Renoverad sekelskiftescharm med ljuvlig trädgård i västerläge


Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sträveliden 43

Onsala Rydet

Kortfakta

Pris/Bud:
5 995 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
160 kvm
Byggår:
1880
Tomt:
1 682 kvm
Adress:
Sträveliden 43,
439 34 Onsala

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Nu finns chansen att bli ägare till en fastighet med anrik historia som annex till det tidigare nedbrunna Pensionat Rydet. Bostaden uppfördes under 1880-talet och har under årens lopp tagits väl omhand vilket resulterat i en unik och ovanligt smakfull och påkostad bostad som har det där extra som bara måste upplevas på plats. Entréplan bjuder på vardagsrum med intilliggande matsal/bibliotek samt ett kök som verkligen är utöver det vanliga. Ett rofyllt sovrum samt badrum och groventré med tvättstuga. Trappan upp leder oss till tre fantastiska sovrum samt ett badrum. Trädgården är omgiven av syrénhäckar och har en inbjudande terrass med bästa solläge, fruktträd samt väldoftande rosenbuskar. Garage samt gäststuga och växthus. Besiktning är utförd och fiber finns indraget. Varmt välkommen på visning!

BOSTADENS DISPOSITION:

Entréplan:

Huvudentrén nås från framsidans veranda och här möts vi av ett vackert stengolv med underliggande golvvärme. Hallen utgör husets hjärta och här tronar murstocken med sin braskamin samt en rofylld läshörna och här ligger ett vitlaserat massivt furugolv. Från hallen kan man under trappan öppna luckan ner till källarutrymmet vilket är perfekt som vinkällare och matförråd.

Vardagsrummet har ett fantastiskt ljus från fönster som leder in ljuset från tre väderstreck. Plats för större soffgrupp samt tv-möbel. I anslutning till vardagsrummet ligger matsalen och biblioteket varifrån man utblickar över trädgården. Mot hallen skiljs rummet av med parspegeldörrar med infällt glasparti. Parkettgolv.

Matsalen nås från både vardagsrummet samt hallen och här finns plats för stora sällskap. Perfekt läge med altanen utanför och nära att bara flytta in grillfesten inomhus om kvällskylan faller på.

Sovrummet nås från hallen och här ryms enkelt både dubbelsäng samt sängbord och byrå. Även från sovrummet finns en dörr som leder rakt ut till altanen och trädgården. Parkettgolv.

Intill sovrummet ligger en dusch med toalett. Fönstret ger ett bra naturligt ljus. Vitt kakel och klinkergolv.

Det platsbyggda köket från 2014 är oerhört genomtänkt, smakfullt och påkostat. Vit skåpsinredning samt bänkskivor av ljus marmor. En större diskho samt en mindre intill gasspisen med hela 6 plattor. Gedigen svart fläktkåpa över spisen. Integrerad diskmaskin. Inredningen är unik och utformad speciellt för rummet, med de perfekt anpassade skåpen, lådorna samt vitrindelen. Vitt falsat kakel på vägg och ovanför diskbänken med öppna hyllplan över ger en modern men ändå tidsanpassad känsla som harmoniserar väl med husets ålder. Mysig matplats framför fönstret. Vitsåpat massivt furugolv.

Från köket nås tvättstugan och grovingången. Här finns vinkyl, tvättmaskin samt torktumlare och en bra arbetsbänk samt tvättho. God förvaring bakom skjutdörrsgarderobens dörrar. Den lilla förhallen i anslutning till ytterdörren har god avhängning och härifrån kommer man direkt ut till altanen. Vitmålad pärlspont på väggarna samt stengolv med underliggande värmeslingor.


Övre Plan:

Trappan leder oss upp till övre plan där vi möts av tre fina rum samt ett stort badrum. Rummen har vitsåpat massivt furugolv.

Badrummet är helkaklat i varma toner och här finns både ett inbyggt badkar samt en duschhörna. Toalett samt handfat med kommod i ek med ovanpåliggande marmorskiva. Golvet har värmeslingor under för maximal komfort året om. Även detta badrum har ett härligt vädringsfönster.

Övre plan har ett stort allrum med plats för både soffa och tv-möbel. Härifrån når man sidovindarna där det finns gott om förvaringsutrymme.

Även de andra två sovrummen har bra förvaringsmöjligheter med sidovindar och klädkammare, i och precis utanför rummen. Det ena av sovrummen har dessutom en balkong med ljuvlig förmiddagssol och härifrån kan man också se en skymt av havet.

Gäststuga:

Garaget har plats för en bil och i anslutning hit finns den lilla gäststugan med plats för dubbelsäng samt t.ex. en arbetsplats. Vitmålad träpanel och klinkergolv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 995 000 kr.

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 195 000 kr varav byggnadsvärde 962 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 40 800 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 25 000 kr, försäkring 6 000 kr, vatten/avlopp 8 800 kr och vägavg/snö 1 000 kr.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen. I posten vatten/avlopp ingår även sophämtning.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Lyngås GA:1.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Iserås 5:17.

Typ: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1880.

Storlek: Boarea 160 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare, krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor, plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luft/luftvärmpepump samt braskamin.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-05-09
Utförd av Boris Johansson, OBM Besiktning Väst AB. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns indraget för både TV och internetanslutning.

Uteplats: Uteplats 1: Altan med trädäck och eftermiddags- och kvällssol, läge väster.
Uteplats 2: Balkong med förmiddagssol, läge öster.

Bilplats: Garage med plats för en bil samt plats för två bilar på uppfarten. I anslutning till garaget finns ett vinterbonat gästrum samt två mindre förråd..

Övriga byggnader: På tomten står även ett växthus och utanför finns en stenbelagd liten uteplats perfekt för morgonkaffet.

Tomt: Tomtarea 1 682 m² (friköpt). Tomten: hörntomt med fruktträd, häckar, staket och trädgårdsland.

Planritning

Counter