Såld

Insynsskyddad lägenhet med stor söderbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sagogången 47

2:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 128 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Sagogången 47,
422 45 Hisings Backa
Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lättmöblerat med plats för både soffa och matbord
Lättmöblerat med plats för både soffa och matbord
Ljuset från söder strömmar in
Ljuset från söder strömmar in
Balkongen nås från vardagsrummet
Balkongen nås från vardagsrummet
Sol hela dagen
Sol hela dagen
Balkongen är generös till sin storlek
Balkongen är generös till sin storlek
Här erbjuds plats för matbord
Här erbjuds plats för matbord
Ekparkett pryder golvet
Ekparkett pryder golvet
Funktionellt kök i vitt
Funktionellt kök i vitt
Mysigt sovrum med plats för 160-säng
Mysigt sovrum med plats för 160-säng
Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin
Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin
Klädkammare för extra förvaring
Klädkammare för extra förvaring
Varmt välkomna på visning!
Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Med perfekt läge i omtyckta Sagogången, ligger detta ljusa boende med härlig och stor söderbalkong. Här bjuds på en välhållen lägenhet som ligger lugnt och insynsskyddat på våning 2. Stort allrum med plats för soffgrupp och umgänge och härliga fönsterpartier som sprider ljus genom lägenheten. Ett sovrum i lagom storlek. Rymlig klädkammare och källarförråd för praktisk förvaring. Välvårdade ytskikt i lägenhetens samtliga rum. Uteplats vid entrén finns också mot innergården.

Stabil förening i lugnt läge, det även finns gym och bastu för de boende. Närhet till det mesta såsom Selma Lagerlöfs torg, mataffär, samt mycket goda kommunikationer till staden med omnejd. Även Bäckebols köpcentrum ligger inom rimligt avstånd med bil eller andra kommunikationer.

Välkommen till en välplanerad lägenhet med ett mycket tyst läge utan trafik.

Entré: Vi kommer in i den längsgående hallen. Här är det fräscht med laminatgolv och ljusa väggar. Avhängningsmöjligheter genom en hatthylla vid dörren och en stor klädkammare längre fram. Säkerhetsdörr installerad 2004.

Sovrum: Till vänster om hallen nås sovrummet. Ett mysigt rum som rymmer både säng och sängbord. Väggarna går i en harmonisk ton.

Badrum: Vidare i hallen finner vi badrummet. Fräscht helkaklat med egen tvättmaskin. Det finns dusch, toalett samt handfat med badrumsskåp ovan.

Vardagsrum: Det ljusa parkettgolvet flyter vidare in i vardagsrummet. Här finns gott om utrymme för valfritt möblemang. Från vardagsrummet når vi den stora balkongen som löper längs med hela lägenheten. Här möjliggörs soltimmar hela dagen.

Kök: Köket nås från vardagsrummet. Bänkskiva i laminat samt diskbänk i rostfritt. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Här finns kyl/frys samt ugn och spis med fläkt ovan.

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 3 128 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 0,11174%. Andel av årsavgift är 0,13009%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 180 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1102/184.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 45 m².

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Bilplats: Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 155 kr/mån, finns lediga platser. Garageplats (kallgarage) kan hyras för ca 275 kr/mån, kö. MC-plats kan hyras för ca 130 kr/mån, kö. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860.

Avgiftsbelagd besöksparkering finns på Klintåsgatan, utefter Sagogatan och på Backa Kyrkogata.

Övriga utrymmen: I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd.
I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum och vävkammare samt miljöhus för avfall. Till alla lägenheter hör ett källarförråd, bortsett från de lägenheter som har ett hobbyrum.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Sagogången. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 506 st lägenheter.

Öppettider: Expeditionen finns vid Sagogången 10. Den är öppen måndag - fredag 09.30-10.00 samt onsdag 17.00-17.30. Telefon till expeditionen 031-52 15 01. E-post: exp@sagogangen.se.

Allmänt om föreningen: Brf Sagogången består av 506 lägenheter och 2 lokaler. Tomträttsavtalen omförhandlas i omgångar, varav de större 2018 samt 2027.
Föreningen förfogar över 132 garage och 338 p-platser.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av Riksbyggen. Enligt årsredovisningen 2015: De långfristiga skulderna uppgår till ca 50.000.000kr och taxeringsvärdet ligger på ca 286.000.000kr. Om stambytet blir av så har föreningen beräknat att avgifterna kommer höjas etappvis i tre år.

Kommande/gjorda renoveringar: I dagsläget pågår en projektering för stambyte av fastigheternas VA- och elstammar samt upphandling av entreprenörer. Föreningen har haft en omröstning och 92,8% röstade ja. Ärendet ligger hos hyresnämnden för godkännande. För mer info: https://www.renoveringsagogangen.se/
Utöver detta planeras ytterligare grundförstärkningar av flera fastigheter.

Gjorda renoveringar:
2012 renoverades svalgångar, balkonger, trapphus och elcentraler. Samma år upprustades lekplatserna. Reparation av garageportar, fläktar, torkskåp, torktumlare, tvättmaskiner. Målning av träfasader på vissa byggnader. Nya fönster, balkongdörrar och nya säkerhethetsdörrar.
2014-2015 utfördes montering av ny takbeläggning/tjärpapp samt byte av takrännor och stuprör har genomförts på samtliga hus.

Övrigt: Föreningen har stora källarförråd, cykelförråd (i alla uppgångar), barnvagnsrum (i alla uppgångar), bastu (Sagogången 7), gym (Sagogången 50), pingisrum, vävstuga. boulebana, samlingslokal och tvättstuga med torkrum för sina medlemmar. Föreningen önskar att husdjur hålls kopplade i området.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.

I Hisings Backa bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.

Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

 

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står

inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

 

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

 

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena. Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

 

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas! 

Counter