Såld

Oslagbart läge på en av stadens mest eftertraktade adresser - sydvästbalkong

Annika Landqvist
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arkivgatan 6

1,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 318 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1934
Adress:
Arkivgatan 6,
411 34 Göteborg
Annika Landqvist
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På en utav stadens mest eftertraktade adresser vill vi välkomna er till denna ljuvliga pärla belägen i anrik tegelfastighet med tidstypisk funkisarkitektur byggd år 1934. Ett hem att verkligen förälskas i med en oerhört trivsam rumsplanering och en fantastisk balkong belägen mot sydväst, generös takhöjd och vackra originaldetaljer såsom taklister, takrosetter och fiskbensparkett. En ljus och tidlös bostad som lämnar en neutral bas att inreda efter.

Rymlig hall som erbjuder förvaring, ett smakfullt renoverat kök i halvöppen planlösning med vardagsrum som lämnar flertalet möbleringsmöjligheter. Sovalkov som rymmer dubbelsäng avskilt med glasade pardörrar och nyligen renoverat badrum i stilrent utförande med badkar för avkopplande stunder.

På Arkivgatan nummer sex bor ni på en lugn och enkelriktad gata mitt bland det myllrande storstadslivet intill paradgatan Kungsportsavenyen, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. I Lorensberg kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till våning tre och välkomnas in i rymlig hall med plats för avhängning och skor, förvaringsmöjligheter erbjuds via två inbyggda originalgarderober. På golvet vilar stavparketten från när huset byggdes och väggarna är målade i tidlöst vitt som sedan enhetligt följer igenom hela bostaden och lämnar en neutral bas att inreda efter.

Kök
Köket nås både från hallen och via en breddad öppning från vardagsrummet som gör att rummen samsas i halvöppen plan. Skåpsinredning och i vitt, massiv ekbänkskiva och vita kakelplattor. Massor med skåpsförvaring lämnas i elegant vitrinskåp. Den maskinella utrustningen består utav: Spis/ugn, köksfläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Matbord för minst fyra personer ryms intill fönstret. Golv belagt med klinker i ljusgrå ton.

Vardagsrum
Ljust och härligt allrum som lämnar flertalet möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp som matgrupp och arbetshörna. Generös takhöjd och alla förväntade detaljer såsom fina taklister, takrosett, gjutjärnsradiatorer, fiskbensparkett och fönsterbräden i sten. Dubbla helglasade dörrar leder ut mot den ljuvliga och väl tilltagna balkongen belägen mot sydväst.

Sovalkov
Avskilt via dubbla dörrar från vardagsrummet nås sovalkoven, här ryms en dubbelsäng och sängbord utan problem. Golv belagt med fiskbensparkett, högt i tak med takrosett och gott om ljusinsläpp.

Badrum
Badrummet nås från hallen. Nyligen renoverat i stilrent utförande i samband med stambytet. Helkaklade väggar i vitt och ljus mosaik och golv belagt med klinker. Badrummet är utrustat med: Wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning, handdukstork och badkar för avkopplande stunder. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Avgift: 2 318 kr/mån. I avgiften ingår värme, kabel-TV och bredband. Andel i föreningen är 3,583%. Andel av årsavgift är 3,8%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 380 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 180 kr och hushållsel 200 kr.
Individuell förbrukning av vatten och el kommer att faktureras separat efter årsskiftet. Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Lorensberg 6:8.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 1934.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 43 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör Com Hem.
Internet: Gruppavtal bredband (100/10 Mbit) med Com Hem. Föreningen står för kostnaden. Rabatt ges till de boende som vill uppgradera till 250/10 eller 500/30 Mbit.

Uteplats: Balkong, läge sydväst med access från vardagsrum.

Gemensamma vädringsbalkonger i trapphuset.

Bilplats: Föreningen förfogar över 7 st. parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 635 kr/ månad. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering (sträckning M) ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Gemensam tvättstuga belägen på vinden utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I föreningen finns även ett gemensamt vindsförråd och ett cykelrum.

Information Förening

Förening: Brf Arkivet. I föreningen finns 22 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Arkivet bildades i februari år 1992 och huset förvärvades juni år 2012. I föreningen finns 22 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi: Föreningens upplät i maj år 2017 en bostadsrätt för 6 110 000kr vilket täckte merkostnaden för stambytet och har lagts till låneamortering. Den kvarvarande hyresrätten kan ses som en dold tillgång.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i gott skick, år 2018 planeras målning trapphus inklusive säkerhetsdörrar.

Genomförda renoveringar:
2012 Besiktning av elen, värmesystemet, ventilationen, taket, balkongerna samt gården.
2013 Omläggning tak, ommurning av fasad och skorstenar, renovering av fönster, underhåll av balkonger (fördjupning gjordes på balkongerna mot gatsidan och gården rustades upp). Under samma år monterades även en värmeslinga.
2015 Byttes rör i lagerlokalen, butiksfönster och dörrar renoverades med byte till energiglas.
2016 Renoverades el- och VA-stammar i fastigheten, samtliga badrum renoverades. Installation av råttstopp i källare och värmeväxlare för att ta tillvara på värmen från spillvattnet.
2017 Installerades fiberbredband och individuell kostnad för vattenförbrukning införs.

Övrigt: Alla medlemmar har 20 % rabatt på Gateau.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfarkivet.se.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Området har sitt ursprung i Lorensberg landeri som låg här på 1700-talet och var uppkallat efter ägaren Lorens Petersen.Lorensbergs centrala läge gör att allt för helg och vardag finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Korsvägen som knutpunkt. 

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Lorensberg är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands för de boende i stadsdelen. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska. I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Counter