och fullutrustade köket med plats för matbord med flertalet sittande gäster. Vardagsrummet är även det generöst till ytan och präglas av snedtak och dekorativa takkupor. Bostaden erbjuder även två sovrum i varierad storlek där master bedroom har en självklar plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här har man låtit måla väggarna i en mörkgrå ton vilket gör ett snyggt avbrott mot det annars vita i bostaden. Båda sovrummen har gott om förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober och får ett behagligt ljusinsläpp från fönster i takkupor. Till sist har ni ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med en tvättavdelning samt duschhörna med väggar i klarglas. Här är det bara till att flytta in, njuta och trivas.

Välkomna på visning!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Bostadens välplanerade kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en väl tilltagen och möblerbar hall med plats för fri avhängning direkt till er höger samt tre garderober längre in i hallen. Plats finns för ytterligare förvaringsmöblemang. Golvet är belagt med en fin nyinlagd ekparkett och väggarna är målade i vitt. Genomgående sobra ytskikt vilket lämnar en neutral bas att inreda efter.

Ljust och stilrent kök med släta skåpsluckor och lådor i vitt tillsammans med moderna materialval. Ovanför den svarta stenbänkskivan sitter vitt kakel som går bra ihop med resterande färgsättning i rummet. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Ovansittande spotlights över arbetsytorna. Invid det generösa dubbelfönstret har matbordet en given plats för det stora middagssällskapet.

Generöst vardagsrum som präglas av snedtak och fint ljusinsläpp från två takkupor. Gott om plats finns för stor soffgrupp tillsammans med övrigt möblemang. Ni erbjuds även ett platsbyggt vinställ i en dekorativ infälld nisch. Ekparketten följer tröskellöst från hallen och väggarna är målade i vitt.

Master bedroom går i en harmonisk mörkgrå ton tillsammans med ekparkett på golvet. Även här har ni snedtak och en dekorativ takkupa som bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet. En dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms med enkelhet i rummet utan att ta för mycket anspråk av ytan. Kläderna förvaras på bästa sätt i en platsbyggd skjutdörrsgarderob i svart.

Bostadens andra sovrum har plats för en säng med tillhörande sängbord. Det ljusa ytskikten tillsammans med takkupan bidrar till känslan av rymd i rummet. Även här erbjuds ni en väl tilltagen skjutdörrsgarderob med goda förvaringsmöjligheter och plats för det mesta.

Tidlöst helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Badrummet är generöst till ytan och erbjuder allt man kan tänkas behöv. Ni har ett snyggt infällt handfat med vattenfallsblandare i tvättsektionen som är utrustad med tvättmaskin samt torktumlare. En rymlig duschhörna i klarglas med snyggt inbyggda blandare som erbjuder både taksil samt handdusch. Ni erbjuds även wc, stor spegel, handdukstork samt en härlig golvvärme som sprider sig under fötterna. Infällda spotlights i taket.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 950 000 kr.

Avgift: 5 024 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 2,08%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 219.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1898.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea 92 m². Areauppgifter enligt uppmätning av Anticimex. Protokoll finns.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband via Telia (FiberLan), samt Com Hem finns att tillgå.

Gårdsplats/innergård: Det finns en mindre gemensam gård med fast sittgrupp.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Det finns en tvättstuga med ingång från gården samt ett gemensamt cykelförråd.
Tillhörande vindsförråd på samma våning som lägenheten om ca 5 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Chalmersgatan i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Chalmersgatan förvärvade år 2004 fastigheterna Lorensberg 59:2, Lorensberg 59:3 samt Lorensberg 59:4. Föreningen består av 51 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt 14 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 5 197 kvm, varav 4 111 kvm utgör lägenhetsyta och 1 086 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner AB. Inga avgiftsförändringar är beslutade men styrelsen hoppas att avgifterna kommer kunna sänkas under det kommande året. Kontrollerat med föreningen 2017-08-25.

Kommande/gjorda renoveringar: En omfattande grundförstärkning av Chalmersgatan 25, 27 och 29 avslutades under 2016. Föreningen har för avsikt att påbörja renovering av innergårdarna på Chalmersgatan 27 och 29 under de kommande 12 månaderna.

Gjorda renoveringar:
1978 och 1995 Rörstammar och elstammar
2005 Ommålning trapphus och omläggning av tak
2005-2007 Nyinstallation hiss och renovering
2006-2007 Åtgärdat putsskada av gårdsmuren
2008 Renovering av balkonger
2009 Kitt och målning av fönster
2010 Byte av portar
2015-2016 Grundförstärkning.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.chalmersgatan.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Stadsplanen togs fram redan 1866 och arkitekturen hämtade inspiration från Paris och Wien.

Vasastadens centrala läge gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker, gallerier, gym och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, museer, nöjesställen och träningsställen.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Skolorna ingår i SDF Centrum. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.
Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i Vasastaden. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen där både spårvagnar och bussar  avgår som knutpunkt.
Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen.
I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö.


Planritning

Counter