Såld

Underbart ljus och trevlig trea med villakänsla

Såld

Krokslätts Parkgata 18B

3:a Krokslätt

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 760 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1942
Adress:
Krokslätts Parkgata 18B,
431 68 Mölndal

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Krokslätts Parkgata 18! Nu har ni chansen att förvärva denna underbara trea med balkong i västerläge och en härlig villakänsla i expansiva Mölndal. Bostaden har genomgående stilrena och ljusa ytskikt tack vare de vitmålade väggarna och de vitmålade brädgolven. Det skapar en fin och naturell bas att inreda efter. Stora fönsterpartier i flera väderstreck gör att bostaden fullkomligt badar i solens strålar och gör att bostaden har en väldigt fin atmosfär. Vardagsrummet är en plats för att umgänge i goda vänners lag och köket är bostadens hjärta, med allt som kan tänkas behövas för att skapa en fantastisk middag. Två mycket bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter i både en öppen klädkammare och inbyggda skjutdörrsgarderober. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron. P-plats ingår i avgiften!

Här bor man centralt i Krokslätt med närhet till det mesta! Bra kommunikationer med buss och spårvagn som på ett par minuter tar er in till Göteborg city med tillgång till hela stadens utbud. Krokslätt är ett område med blandad bebyggelse av både nya moderna bostäder som blandas med fastigheter av äldre charm och stil ända tillbaka till 1850-talet. I närområdet finns servicebutiker, flera matställen, närheten till Sahlgrenska och skolor. Är man sportintresserad så finns gymmet inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i Safjällets naturreservat.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 76,0 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni tar två trappor upp i huset och välkomnas in i hallen. Direkt till er höger finner ni plats för ytterkläderna i form av hatt - och skohylla. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger det ett brädgolv som är målat i vitt.

Vardagsrummet är en plats för socialt umgänge. Här finns det plats för en större soffgrupp med tillhörande möblering samt ett matsalsbord för minst 6 gäster. Det stora fönsterpartiet bjuder på ett härligt ljusinsläpp och solstrålarna reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Brädgolvet är vitmålat och skapar en fin enhetlig känsla för rummet. En fin detalj är den framtagna tegelväggen som pryder en del av vardagsrummet. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i härligt västerläge. Mindre möblering med bord för att avnjuta en härlig frukost till solens första strålar eller en kopp te på kvällen gör att detta är en perfekt plats. Ni har även möjlighet att ha grill på balkongen, vilket är en härlig tillgång vid middagsbjudning på sommaren.

Bostadens kök bjuder in till härlig matlagning. Det finns gott om förvaring för köksredskapen i kökets under - och överskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor, vitt kakel ovan bänkskivan i ek. Utrustningen består av spishäll, ugn från Electrolux, köksfläkt, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl och frys i rostfritt utförande. Väggarna är målade i vitt och har liggande vitmålad panel på väggen som ger en fin effekt. På golvet ligger det även här ett vitmålat brädgolv.

Det första sovrummet ligger på gaveln av huset och har två fina fönster som vetter ut mot området. En lugn och tyst plats som är till för avkoppling. Det finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Rummet har delats av med en halvvägg på ett snyggt sätt för att skapa förvaring i en öppen klädkammare. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i en gråblå nyans och på golvet ligger det ett vitmålat brädgolv.

Bostadens andra sovrum är väl tilltaget och disponeras idag som barnrum. Det finns gott om förvaring i tre inbyggda skjutdörrsgarderober. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblering finns om så önskas. Väggarna är målade i en gråblå nyans och på golvet ligger det ett parkettgolv i ek.

Badrummet har vita panelväggar och naturfärgad våtrumsmatta på golv. Utrustningen består av WC, handfat med kommod och en duschkabin.
.
Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 4 760 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och En parkeringsplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 22,22%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1942.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 103 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: TV-antenn.
Internet: Via fiber. Bolag är valfritt.

Uteplats: Balkong, läge väster.

Bilplats: En parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Information Förening

Förening: Brf Jaguaren 4. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 6 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Förvaltare: Fastighetspartner sköter den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts i egen regi av styrelsen. Vid förvärvet 2005 inventerads rörstammar som var i gott skick. Avtal med entrepenör om underhåll upprättades. 2007 renoverads trapphuset. 2006 fräschades tvättstugan upp och ännu en tvättmaskin samt torkskåp installerades. 2017 installerades fiber och underhåll av fönster och värmesystem gjordes. På baksidan har parkeringsplats för fyra bilar anlagts. Föreningen följer underhållsplanen. Mindre förening där trappstädning och trädgårdsskötsel underhålls av medlemmarna själva.
Informationen ovan är tagen ur den senaste årsredovisningen och kontrollerad med föreningen den 10/1 2018.

Mölndal Krokslätt

I trivsamma Krokslätt kombineras storstadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Krokslätt är ett mångfacetterat område; tät, modern bebyggelse blandas med äldre, välbevarade villakvarter. Asfaltsdjungel möter lummiga trädgårdar, anlagda gårdar vild natur och branta berg.

Krokslätt delas av kommungränsen. Norra delen hör till Göteborgs kommun och södra till Mölndals kommun. Gränsen går långt tillbaka i tiden då Örgryte och Fässbergs socknar möttes här. Fram till 1800-talet låg här flera stora bondgårdar och egendomar och Krokslätt var det gemensamma bynamnet på dessa. Krokslätts fabriker uppfördes i slutet av 1800-talet. I början av förra sekelskiftet började moderna bostäder uppföras och bebyggelsen spred sig sakta men säkert uppför bergssluttningarna.
Krokslätt är ett område för alla åldrar och ger stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och träningsställen i stadsdelen med omnejd. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och det planeras dessutom en ny förskola i området och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd.
I Krokslätts kvarter finns god närservice och vårdmottagningar. I intilliggande områden finns apotek och utmed Mölndalsvägen ligger flera stormarknader. Mölndals centrum eller Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.
Härlig natur finns alldeles inpå knuten. Safjällets naturreservat är en stor tillgång för de boende i Krokslätt. Vid Safjället ligger Krokslättsskolan och Krokslättsvallen. I den lummiga skogen hittar man promenadstigar och upplysta motionsslingor.
Krokslätt inbjuder till ett behagligt och centralt boende i vacker miljö.
Välkommen!


Counter