Såld

Generös trea med trevlig planlösning & stor uteplats i söderläge

Såld

Barken Beatrices Gata 22

3:a Sannegårdshamnen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 890 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 94,5 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2005
Adress:
Barken Beatrices Gata 22,
417 60 Göteborg

Beskrivning

Med bekvämt läge i markplan ligger denna välplanerade trea om 94,5 kvm med trevliga sällskapsytor i öppen planlösning, generösa fönsterpartier och en stor fin uteplats i söderläge. Uteplatsen är en härlig oas som omringas av en insynsskyddande häck och inbjuder till trevliga grillkvällar med familj och vänner under sommaren. Påkostat ekkök med kvalitativ utrustning från Bosch i rostfritt utförande. Två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter och lugna omgivningar. Stort helkaklat badrum med dusch samt separat tvättstuga. Här bor man på en lugn gata med närhet till både Sörhallsberget och vattnet med vackra promenadstråk längs kajen.

I området finns det mesta av vardaglig service såsom vårdcentral, tandläkare, apotek och träningsanläggningar. Några favoritställen som rekommenderas i området är Hagabadet, La Baracca Rossa, Stenugnsbageriet Baka, River Café och Port Arthur. Närhet till bra kommunikationer med både buss och Älvsnabben som stannar till endast en promenad över bron.

Lägenhetens 94,5 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob med ekdörr. Vid entrén ligger praktiskt grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten har genomgående ekparkett och ljus färgsättning.

Härliga sällskapsytor med fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt utgång till en stor uteplats i söderläge som omges av en grönskande och insynsskyddade häck. Uteplatsen kan möbleras med såväl loungemöbel som matplats och grill. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord.

Påkostat kök med köksinredning i ek och ovan de ljusgråa bänkytorna sitter ett ljust kakel som bryter av fint mot resten av köket. Här erbjuds ni goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt dubbla kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Bosch och i rostfritt utförande. Köket har två fondväggar med tapet i grå stenimitation.

Innanför köket ligger en praktisk tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bosch, vask, arbetsbänk samt gott om förvaringsskåp. Tvättstugan avskiljs med skjutdörrar från både köket och hallen.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober med ekdörrar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och har goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober samt en skjutdörrsgarderob. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som har grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel med grå mosaikbård. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikvägg i grått glas.

Information Ekonomi

Avgift: 5 890 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Avgiften som marknadsförs är den som kommer vara efter sänkningen med 10% som sker i januari 2018. Nuvarande avgift är 6 544kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel av årsavgift är 1,82867999%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 422 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 202 kr och hushållsel 220 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 60.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2005.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 94,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 110 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: TV via Canal Digital.
Internet: Bredband via ITUX. På ITUXs hemsida finns alla tillgängliga leverantörer av bredband.

Uteplats: Stor uteplats i söderläge med trätrall och markis. Uteplatsen omges av en grönskande häck.

Gårdsplats/innergård: Föreningen har två gemensamma uteplatser.

Bilplats: I föreningen finns ca 48 stycken garageplatser. Garageplats kan hyras för 1 000 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser. Motorcykel får parkeras i garaget.Det finns även parkering att hyra via Göteborgs stad.

Man kan ta hissen ner, i samma hus till garaget.

Övriga utrymmen: Till varje lägenhet finns ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga och gästlägenhet.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Barken Beatrice.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Barken Beatrice äger fastigheten Sannegården 46:1 med adress Barken Beatrices gata 20, 22, 36, 38 och 40. På fastigheten finns tre byggnader, ett punkthus på 7 våningar och två lamellhus på 4 respektive 5 våningar. Föreningenbildades 2005 och består av 57 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90. Juridisk person godkänns inte som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har beslutat om en avgiftsfri månad december 2017 och from januari 2018 sänks avgifterna med 10 %.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2013 och sträcker sig fram till 2065. Inga större renoveringar är inplanerade framöver.
Gjorda renoveringar:
2007 utfördes en garantibesiktning av fastigheterna.
2009 inbrottskydd på entréportar har monterats, inoljning av träpaneler samt installation av nya krönplåtar och tilluftsdon för bättre fuktskydd.
2010 tvättning av fasader samt garantiarbeten.
2014 ufördes tre olika undersökningar av fasaderna samt besiktning av alla tak.
2015-2016 har samtliga fasader bytts från enstegstätade till tvåstegstätade för att eliminera de fuktproblem som fanns i de ursprungliga fasaderna.
2017 utfördes spolning av avloppsstammar.

Sannegårdshamnen

I Sannegårdshamnen möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.  Sannegårdshamnen är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

 

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet.  Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

 

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.

På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

 

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren,  Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.

Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller i Eriksbergsdockan.

 

Sannegårdshamnen inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.

Här finns alla förutsättningar att trivas!


Counter