Såld

Underbart radhus med soligt läge i attraktiva Stora Gårda

Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stora Gårda 4

Örgryte / Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
117 kvm
Biarea:
48 kvm
Byggår:
1973
Tomt:
125 kvm
Adress:
Stora Gårda 4,
412 70 Göteborg
Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Nu erbjuds ett fantastisk boende i hjärtat av Örgryte!
Bo på det absolut bästa läget i området i en bekväm, unik och charmig engelskinspirerad miljö. Närhet till både stadens puls och naturen i Delsjön. Mycket fint radhus som omsorgsfullt renoverats med en härlig känsla! Ljusa rum, ett härligt kök, vardagsrum med braskamin, lyxigt badrum och stenbelagd uteplats i soligt västerläge. Här finns även platsbyggd markis och behaglig infravärme!
Tillhörande parkeringsplats i garaget direkt utanför entrén i källarplanet.

Välkommen till Stora Gårda 4!

Här disponerar du följande:

Entréplan:
Entré med klinkergolv och golvvärme. Plats för av hängning av ytterkläder.
Ljust och fräscht vardagsrum med härlig kamin samt två helglasade utgångar ut mot den fina trädgården i soligt västerläge. Här finns plats för både soffgrupp och matbord. Smakfullt inrett med ett exklusivt brädgolv i ek.
Köksdelen ligger i anslutning till vardagsrummet. Underbart italienskt kök med goda arbetsytor. Tidlös bänkskiva i kalksten och högkvalitativa vitvaror från Liebherr och De Dietrich. Inbyggd ugn och micro, diskmaskin, induktionshäll, kyl & frys samt en vinkyl. Inramas snyggt av ett mörkt klinkergolv med behaglig golvvärme.
Till vänster om entrén finner du en smakfullt renoverad gästtoalett i klassisk Carrera marmor. Golvvärme även här!

Övervåning:
Vi tar trappen upp en våning och möts av ett ljust allrum. På detta plan disponerar du också två sovrum samt ett lyxigt inrett badrum med både badkar, golvvärme och duschhörna. Smakfullt inrett med lyx och tidlöshet. Vackert med gotländsk kalksten på golvet! Ljusinsläpp från de karaktäristiska ovala fönstren.

Vind:
Underbart master bedroom med härligt ljusinsläpp från takfönster. Härlig känsla med heltäckningsmatta och en mindre platsbyggd garderob från Himle.


Källarvåning:
Här erbjuds ett mysigt allrum alternativt ett gästrum, ett praktisk rymligt förråd, en tvättstuga samt ett väl tilltaget badrum. Här finns även platsbyggd förvaring från Himle under trappan. Direktutgång till garaget från källarplan.


Välkommen till Stora Gårda 4!

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 100 000 kr varav byggnadsvärde 1 378 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 41 680 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 12 000 kr, renhållning 1 500 kr och samfällighet 28 180 kr.
Samfälldighetsavgiften inkluderar skötsel av hela området, garaget, en parkeringsplats, samt VA kostnad. Driftskostnaderna varierar beroende på antal i hushållet och förbrukning. Se energideklaration för KWH förbrukning.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Tillträde. Rättigheter-last: Avtalsservitut Tillträde(2 st).

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Tillträde, Avtalsservitut Tillträde.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:20.

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-12-01).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 107:24.

Typ: Radhus.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1973.

Storlek: Boarea 117 m², biarea 48 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Koppar. Hängrännor: Koppar. Ventilation: Mekanisk frånluft. Murstock: Skorsten av plåt.

Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Tak renoverades 2013, fönsterkassetter byttes 2010, nya fönster i källare 2015, markiser och infravärme på uteplats gjordes 2012, WC renoverades 2014 och badrummet på övre plan renoverades 2016.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

Energideklaration: Energiprestanda 61 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Uteplats: Härlig lättskött trädgård med gräsmatta och stenbelagd uteplats. Soligt västerläge. God plats för grillen och matplats. Här finns även markis och infravärme.

Bilplats: Garage.

Tomt: Tomtarea 125 m² (friköpt).

Örgryte Skår

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.


Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.


För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.


Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.


Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.


Välkommen!

Counter