Såld

Högst upp i huset med panoramavy och balkong i soligt västerläge

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Räntmästaregatan 21F

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 374 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Räntmästaregatan 21F,
416 58 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På toppen av mysiga Lunden ligger denna välplanerade och mycket fräscha gavellägenhet om två rum och kök. En lugn och mysig lägenhet med ett insynskyddat läge. Samtliga fönster har fantastisk utsikt och från balkongen bjuds en panoramavy över områdets takåsar hela vägen till havet. Sobra och enhetliga ytskikt är genomgående och lämnar en neutral bas att inreda efter. Bostaden har varsamt renoverats med fokus på att bevara vackra originaldetaljer som framtagna brädgolv och fönsterbänkar i sten. Köket är smakfullt renoverat med bra arbetsytor och förvaring. Köket ger plats för matbord för ca 4 personer. Vardagsrummet är bostadens kärna och blir ett rum för umgänge i goda vänners lag med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Via dubbeldörrarna i helglas når ni bostadens underbara balkong i soligt västerläge. Ni erbjuds även ett lugnt beläget sovrum med plats för en dubbelsäng och två inbyggda garderober för förvaringsmöjligheter. Till sist har ni ett helkaklat badrum utrustat med vitt porslin och rejäl duschhörna, eller badkar för den som önskar.

Välkomna på visning!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostadens 51 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med gott om plats för fri avhängning och goda förvaringsmöjligheter. Ett vackert och nyslipat brädgolv i original och väggarna är målade i vitt. Golven löper tröskelfritt genom bostadens rum och lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Ljust och stilrent kök från Ikea där förvaring möjliggörs i flertalet över- och underskåp i vitt. Den mörka bänkskivan tillsammans med den svarta mosaiken vid arbetsytorna gör ett snyggt avbrott mot den ljusa köksinredningen. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt spotlights ovanför arbetsytorna. Invid väggen har ett matbord med fyra stolar en självklar plats.

Vardagsrummet är bostadens kärna. Ett rum med gott om svängrum med gott om plats för varierat umgänge i goda vänners lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord eller avslappnade kvällar i tv-soffan. Rummet får rikligt med ljusinsläpp genom både fönsterpartiet och dubbeldörrarna i helglas. Härifrån når ni även bostadens mysiga balkong i västerläge som bjuder på makalös utsikt tillsammans med många härliga soltimmar. En perfekt plats för grillkvällar med vänner. Väggarna är vita med avbrott för en härlig blå fondvägg.

Ett trivsamt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i två inbyggda garderober som ligger i direkt anslutning till sovrummet. Rummet får en behaglig ljussättning från ett stort fönster samt ljusa ytskikt.

Helkakalt badrum med ljusblått klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med dörr i frostat glas samt ett praktiskt fönster som bidrar till ljusinsläpp. För den som önskar så finns möjligheten till att installera ett badkar.

Information Ekonomi

Avgift: 3 374 kr/mån. I avgiften ingår kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 1,31%. Andel av årsavgift är 1,41734%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 533.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1943.

Renoveringsår: Löpande.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Balkong i väst.

Bilplats: Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 500 kr/månad. I dagsläget är det ca 1-2 års kö.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: I föreningen finns låst cykelförråd samt två välutrustade tvättstugor med två tvättstationer i varje, som är belägna i källaren. Tvättstationerna är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkrum. Bra tillgänglighet och möjlighet att tvätta mellan 8-20. Föreningen har även ett hobbyrum som ger möjlighet till snickeri- och måleriprojekt.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd, vilket gör att det finns gott om förvaringsmöjligheter.

Information Förening

Förening: Brf Ränten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Ränten äger fastigheten Lunden 37:6 på Räntmästaregatan som består av två flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter i föreningen varav 67 upplåts med bostadsrätt och 6 lägenheter med hyresrätt.

Ägande i föreningen: Föreningen har ingen specifik policy gällande delat ägande men tillåter inte juridisk person som köpare.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen följer en långtidsbudget som upprättades 2015 och sträcker sig till 2018. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2017-12-21.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkirngar. Ansvarsförsäkrning ingår inte för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större underhållsarbeten eller renoveringar planerade inom det närmsta.

Gjorda renoveringar:
Föreningen ombildades 2001 och har sedan dess genomfört omfattande renoveringar på fastighetsbeståndet vilka idag är i mycket gott skick.
2001 fönsterbyte av samtliga fönster (exkl vardagsrum) och nya entrédörrar.
2002 utfördes stambyte med badrumsrenovering samt renovering av tvättstugan i hus 23.
2003 renovering av tvättstuga i hus 21.
2004 omlänning av halva taket. Andra halvan bytt i början av 90-talet. Samma år utfördes ommålning av halva fasaden, sidan mot Räntmästaregatan samt gavlar.
2004-2005 installation av termostatventiler på samtliga radiatorer samt byte av stamventiler. Samma år istallerades även egen fjärrvärmeanslutning.
2005 högtrycksspolning av samtliga köksstammar.
2006 fönsterbyte av samtliga vardagsrumsfönster.
2006-2007 elstambyte för att möjligöra installation av elspisar.
2008 instalaltion av säkerhetsdörrar. samt trapphusrenovering.
2010 stängdes stadsgasen av. Föreningen bekostade byte av spis för samtliga hyresrätter.
2011 byggdes balkonger till samtliga lägenheter. Bekostades av medlemmarna.
2013 sockelrenovering samt byte av källarfönster.
2015 Asfaltering av föreningenens gemensamma parkering.

Lunden

Namnet Lunden kommer från en gård som var belägen här på 1800-talet. De första hus som byggdes här var små trähus. Dessa ersattes efterhand med flervåningshus och efter 1955 fanns inga av de gamla husen kvar. 1922 införlivades Lunden med Göteborg.

Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver för vardag och helg. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. I Lundens grannområden Olskroken, Örgryte och Gårda finns vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd. Gott om cykelvägar gör det lätt att ta sig fram.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.
Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Välkommen!


Counter