Såld

Totalrenoverad lägenhet med gårdsbalkong åt väster. Bredband ingår.

Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Färgaregatan 9

5:a Prippska tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 965 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 124 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1992
Adress:
Färgaregatan 9,
411 11 Göteborg
Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Välkommen till Prippska Tomten!
Välkommen till Prippska Tomten!
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Gemensam festlokal i föreningen för de boende
Gemensam festlokal i föreningen för de boende
Gemensam solbalkong
Gemensam solbalkong
Övernattningsbostad i föreningen
Övernattningsbostad i föreningen

Beskrivning

Välkomna till en totalrenoverad femma som har genomtänkta val in i minsta detalj. Lägenheten har ett genomgående läge med fönster i två väderstreck och stor västerbalkong mot innergården. Trevliga sällskapsytor med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Toppmodernt kök med kvalitativa vitvaror som erbjuder allt man kan önska och lite till. Fyra sovrum varav det ena i dagsläget är inrett som en walk-in-closet. Nyrenoverat stort badrum med vackert badkar och en gästtoalett med tvättpelare. Båda badrummen kan enkelt göras om till badrum med dusch. Perfekt för den stora familjen eller paret som önskar generösa ytor!

Välskött förening med mysig innergård, garage, bastu, takterrass, festlokal och två övernattningslägenheter. Man får lov att grilla på både balkongen och gården. Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå gång avstånd till citykärnan.

En skön promenad tar er till evenemangsstråket med Ullevi, Scandinavium och Bergakungen. På Friggagatan finns bland annat en stor Coop, apotek, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är nu en grönskande oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Ännu närmare finner ni stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen. Ett perfekt cityboende i solid förening, här bor ni med alla tänkbara bekvämligheter.

Lägenhetens 123,6 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en stor inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med belysning. I hallen ligger praktiskt klinkergolv och i övrigt har lägenheten genomgående laminatgolv från Pergo samt nymålade väggar och tak.

Balkongen som vetter mot innergården inkluderar golvplattor i Italiensk kalksten och en platsbyggd soffa samt ett eftertraktat västerläge. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Mot sovrummet sitter en specialbeställd vägg i glas, så kallad "New york vägg" som ger ett modernt och luftigt intryck samtidigt som man kan stänga till om sig.

Toppmodernt kök från Epoq med kvalitativa vitvaror som erbjuder allt man kan önska. Bänkskivor i Avonit/Corean som ger ett exklusivt utseende och känsla. Köket är genomtänkt utformat med gott om förvaring och mycket generösa arbetsytor. Utrustat med extra bred diskho och 90cm häll från Bosch. Köksfläkt från Gorenje. Siemens exklusive line på ugnar med ångugn samt kombinerad varmluft/mikro. Vinkyl från exklusiva mQuvee. Integrerad diskmaskin från Asko med tre hyllplan samt tystgående. Diskret touch knapp för av/på stängning. Kyl och frys i fullhöjd med is/vatten och kolsyra från AEG. Design eluttag på köksö och köksbänk.

Lägenheten har fyra rymliga sovrum varav det ena är inrett som walk-in-closet med specialbeställda stänger i taket för kläder och platsbyggda byråer för förvaring. Detta rum kan även delas av för att skapa två rum om så önskas.

Exklusivt badrum med ljust marmorerat klinker och utrustat med skön golvvärme. Inredningen består av dubbelhandfat med svart granitskiva och god förvaring samt rymligt spegelskåp och en matchande förvaringspall, allt från Svenska badrumsinredningar. Flera handdukstorkar samt vackert äggformat badkar. Närmare ingången finner ni ett spegelskåp med ytterligare förvaringsplats. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Gästtoaletten går i en ton av melerat grått. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Det är förberett för att installera dusch om man vill ha ett extra badrum.

Lägenheten är totalrenoverad från grunden 2017. All el är nydragen med ny central, säkringar, jordfelsbrytare och alla uttag är jordade. Då alla brytare kommer från Schneider i serien Exxact så ger detta en genomgående och lyxig känsla.

Välkomna till erat nya hem!

Information Ekonomi

Avgift: 6 965 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,15624%. Andel av årsavgift är 1,15624%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 119.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns.

Byggår: 1992.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 124 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 92 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.
Internet: Kollektivt bredband via fiber, 100mb. Leverantör Bahnhof. Avtalet
sträcker sig över 5 år med start februari 2016.

Uteplats: Balkong i västerläge som vetter mot innergården. Platsbyggd soffa som ingår i köpet. Golvet av italiensk kalksten ingår ej men kan köpas till om man önskar.

Gårdsplats/innergård: Trevlig innergård med fontän och grillplats.

Bilplats: Föreningen förfogar över 65 garageplatser samt 6 MC-platser. En garageplats kostar cirka 600kr/mån. Kötiden beräknas till cirka 3-4 år.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd

I föreningen finns det en stor caféavdelning/festlokal, solbalkong med utsikt samt bastu med tillhörande relaxavdelning, två övernattningslägenheter med trinett och badrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, miljöstation, sopsug och sopnedkast på gården. Tvättstuga och bastu bokas via digital bokningstavla eller via webb.

Information Förening

Förening: HSB Brf Jästen i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Stampen 6:21 är bebyggd med flervåningshus innehållande 137 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Föreningens adress är Karin Boyes gata 4, 8 och 10, Adler Salviusgata 15 samt Färgaregatan 5, 7 och 9.

Föreningen är en av fem bostadsrättsföreningar på Prippska Tomten belägen i stadsdelen Stampen i centrala Göteborg. Namnet kommer från det anrika bryggeriet som låg här fram till mitten av 1970-talet.

Ägande i föreningen: Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 20%.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.Föreningen har stabil ekonomi. Avgifterna höjdes med ca 2% vid årsskiftet 2015/2016 för att bygga upp reparationsfonden inför framtida renoveringar då den töms helt i och med fasadrenoveringen. 2016 antog föreningen nya stadgar. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Närmst i tiden planeras avloppsspolning av samtliga stammar (vår/sommar 2018). Föreningen kommer även göra en hissöversyn (hösten 2018) samt installera laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget (hösten/vinter 2018). Föreningen planerar utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).
Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).

Övrigt: Det är inte tillåtet att sätta upp parabol utanför balkongräcket eller bygga om så att stommen, ventilations eller värmesystem, vatten eller avlopp påverkas.

Ny ägare måste godkänna regelverk för användande av gästrum och gemensamhetslokal innan de får möjlighet att boka dem. För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/jasten.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. I den vackra gula tegelbyggnaden byggd 1857, låg en gång Pripps Bryggerier. Framför byggnaden rinner kanalens vatten förbi. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området Stampen. Pripps Bryggerier, som grundades 1828, var det sista av bryggerierna att lämna området 1976.

Husen på Prippska tomten började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.
Prippska tomtens centrala läge gör att allt för vardag och helg finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.
Prippska tomten ingår i SDF centrum. I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.
Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.
Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Välkommen!


Counter