Etagelägenhet med balkong och terrass och en vidsträckt utsikt över Stensjön

David Lundgren
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Tallkottegatan 2C

5:a Mölndal Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
3 995 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
7 085 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 119 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1981
Adress:
Tallkottegatan 2C,
431 36 Mölndal
David Lundgren
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Med ostört läge vid idylliska Stensjön och härlig natur inpå knuten ligger denna välplanerade femma som fördelar sig över två plan. Lägenheten erbjuder generösa sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fyra rymliga sovrum, två tidlöst helkaklade badrum utrustade med bland annat tvättmaskin, dusch samt badkar. Ni erbjuds även båda balkong och terrass där terrassen har högt och insynsskyddat läge med en fantastisk utsikt över Stensjön och vacker omgivande natur där ni kan följa årets alla årstider. Här är det bara till att flytta in, njuta och trivas!

Tallkottegatan är belägen vid Stensjön i Mölndal. Här bor ni barnvänligt och naturnära i ett omtyckt område på en lugn återvändsgata. Närmaste förskola och skola ligger ca 350 meter bort. Den som vill in till Göteborg tar bilen eller bussen på ca 15 minuter. Stensjön och dess badmöjligheter når man på bara några minuter. Goda kommunikationer med busshållplats i närheten som tar en till Korsvägen på ca 15 minuter.

Bostadens 119 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostaden och möts av en möblerbar hall med ljusinsläpp från ett fönster. Plats för fri avhängning har ni direkt till er höger samt en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Golvet är belagt med ett fint parkettgolv i modellen Pergo och väggarna är målade i vitt. Sobra ytskikt som lämnar en neutral bas att inreda efter.

I direkt anslutning till hallen har ni bostadens moderna kök som renoverades 2017 och är generöst utformat och välplanerat för den som gillar att laga mat. Köksinredning i vitt kombineras med en bänkskiva i sten och ovansittande vitt kakel. Köksutrustningen består spishäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd där ugnen har wifi och egen app, integrerad diskmaskin samt en vinkyl. Samtliga vitvaror kommer från Siemens Studioline. Invid det stora fönsterpartiet ryms ett matbord med plats för flertalet middagsgäster.

De sociala ytorna med kök och vardagsrum i en öppen planlösning bjuder in till samvaro och gemenskap. Även vardagsrummet är generöst till ytan och här har en stor soffgrupp med tillhörande möblemang en självklar plats. Från vardagsrummet når ni bostadens härliga balkong med lugna omgivningar och plats för loungemöblemang.

På entréplan finner ni även bostadens första sovrum som idag är inrett till ett biorum med soffgrupp och projektor. Vill man möblera om till ett sovrum får en dubbelsäng med tillhörande möblemang självklart plats. Väggarna är målade i en mörkgrå ton och på golvet har ni laminat.

Innan ni tar den vitmålade och klädda trappan upp har ni bostadens tidlöst helkaklade badrum med svart klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med undersittande kommod, stort spegelskåp med belysning, bubbelbadkar samt en tvättmaskin. Ni har även ett praktiskt fönster som bidrar med ljusinsläpp och en härlig golvvärme som sprider sig under fötterna. Badrummet renoverades under april 2017 och badrumsinredningen är från Hafa.

På övre plan möts ni av en hall som tar er vidare till den mysiga terrassen med högt och insynsskyddat läge som bjuder på en vidsträckt utsikt över Stensjön. Möblera med båda loungemöblemang samt matplats och njut av utsikten under grillkvällarna.

Övre plan erbjuder tre väl tilltagna sovrum där ena sovrummet i dagsläget används som gym. I övrigt har alla rummen plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Fönsterpartier bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i respektive rum.

Till sist har ni bostadens andra helkaklade badrum där svart klinkergolv tillsammans med vitt kakel återfinns. Här består inredningen av wc, handfat med undersittande kommod, spegel samt en duschhörna. Ni har ett praktiskt fönster som bidrar med ljusinsläpp i badrummet. Badrummet renoverades av föreningen under 2010.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 995 000 kr.

Avgift: 7 085 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 2,47151%. Andel av årsavgift är 2,47151%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Mustad 6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1981.

Storlek: 5 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea ca 119 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Direktverkande el.

Energideklaration: Energiprestanda 111 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Ansluten till fiber via Bredbandsbolaget.

Uteplats: Uteplats 1: Terrass
Uteplats 2: Balkong.

Gårdsplats/innergård: På föreningens mysiga innergård finner vi förutom grönytor även en inhägnad lekplats för de allra minsta.

Bilplats: Alla bostadsrätter är garanterande en parkering. En p-plats kostar 322 kr i månaden. Det finns även parkeringar med elstolpe som kostar 410 kr i månaden.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns det en gästlägenhet, tvättstuga, hobbyrum och odlingslotter som man kan hyra.

Information Förening

Förening: Brf Mustad. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 60 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades redan 1987-06-04. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2007-11-18 och nuvarande stadgar registrerades 2008-11-05 hos bolagsverket.

Fastigheterna bebyggdes 1981 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen upplåter även en lokal med hyresrätt där det bedrivs förskola samt två gemensamhetslokaler med hyresrätt.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner inte juridiska personer.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Avgifterna för 2017 höjdes med 4% för bostäder, parkeringsplatser och förråd. Vid årsskiftet 2017/2018 har en avgiftshöjning gjorts med 3%.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen planerar relining av stamledningar under bottenplatta 2018. Innergården kommer att upprustas de närmaste åren. Att göra om fastigheten Tonvillan till bostadsrätter är även på förslag.

Planritning

Counter